В Бургас багери бутат още 30 ромски къщи

Незаконните постройки ще бъдат премахнати до края на септември
11 сеп 2009 12:00, Красимир Ангелов
180
В Бургас багери бутат още 30 ромски къщи
Снимка: БГНЕС

 

Още около 30 незаконни ромски постройки ще бъдат съборени в бургаския квартал "Горно Езерово", ако собствениците им не ги премахнат сами, съобщиха от Районната дирекция за строителен контрол.

От организацията поставиха срок, според който останалите незаконни къщи трябва да бъдат премахнати до края на септември.

Подготвя се и процедура по принудително премахване на ромски къщи в бургаския квартал "Меден рудник", допълниха от дирекцията.

Още по темата
Там обаче са заведени дела за незаконните къщи и ще има забавяне на акцията по премахването на постройките.

Dnes.bg припомня, че на 8 септември 27 незаконни ромски къщи бяха съборени в квартала.

Акцията срещна остър отпор от живеещите там и се наложи намесата на полицията, за да се освободи пътят на машините.

Стигна се и до сблъсъци, след като ромите започнаха да замерят с камъни служителите на реда.

Веднага след събарянето на постройките от ромската фондация "Романи Бахт" обявиха, че е задействана процедура в Организацията на Обединените нации (ООН).

Организацията е изпратила декларация и до кмета в Бургас Димитър Николов, в която го призовава да осигури незабавен подслон за ромите, чиито къщи в гетото бяха сринати до основи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


180
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
0
 
0
 
! Отговори
Бай ви Куба Либре преди 14 години
Бахма'аму, бутнаха кирпича, се'а трябва да мушкам баба *** на полето, че да прайм малки чавенца - половината ще крадат колци от лозята, а другата половина ще тършуват за одеала и завивки по мазите... скоро с отмъкнатото ще си направя вигвам... ще си намажа лицето с цветовете на войната и ще ви видя аз тогаз' багери-магери ли ще ми пращате, бяла ***! Аз казах! ХАУ!
95
0
 
0
 
! Отговори
С18 преди 14 години
Прекрасна новина,но защо само в Бургас и защо багери,да използват нещо "по-така"-имаме прекрасни гаубици,реактивни системи за залпов огън-"Ураган" и "Град" И по-експедитивно да се действа!
94
0
 
0
 
! Отговори
еи преди 14 години
Истината е,че ***,*** фондаций и Д имат интерес да живеят в гета и сами си ги правят.Поради наколко причини:в гетото се чувстват безнаказани,далеч са от закона в гетото по-лесно се прави бизнес с наркотици и др.забранени неща от закона лесно искарващи парициганските фондаций имат интерес от гетата да се вижда *** проблемДПС има интерес за да може по-лесно да ги турцизира/пример Столипиново където само малка част се имат за *** останалите са турци или поне така си
93
0
 
0
 
! Отговори
талибанец преди 14 години
Да кажем на американците,че из мангасурските гета се крият хора от ал гайда-така амерканците ще свършат нашата работа и България е чиста!!!
92
0
 
0
 
! Отговори
габи преди 14 години
точно така законите са за всички,не плащат ток ,вода строят където си пожелаят всичко до основи и на съд за неплатени сметки
91
0
 
0
 
! Отговори
хидра преди 14 години
Невероятна новина. Докара до там, че от Варна да хвалят Бургас.
90
0
 
0
 
! Отговори
Гражданин преди 14 години
Кмета на Бургас трябва да получи правомощия да организирира тази работа в национален мащаб!
89
0
 
0
 
! Отговори
Напалмчо преди 14 години
И аз давам пари, да се купи повече ***
88
0
 
0
 
! Отговори
Опълченец преди 14 години
въпрос: Ако аз си издигна къща на харесано от мен място - например в някоя градинка и дойдат багерите - ООН-то дали ще се застъпи за мен и дали ще праща ноти до кмета ?????????!!!! Сигурно не, защото не съм ***. Законите за ВСИЧКИ Браво на този кмет!
87
0
 
0
 
! Отговори
Макавели преди 14 години
Някой да знае от къде мога да си закупя ***?
86
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
НАЙ- ДОБРЕ ДА БУТАТ КЪЩИТЕ НОЩЕМ КОГАТО *** СА ВЪТРЕ.
85
0
 
0
 
! Отговори
жорката преди 14 години
всъщност си прав за едно,че трябва да ринеш снега и да почистваш защото е собственост на блока/кооперацията до тук добре, кажи ми сега общината защо постоянно мрънка за масите от кафето на партера след като собствника на кафето си плаща наем на собственика на общата част, та демек когато трябва да се чисти ааа това си е ваше, когато се събират наеми аа нее това е наше ее га такива закони
84
0
 
0
 
! Отговори
да ги подучим преди 14 години
Да им се обясни на Ромите ,на чист *** език, че проблема им ще бъде решен ама всеки оттях трябва да го каже усно в Европейския копитет, и децата и те. Всичките да заминават за там, и палатки ще им раздадем ... да ги опнат пред него докато чакат реда си за изслушване... Щото нещо гледам Немците са склонни да плащат пари на румънците , само и само да си стискат *** у ромънско. То от далеко , лесно стнава
83
0
 
0
 
! Отговори
AAA преди 14 години
Я у лево всички ***.Аз може да съм се загробил за 30 години с ипотечен кредит, пък те държавата им била длъжна.Дасе ловят на работа и да престанат да се осеменяват.Никой не им е длъжен.
82
0
 
0
 
! Отговори
Хашим Тачи преди 14 години
Да идват в Косово за резервни части !
81
0
 
0
 
! Отговори
аз преди 14 години
да ви кажа вече ми омръзна да чета и слушам за това ,че бутали къщите им.....кое е нормалното в живота и как трябва да е? ако не можеш да си позволиш собствено жилище излизаш на свободен наем...нали така....не строиш незаконно,защото рано или късно ше те бутнат! след като има хора на свободен наем и ромите ни мили ще плащат....не са нищо по различно от нас.....
80
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
*** !!
79
0
 
0
 
! Отговори
бат сали преди 14 години
Абе четъ тукъ -ромите туй, ромите онуй. Ам ко козаха дпс-ту -няма страшну законни сте,а пък сега ко станъ - незаконни сти.А туй дет казаха ши платят тока и водата и туй лъжа-нищу не дадахъ.Сега само ромити виновни тц тц тц
78
0
 
0
 
! Отговори
Един Луд преди 14 години
Аве колко пусти села има в България, що не ги пратят там... Да платят на собствениците на запустелите къщи някой лев и да настанят *** там. Хем ще могат да си гледат животни, хем ще им е просторно....
77
0
 
0
 
! Отговори
сабри анал преди 14 години
Остров Белене е чудесен за *** резерват.Да ги стоварим там и да видим дали ще овладеят фотосинтезното хранене?Ако острова не стигне, можем да натъпчем Съевата дупка с *** като черво със сланина и най - отгоре 50 бетоновоза да запечатат новоизлюпения "Чернобил".