Още болни от пазарджишките дюнери

Яйцата заразени със салмонела, човек от персонала пренесъл и друга инфекция
14 юли 2009 15:28,
60
Още болни от пазарджишките дюнери
Снимка: GettyImages/Guliver Photos

Нови случаи на хранително отравяне са регистрирани в Пазарджик, обяви на пресконференция днес директорът на РИОКОЗ д-р Фани Петрова.  

22-ма души е общият брой на пациентите, настанени в инфекциозното отделение на пазарджишката многопрофилна болница, след консумация на дюнери от обект за бърза закуска "Али Баба" .  

При единайсет от тях е потвърдена диагноза "салмонелоза".

Състоянието на заболелите е стабилно.

Здравните инспектори обаче предполагат, че болните са много повече, тъй като има информация за хора, лекували се вкъщи или в болници извън Пазарджик.  

Анализът на взетите проби е показал, че заболяването е причинено от заразени със салмонела яйца и микробиологично замърсяване, пренесено от човек от персонала.

Въпросният човек е имал стафилококова инфекция.

Още по темата



Обектът ще остане затворен, а на собственика ще бъде наложена максималната глоба от 5000 лева.  

Заведението е било проверявано четири пъти от началото на годината.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Дори в кухните на реномирани столични заведения и ресторанти с огромна посещаемост мизерията е пълна - насекоми и гризачи до безкрай.
60
0
 
0
 
! Отговори
Denislava преди 14 години
58 добавен от: Паолина преди 2 часа ... човек яде това, за което има пари.... пак и не е от сезона, а от служител "Анализът на взетите проби е показал, че заболяването е причинено от заразени със салмонела яйца и микробиологично замърсяване, пренесено от човек от персонала.Въпросният човек е имал стафилококова инфекция."
59
0
 
0
 
! Отговори
Мери преди 14 години
Ще се учудиш колко хора ядат дюнери, а това дали са нормални е мнооого различна тема
58
0
 
0
 
! Отговори
Паолина преди 14 години
Нормален човек яде ли дюнер в средата на юли???
57
0
 
0
 
! Отговори
gandoni преди 14 години
Бърза закуска "Али Баба" няма ли лимит да зарази до четиридесет " разбойника " и ако превиши нормата , тогава да се намеси ХЕИ ?
56
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
"Въпросният човек е имал стафилококова инфекция." Добре ами ния човек не е ли заловен от полицията и заведен в болницата за изследване и да му се търси отговорност що работи при положение е че е болен.
55
0
 
0
 
! Отговори
Мери преди 14 години
Сега трябва тези хорица да се отганизират и да си наемат адвокат.И да осъдят скапаните търговци които продават некачествена и заразена храна и рискуват здравето и живота ни.Аз никога не съм видяла някой да си яде дюнерите които продава, което е много показателно за качеството им.
54
0
 
1
 
! Отговори
Ина преди 14 години
Хора това не е за първи път в Пазарджик.Още 2005 год. докато учех в Пловдив съквартирантката ми от съшите дюнери в Пазарджик получи салмонелоза,много тежко я изкара,лежа в болницата в Пазарджик и тогава знам че бяха мн. заразените,защо мълчат телевизиите и ХЕИ,какво пари ли им бутат ,защо не ги съдят тези долни *** с дюнерите,какво чакат да умре човек ли от тези които ни се пробутват на пазара,сигурно и тогава ще го прикрият.Долна страна,долни управници,докога ще търпим
53
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Тия мизерни шемети от ХЕИ като са го прорявали тоя обект 4 пъти, що не са взели мерки още тогава? Егати некадърните ***, аз съм от Пазарджик и слава богу, че лятно време не ги ям тия ***. А за т.нар. "инспектори" просто нямам думи. Познавам една такава инспекторка - тя не може да накара дъщеря си(на 19 години) да спре цигарите, пък какво остава такива "инспектори" да спрат един обект....
52
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
вървете в Турция да хапнете дюнерче с задна прашка хахаха ***
51
0
 
0
 
! Отговори
Самодива преди 14 години
Явно са доста вкусни :))
50
0
 
0
 
! Отговори
varg1 преди 14 години
ще му навра един дюнер в ***
49
0
 
0
 
! Отговори
Пламен преди 14 години
Да си кажа и аз. Обожавам дюнери. Ама много. Нещо само във Виена не ме грабнаха. Плюете тук наред, сякаш не знаете как и къде правят другата храна, която се предлага по заведения и магазини. Вие, в кухнята на пицария или цех за хляб или продукти от месо, влизали ли сте? Идеята ми е че не бива да плюете конкретно дюнерите ( там поне виждате, кой и как го приготвя ), а направо контролните органи, защото НИЩО не контролират. Просто е СТРАШНО.
48
0
 
0
 
! Отговори
фея преди 14 години
Честно, не знам кой я яде тая храна/освен пияните туристи по Слънчев бряг/? Че то само като видиш как се приготвя, и ти сработва инстинкта за самосъхранение - мръсен полуграмотен н пипа всичко с немити от 1 век ръце - хляб, месо, сосове, пари, ***... и каквото оше се сетите, хаха. Веднъж в живота си съм яла дюнер и после бях дежурна по 00 цяло денонощие. Освен това всички знаем какви са проверките на ХЕИ - практически на касата...
47
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ako ima6e darjavnost obekta da e zatvoren,a *** sledstveni...ama niama,urodi ***!
46
0
 
0
 
! Отговори
Razz преди 14 години
hajde dunerite da gi zabranqwat nawsqkude, hti gadnata hrana ..tuka v Varna imashe edni sluhowe za sifilis predawani po dunerski put .....
45
0
 
0
 
! Отговори
enna преди 14 години
бе 5 иляди леа глоба ли е?!?!!!! поне 50 хил!! + затваряне на обекта!
44
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Шефовете на ХЕИ в страната са карабини - заради екологията. Половината персонал са панделки( да видим филтъра как ще го преведе), т.е. заинтересованост + турска неграмотност. За ХЕИ досега , забравете. Дано бат'Бойко да изрита от ведомствата всички Мюмюни, дето не знаят български и нямат средно образование, ама нали са резове...
43
0
 
0
 
! Отговори
Спец преди 14 години
А тия *** от ХЕИ които са го проверявали 4 пъти от началото на годината нищо няам да им се случи нали? Като с китайските в София преди две години. Не са виновни собствениците. Виновни са *** които им разрешават да работят в такава свинщина и мръсотия.
42
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
БЪЛГАРИ, не яжте тази *** храна - дюнерите. Много просто, там дето им е национална кухня са си ***!