Бутат още 257 къщи в бургаския "Ченгене скеле"

Дават на местните рибари да си вдигат бараки до 40 кв.м
12 яну 2010 07:00,
29
Бутат още 257 къщи в бургаския "Ченгене скеле"
Една от съборените къщи през декември. Снимка: БГНЕС

Още 257 незаконни постройки ще бъдат премахнати в рибарското селище Ченгене скеле край Бургас, съобщи Милен Ненчев, директор на Регионалната дирекция за строителен контрол в града.

"Все още няма уточнена дата, но багерите най-вероятно ще влязат още през този месец", каза той.

Ненчев е категоричен, че няма процедура и възможност определените сгради да бъдат узаконени.

По думите му незаконните строежи са възникнали върху заграбени държавни и общински парцели и горски фонд през последните 15 г.

Още по темата

"Имаме подписан меморандум с рибарите в Ченгене скеле и сме ги предупредили, че рано или късно процедурата по събаряне на незаконните постройки трябва да започне. Това е една война, която ние сме твърдо решени да спечелим", каза бургаският кмет Димитър Николов.

Градоначалникът се надява, че след като подробният устройствен план и решението за селищно образование влязат в сила, държавата ще прехвърли част от земите за самото селище.

На парцелите е предвидено да бъдат изградени малки двуетажни къщички на около 30-40 квадратни метра чрез отстъпено право на строеж.

В началото на декември 2009 багери бутнаха две незаконни къщи край Рибарското селище до Бургас.

Тогава акцията бе охранявана от 200 въоръжени полицаи.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
0
 
! Отговори
Не ви е срам!!! преди 11 години
Хората си живеят мирно и кротко, тока и водата си плащат, няма престъпност, построили са си райски кът, където се срещат сродни души, ... , вие сте тръгнали война да водите с тях!!!Тея багери защо не ги използвате да оправите градинките по крайните квартали? Цялото правителство на бб сте българомразци, продажници, разпродадохте държавата ни, сега и природата ще унищожите с тоя шистов газ, че да нямаме и туризъм! А ние, Народа, ви мразим!
29
0
 
2
 
! Отговори
Алекс преди 14 години
Бой, бой по рибарите! А на мутрите хотелите, дето изкопаха цели дюни и построиха Люлин до Люлин директно на плажовете, кой кмет ще се отвори?
28
0
 
0
 
! Отговори
do 24 преди 14 години
точно така
27
0
 
0
 
! Отговори
бясна преди 14 години
на ромите..нещо не ми показва думата ""
26
0
 
0
 
! Отговори
бясна преди 14 години
а незаконните постройки на те кой ще ги бутне? На толкова места,в толкова градове има "махали" пълни с порутени бараки на ,които разнасят болести и гнилоч навсякъде... защо няма кой да бутне тях?
25
0
 
1
 
! Отговори
до вечно недоволните преди 14 години
Абе на вас неможе да ви се угоди .......Постояно мрънкащи . Много ясно , че ще ги събарят .... и аз утре мога да реша да си вдигна едно бунгалце в градинката пред НДК . Трябва да има ред, а не всеки да си харесва едно местенце и да си прави кочинка , я на плажа или паркове и т.нЗа първи път от началото на промените се виждат наченки за ДЪРЖАВНОСТ И РЕД. БРАВО
24
0
 
0
 
! Отговори
до 23 ти преди 14 години
искаш да кажеш ,че ОТНАЧАЛО СА БИЛИ законни ,а СЕГА ИЗВЕДНЪЖ СТАНАЛИ НЕЗАКОННИ,,,!!!
23
0
 
0
 
! Отговори
до 14 преди 14 години
не е правилно да пишеш като не си запознат,защото незнаеш ,че навремето преди 20 на год. общината изгони рибарите от пристанището в Бс и ги настани там.после след няколко години след смяната на ръководствата се промени положението.А КАКВО ЩЕ ПИШЕШ СЛЕД 5 ГОД.КОГАТО ДОГАН СИ ПОСТРОИ ЗАКОНЕН ХОТЕЛ ТАМ???????????????
22
0
 
0
 
! Отговори
ники преди 14 години
Да 18 - каго не разбираш от паво по добре си мълчи. отстъпеното от собственика на земята ограниченото вещно парво на строеж прави строителя собственик на построеното.Дори и да има земетресение и да се срути сградата той има право да постори същата посторйка. Дажи бих казал че е по изгодно да си само собственик на ПС а не и на земята- говаря в УПИ където е застроенна земята 100%
21
0
 
1
 
! Отговори
123 преди 14 години
Дано и във Варна да изринат м-т Максуда ... но не трябва да се спора до там, трябва да се бутнат всички незаконни постройки в града без значение на кого са!
20
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ако се разгледа кой колко и какво има, и какви документи притежава за тях, половината България трябва да бутнат. Да вземем за пример ромските махали и квартали, колко ли от тях плащат данък сгради и такса смет а ги обслужват, колко от тях правят здравно осигурителни вноски и пак ги обсружват и даже се множат повече от нас.
19
0
 
0
 
! Отговори
Кога? преди 14 години
И по времето и на това правителство няма да прочетем или чуем за разрушени незаконни постройки в т.нар. *** махали в София. Няма ли най-накрая някой да осъди тези кметове за бездействието им?
18
0
 
0
 
! Отговори
anitta преди 14 години
Oтстъпено право на строеж... а собствеността на земята си остава държавна.Собственик на земята е собственик и на постройката спред вещното право. Да не стане някой ден хипотезата и тия 30-40 кв.м. къщички да бъдат бутани отново!? Не съветвам хората да си купуват отстъпено право на строеж, а да искат и да им се птреди працел за закупуване.
17
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Не пиши на гестаповски
16
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Незаконните цгради, огради и барбекюта трябва да се премахват.
15
0
 
0
 
! Отговори
SS gestapo преди 14 години
PALEN SMQH BUTAT NA NQKVI UMRELI RIBARI KOLIBITE A IMA CELI HOTELI NEZAKNNI
14
0
 
0
 
! Отговори
ДО 13 ти преди 14 години
Става въпрас ,че кмета ви бутна и няколко *** къщи ВДРУГ КВАРТАЛ,а това ,че навремето НЕ СА БУТНАТИ РИБАРСКИТЕ- НЕЗАКОННИ КЪЩИ ,СЪВСЕМ НЕ ОЗНАЧАВА ,ЧЕ СЕГА НЕ ТРЯБВА ДА СЕ РАЗРУШАТ !!!
13
0
 
0
 
! Отговори
мнгог тъпо преди 14 години
първо къщите не са ромски,второ ако някои е бил на това място ще знае че 70%са си бараки и сега,има няколко къщи,но въпроса ми е защо не са ги бутнали преди 3,5,10,15 год.защото те не са от вчера там????ще ви кажа защо,защото Доган има огромен сараѝ там и е хвърлил око на цялата местност-това е ,и да не говорят глупости че нямало как да се узаконят - защото там има баяа узаконени парцели вече и те много добре знаят това.Д а ходят да бутнат на някоя мутра или депутат къщите или хотелите
12
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
До номер 5 пич ти казваш, че ромските къщи били без акт 15 и акт 16. А да те питам, особено по селата, по българските села, колко от къщите имат въпросните акт 15 и 16. Знаеш ли как се строи по селата, и знаеш ли дали хората от селата питат някой за разрешение къде и дали да строят.
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
пич, къщите в рибарското селище НЕ са ромски!