Не на шега от 1 април повишават цената на парното

Електроразпределителните дружества пък искат такса "мощност"
9 мар 2010 16:05,
184
Не на шега от 1 април повишават цената на парното
Снимка: Булфото

Обсъжда се повишение на цената на парното от 1 април, обяви шефът на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране Ангел Семерджиев.

"За огромен скок и за драстично повишение обаче не може да се говори", категоричен е той.

Семерджиев не уточни за какъв ръст става въпрос, но заяви, че стремежът е за "плавно" увеличение.

Ръстът от средно 5% за страната, който плащаме от януари, според него е "много плавно увеличение".

По думите му причината за по-скъпото парно щяло да бъде повишение в цената на природния газ от 1 април.

Семерджиев обяви, че ще бъде обсъдена възможността и за въвеждане на такса "мощност" от електроразпределителните дружества.

Той добави, че основанията за това искане са свързани с по-справедливо разпределение на разходите между потребителите.

Предложението на ЕVN е клиентите да плащат по 15 лева на година.

Атанас Семерджиев бе категоричен, че обсъжданата такса "мощност" не е "такса електромер".


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


184
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
158
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
И ОТИ ГИ РУЧАХМЕ ЖАБЕТАТА?
157
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Време настана, тупкат сърца ни. Ето ги, братя, наште душмани!
156
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Да си внесем гърци! Те ще ни направят митингите! Ако не ни е срам!
155
0
 
7
 
! Отговори
grubiqn преди 14 години
Приятели, сънародници, време е да вземе пример от гърците! Опитат ли се да ги почешат където не ги сърби, и откачат, инициират масови протести!! Отдавна е време гражданското общество да се събуди
154
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ква стана тя на където да се обърнеш такса .Такса рецепта такса мощност,такса за джипито ,такса паркинг какви ли не измислени солени банкови такси.Борисов не те избрахме за да ни пускаш нови рекетьори.Да не стане накрая ние да ви таксуваме и в девета глуха.
153
0
 
0
 
! Отговори
istina преди 14 години
ami pak podkrepiate Diankov & BB ili stanishef & dogan i eto dokade vi dokaraha. samo seiri i rabota ne varshat kiomunistite edni se pishat za cherveni drugite za sini i mnogo zagrizeni a ni derat kozata s danazi a te si zivurkat i se iziviavat na veliki.
152
0
 
1
 
! Отговори
фЕНИКС преди 14 години
ЩЕЛИ ДА ПОВИШАВАТ ЦЕНАТА НА ПОРНОТО!!! АМИ И БЕЗ ТОВА, ТОВА ПОРНО, ДЕТО ГО ГЛЕДАМЕ ВСЕКИ ДЕН В ПАРЛАМЕНТА, БАЯ СКЪПО НИ ИЗЛИЗА!!!
151
0
 
6
 
! Отговори
kiro преди 14 години
цял свят ви се чуди на мародерската "икономика" с най-ниските доходи в цяла Европа, постоянно вдигане на цени и никакви инвестиции от тези "фирми"
150
0
 
8
 
! Отговори
Сиганин преди 14 години
Тез на школо ходили ли са,понятие от физика и елементарна електротехника имат ли си...К'ви са тез простотии бе?Такса включване,такса пренос,такса на майка му в сливата...
149
0
 
4
 
! Отговори
an преди 14 години
Kade sa im investiciite na drugarite monopolisti? Vijte na snimkata el. tablotio gorkoto e rajdqsalo i se e raspadnalo. Edna stotinka ne sa investirali po elektro prenosnata mreja. Vsi4ko koeto izpolzvat e ot Tatovo vreme. No poneje na6ite DRUGARI vzimat pod masata mangizi se pravqt na leko rasseqni. Zatova naroda 6te go doqt, strijat i po 5 koji 6te mu sadirat.Vsi4ki koito bqha i sa na vlast sled 89 g. trqbva da se sadqt za genocid naso4en umi6leno sre6tu naroda na BALGARIQ.
148
0
 
8
 
! Отговори
идея преди 14 години
тия от парламента трябва да плащат такса ***.аз дето нито съм експерт нито нищо мога да дам 3-4 идеи за супер евтин ток за населението, тия овце само нови задължения трупат.
147
0
 
9
 
! Отговори
Крадците ЕОН преди 14 години
Aбе *** крадливи от ел.снабдяването ! На две места ползвам ток и напрежението никога не е било 220 в ,а е 210 и 201 в и какво ??? НИЩО !!!Какво следва вие алчни мошеници да възстановите за това че ни пробутвате некачествен ток пагубен за всички ел.уреди.
146
0
 
7
 
! Отговори
полудевам полечка преди 14 години
мислим да си вземем вятърна турбина 2-3кв/час.ще я боцнем на покрива на блока.ако се навият съседите може и много мощна да си вземем.да ги не Е--М и у разпределителите.
145
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Аз смятам, че ако бат Бойко продължи в същия дух, в България скоро ще се пролее много кръв.
144
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ползваш парно - плащаш, не ползваш - пак плащаш. Ползваш ток - плащаш, не ползваш - пак плащаш. Ползваш софийски градски транспорт - плащаш, не ползваш - пак плащаш 3 лв на час. ГЕРБ надминаха тройната колаиция. Те са абсолютни шампиони по скоростно и мащабно крадене.
143
0
 
8
 
! Отговори
an преди 14 години
narodeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeedokoga 6te tarpime toq genocid?
142
0
 
11
 
! Отговори
МИСЛЯ ДА ПОЧЕРНЕЯ преди 14 години
МИСЛЯ ДА ПОЧЕРНЕЯ. КОЛКОТО СИ ПО ЧЕРЕН В БЪЛГАРИЯ ТОЛКО ПО НЕ ТЕ ЗАКАЧА ДЪРЖАВАТА
141
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Всички енергопрености дружества следва да бъдат ревизирани за направените от тях фиктивни инвестиции, които се калкулират в цената на тока. Ревизия на тази инвестиционна дейност ще докаже измами за милиарди, които ние сме платили неправомерно на тези измамници. Заради техните измами цената на тока който получава от нас Гърция е с пъти по нисък от този който ние плащаме. БЪЛГАРИЯ СЕ НУЖДАЕ СПЕШНО ОТ ЛИЧНОСТ КАТО ЧАВЕС ИЛИ ЕВО МОРАЛЕС. Не мога и не искам да наблюдавам повече начело на управлението на държавата да стоят клоуни, които постоянно се обръщат за съвет или към МВФ или към ЕС и винаги слушкат по големия брат от САЩ.
140
0
 
8
 
! Отговори
полудевам полечка преди 14 години
почвам да се замислям дали да не влезнем в затвора. 1. ядене без пари2. ток не плащаш3. вода не плащаш4. данъци не плащаш5. здравни осигуровки не плащаш6. няма опаснос да те окрадът7. може и кабелна без пари(незнам)8. парно не плащашСЕРИОЗНО СЕ ЗАМИСЛЯМ
139
0
 
8
 
! Отговори
бубулечкачкачка преди 14 години
всички най-гнусни псувни и клетви+пожелания за свръх кратък живот, финиширан с екстремни молби за разделяне на дух от тяло за топлофикация!