Бутнахте ни къщите, сега искаме общински жилища!

Бургаските роми с жалба до ООН за 27-те сринати бараки
9 сеп 2009 19:17,
358
Бутнахте ни къщите, сега искаме общински жилища!
Снимка: Булфото

 

Ромската фондация "Романи Бахт" обяви, че е задействала процедура в Организацията на Обединените нации (ООН) заради акцията по събарянето на незаконните бараки в бургаския квартал "Горно Езерово".

Фондацията е изпратила декларация и до кмета в Бургас Димитър Николов, в която го призовава в еднодневен срок да осигури подслон за ромите, чиито къщи в гетото бяха сринати до основи.

Общо 27 постройки бяха съборени във вторник, а незаконните в целия квартал са 42.

Четири от тях са премахнати доброволно от обитателите им, за други две има съдебни дела, а за още 7 се чака приключване на процедурата за издаване на заповед за принудително събаряне.

Вчерашната акция на община и полиция беше съпроводена от безредици, стигна се до ръкопашни схватки на роми с органите на реда и до замеряне с камъни на кмета Николов.

От Регионалната дирекция за строителен контрол съобщиха, че акцията по премахването на незаконните гета ще продължи и в бургаския комплекс "Меден рудник".

Там за събаряне са предвидени 24 постройки.

В декларацията на фондацията се казва още, че с премахването на постройките се нарушава правото на неприкосновеност на личния живот на човека на дискриминационна основа.

От общината в Бургас отвърнаха на "Романи Бахт" с писмо до медиите, в което се казва, че "законите важат за всички, независимо от етнос, социален и финансов статус и че няма как да бъдат осигурени жилища за хора, които не отговарят на условията, за сметка на тези, които от години чакат за общински жилища и не са нарушили законите".

За едно кебапче и за една бира – не се продавайте! - ( виж видео от събарянето на незаконните бараки )

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


358
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
Morwel преди 14 години
Никой нищо няма да дава. Те хората в новопостроените части на Бургас ако им дадат апартаменти това означава никой друг да не купи жилище там.
14
0
 
0
 
! Отговори
bel ami преди 14 години
i az iskam ob6tinsko jili6te.*** ne rabotjt-jdat i piat,kak?kriminalno projveni sa do 80%,nema za teh nakazanie.kak stava tazi rabota?izliza 4e ao si rabotliv i suvesten i redoven grajdanin na tazi strana za teb nema oblagi.ako si kriminal i marzelivec-darjavata trebva vsi4ko da ti dade.kak stava tazi rabota,we?
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
mi OON da im razdade palatki deba sq apartamenti v nov blok bez pari 6e zemat...si4ko e bilo oredeno i naglaseno
12
0
 
0
 
! Отговори
ham hum преди 14 години
dano i v pld da se setqt da butnat nqkoi drug ku6turnik
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Циганорите се самозабравиха. Лошото е, че ЕС иска да си ги отгледжаме, та да си седят тук, а да не мигрират на запад. Само в Бат Бойко ми е надеждата. Предишното правителство беше от антубългари-не ги вълнуваше българина, държавата, нацията и затов асе стигна до тук-заради тях и по-скоро заради хората, които ги бяха избрали.
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Що не на правим и ний кат Американците , вижте кви са умни хората , като искат се отърват от определен брой хора скалъпват че е имало изтичане на газ или на някакъв отровен химикал и хората загиват.Същото може да направим и ние , а и ще изглежда мн добре на фона на това че цинагите пари за храна не дават а крадат кот могат или ровят по кофите, колко му е да се натъкнат на храна която е била предназначена за унищожение защото е била заразена с нещо.По този начин те сами ще са си виновни.
9
0
 
0
 
! Отговори
West city преди 14 години
А да попълните молба за общински жилища, ако знаете как се попълва, защото се съмнявам по-голямата част да можете пишете и четете. Другото е че вашите бараки са незаконни и не трябва да ги има .Така че жалби до ООН нема да ви решат проблема и като не ви харесва има два варианта да почвате да спазвате законите или бегом в някоя друга държава
8
0
 
0
 
! Отговори
не ми пука преди 14 години
абе важното е, че размазахме Холандия на волейбол :) на кой му дреме за тая ***... :)
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Добре, бе, тия кво са дали на общината, че общината да им дава? На работа ли са ходили, данъци ли са платили? Като работиш, макар и малко - имаш.
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Kak taka da im davat bezplatni zhilishta, na nas bulgarite njakoi da ni dava neshto bezplatno sluchaino, pulno bezobrazie, kakva naglost samo.
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Тея нахални *** няма ли да поискат жилищата да са в центъра на града ... ? Ако им дадът на тях , отивам да скалъпя и аз една барака и после да чакам някой мезонет в центъра ..... :)
4
0
 
0
 
! Отговори
Kristina преди 14 години
Направо ми се повръща от наглостта на тая пасмина, чак и жилища искат като компенсация. То ако така става и аз ще си построя една барачка, ще чакам да ми я съборят и ще се радвам на общинско жилище (не, че са супер тея жилища, ама все пак си е покрив над главата).... след няколко години го купувам за смешни пари и си става накрая даже законно мое.
3
0
 
0
 
! Отговори
Саксофон-Кобур-Много преди 14 години
Мръсните животни пак искат да паразитират на готово. Все: "дайте ни, бедни сме". Ми ходи, работи и си купи жилище бе, *** мръсен
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Sled kato sa nezaconni kakvo obeshtetenie ochakvat? Tova e naglost.
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
които плаща данаци той ще изисква каквото и да е е ба аз тия *** тарикатлъци чудя се самокога ще им писне на хората и ще почнат с изтрепването