Ден първи на блокадата - поносимо

Пунктовете Илинден и Златоград работят нормално
18 яну 2010 18:58, Екип на Dnes.bg
62

 

Граничните пунктове Илинден и Златоград работят нормално, съобщи “Гранична полиция”.

От 15.00 часа през ГКПП – Илинден се пропускат и товарни автомобили.

По информация от гръцките гранични власти камиони ще могат да минават през пункта до 11.00 часа във вторник.

От 18.15 часа ГКПП-Кулата е изцяло затворен.

От 19 часа на 18 януари е затворен ГКПП Капитан Петко войвода, през който по-рано през деня се пропускаха автомобили.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
0
 
! Отговори
Непоносимост преди 14 години
Споко бе! Скоро положението ще стане ***-непоносимо от стотиците блокирани тирове.
36
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
A VE VIE LUD LI STE I KVO NI VREDQT NA NAS TAKA ..........PROTESTIRAT SI HORATA VIZANTIICITE SA MNOGO SMELI
35
0
 
0
 
! Отговори
бай Генчо преди 14 години
Добре де, до колкото чета тука(да ме поправи някой ако греша) значи ние внасяме зърно, зеленчук, плодове и сие. Митата които се плащат на границата все едно ние ги плащаме от джоба си, щото са включени в цената на това което се продава на БГ пазара, отиват в EU. Значи излиза че на EU му изнася да нямаме собствена продукция и като внасяме си го начукваме сами. Така ли е или греша?
34
0
 
0
 
! Отговори
марти преди 14 години
Айде нашите фермери да им затворят на тези границата през летния сезон и да им гледат сеира,докато си пийват изстудена биричка на сянка!!!
33
0
 
0
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 14 години
Ще си правят кефа трктористите-окупатори,защото знаят че зад тях стои гръцката държава.Това е организирано държавно мероприятие.Целта е датормозят нас и да ревем ние,та да се чуе надалеч чак в Брюксел;те си знаят.... защо.
32
0
 
0
 
! Отговори
Гъбарко преди 14 години
Сега е мъртъв сезон за гърция. Няма туристи, няма работа за фермерите. Показаха как си преавят барбекю. Те си правят кефа сега. Какво ли ще стане ако нашите фермери затворят пътя през летния сезон.
31
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
линк за въведение в общата митническа политика на евросъюза http://europa.eu/pol/cust/index_bg.htm
30
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
абе пич, влез в сайта евросъюза, в раздел за общата митническа политика-там е истината за обмитяването-сега ще ти дам линк, но ако *** го идрие , ще си го намериш сам
29
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ГЛУПОСТИ пишеш-приходите от мита ,събрани от държава-членка нна ЕС отиват по бюджета на евросъюза, а не остават в съответната държава. явно си доста неграмотен да го схванеш, неумнико. Митата, събрани от българските митници не остават в България, а директоно се пращат по бюджета на евросъюзар като българия само задържа 25 процента от митата, като средства за издръжка на митническата администарция
28
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Стоката се обмитява в първата митница на внос в евросъюза. какво не ти е ясно. А митото отива по бюджета на евросъюза. Всички мита , събрани при внос в българия от страни извън евросъюза, не остават в националния бюджет на българия, а парите от мита отиват в бюджета на ЕС . Това се отнася за всички митници на територията на ЕС. Да митата от солунската митница, също отиват в бюджета на ЕС, а не в гръцкия бюджет
27
0
 
0
 
! Отговори
Данъкоплатец преди 14 години
Не ти позволявам да разбираш от право на ЕС, защото очевадно нищо не разбираш от право изобщо! В Солун се регистрира, проверява внасяната стока, а в България се обмитява и всичко потъпва в бюджета на РБългария. Позволи ми да съм внасял стоки от държави извън ЕС и не ме занимавай с простотията си?
26
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
България има митнически тарифи, защото има е външна граница на европейския съюз-при македония, сърбия и турцияр през морските пристанища, и през митниците на летищата. Стока веднъж внесена в българия, и обмитена пътува свободно из европейския съюз. Пример- внос от китай-обложен е в митница свиленград- и от тук нататък стоката не се обмитява, ако пътува из евросъюза. А тъпакът си ти пич.
25
0
 
0
 
! Отговори
Данъкоплатец преди 14 години
Общия пазар в ЕС не е общ за страни извън ЕС, нали? Стока се внася и се облага с мито по предназначение на пратката за страната и за получателя, който е адресант на пратката в страната от ЕС. Не е възможно българска фирма да обмитява в митница, която не е посочена в декларацията за внос в ЕС. Пълни глупости и общи фрази от весникарски изрезки пишеш. Благодаря.
24
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
до номер 21-пич детски се държиш ти, доста си некомпетентен. Позволи ми да разбирам доста от право на ЕС. А на въпросът ти за внос на "запалки от китай от немска фирма през солун" -да митото в този случай ще се плати точно в солун-като първа външна митница при този внос. Но ако стоката влезе през пристанището в хамбург-митото ще се плати в германия. И в двата случая събраното мито постъпва по бюджета на ЕС, а не в националния бюджет
23
0
 
0
 
! Отговори
веселяк преди 14 години
интересно, как уж гърците не събират мето, но събраното мито отива в бюджета на ЕС, а стоките, които се потребяват в България пътуват свободно из цяла Европа? тоя е уникален ***. а защо тогава изобщо в България има митнически тарифи?
22
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
И изобщо-въпросите за общата митническа политика са едни от първите въпроси правото на европейския съюз. Но трябва да се чете малко книжки-какво е общ пазар, как стока се внася в общ пазар, за липса на митнически контрол в страни в общия пазар, че веднъж внесена стока се обмитява еднократно при вноса а после пътува свободно из този общ пазар. Но преди да коментираш , първо чети книжки, че ставаш смешен пич
21
0
 
0
 
! Отговори
Данъкоплатец преди 14 години
Анонимния,Мисля, че си много просто дете, но явно аз съм по-***, защото седя тук и споря с теб. Ай сиктир. Хау.
20
0
 
0
 
! Отговори
Данъкоплатец преди 14 години
Хлапе, ясно - разбрах те. Един вид, когато Ханс е договорил с Цун-кай-*** 2 контейнера стъклени топчета и запалки, авера Диаманидис Попандреу събира парсата от името на ЕС, а после явно "снася" на който трябва? Сега ми просветна, защо Алековия бай *** е казал: "Дайте ми Солунската митница..."
19
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Пич-митото не остава в националния бюджет на гърция, ако е събрано в солун. Митото е един от източниците на финансиране на европейския бюджет. Мито събрано от солунската митница за внос на стоки за българия се събира от гръцки митничари. Друг пример-ако немска фирма внася от турция за германия-митото се събира от българските митничари-като първа митница при влизане в ес, и се внася по бюджета на ЕС. Защото веднъж внесена, след обмитяване стоката мможе да пътува свободно из съюза
18
0
 
0
 
! Отговори
Данъкоплатец преди 14 години
Трябва да признаем, че икономиката на Гърция е разбита на 100%. Те не изнасят плодове и зеленчуци за цяла Европа, нямат туризъм, нямат корабоплаване, изобщо те са на дъното... С блокадата искат да разбият експортно ориентираното ни земеделие, да провалят космическия зимен сезон в курортите ни, да потопят корабите ни и да ни сринат, като държава! Византийците...ах, византийците! Горко ни!