Втори ден военните в Пловдив просто си говорят

Или пушат. Или казано директно – протестират за социалните придобивки
17 мар 2010 23:00,
83
Втори ден военните в Пловдив просто си говорят
Снимка: БГНЕС

Над 100 военнослужещи пушиха мълчаливо пред Военния клуб в Пловдив.

Протестът се провежда за втори пореден ден.

Мъжете категорично отказваха да се представят, като заявяваха, че са се събрали просто, за да си говорят.

Ще се събираме всеки ден тук, докато правителството не промени намеренията си за отнемането на социалните ни придобивки. Ние сме единствените, които работим по 24 часа, но за разлика от полицаите не получаваме допълнителни възнаграждения - негодуваха военните.

Те казаха, че са им омръзнали оправданията на правителството, че Тройната коалиция е оставила лошо наследство.

Споделиха, че служат над 20 години в армията, но сега се чувстват изхвърлени от борда.

Още по темата

Военните споделиха, че цял живот са служили на държавата и очакват да продължат да ползват привилегиите, предоставяни им досега.

С отнемането на социалните придобивки джобовете ни ще отънеят с по 150- 200 лева- заявиха военните.

Държавната хазна трябва да се пълни от производство, а не с рязане на заплати и отнемане на привилегии- казаха те.

На въпрос на Dnes.bg ще споделят ли проблемите си с министъра на отбраната Аню Ангелов, който пристига на посещение в Пловдив в четвъртък, мъжете заявиха, че са готови да изкажат исканията си, стига министърът да ги изслуша.

Мълчалив протест е имало и в Асеновград, научи Dnes.bg. 

Около стотина военнослужещи от три поделения на Плевенския гарнизон се събраха тази вечер след работно време в центъра на града.

Те също мълчаливо "пушиха цигари" около час.

На мълчаливото "пушене на цигари" имаше представители на Пета механизирана бригада-Плевен, Военно-въздушната учебна база-Долна Митрополия и поделението в село Радишево, съобщава БТА. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
0
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
Е,тази ловна дружинка ...........
75
0
 
1
 
! Отговори
лейт. преди 14 години
сержанте,спец.за теб ще покрия всички проверки и ще те победя на каквото кажеш.има кой да мисли и да проверява,оценя и т.н. -ама не си ти! ти си гледай складчето или взвода на който си ЗКВ или какъвто си там,защото ако питаш мен и ти не си за армията-защо си плюеш колегите? ти ли си най-хубавия,най-можещия? много боли да знаеш ако някои ти докаже че *** за зеле не става от теб,ама и аз искам да е филмирано.
74
0
 
1
 
! Отговори
tc преди 14 години
ti mai ne si bivsh,ami o6te si negar-parvo na4inaesh6t oficer trygva s 840lv a ne s hilqda,i za tova e sedql zatvoren ped god,za da gi vzima teq pari,tova koeto si napisal za po4ivkite sa6to ne e mn to4no-dosta pove4e idva(mai karash o6te na komunisti4eski ceni),i kato te pusnat juni ili septemvri otpusk aide hodi,za narqd se vzima 12,5 lv otgore(ne sam sigyren,doskoro beshe 7 lv,boinoto dejurstvo e drugo-plashta se pove4e i ne vsqko podelenie dava bd ) ,drehite halal da sa ti.le4enieto e ok!
73
0
 
2
 
! Отговори
tc преди 14 години
abe umnik,vij kak e v dr armii-v US armiq naprimer daje gradinkite v podelenieto ne opravqt te, a si ima firmi za tazi rabota,voenniq osven s boina podgotovka s drugo ne trqbva da se zanimava!
72
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Министерството на здравеопазването предупреждава, че тютюнопушенето сериозно уврежда здравето!
71
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Бе тия ква работа вършат, че и да протестират?
70
1
 
2
 
! Отговори
monopol4o преди 14 години
do 63: Koi kolkoto rabotil tolkova vzel! Kato ne ti stigat 300 lv napusni i si nameri drugo! Ama tam ste trqbva mai da se raboti. :)
69
2
 
3
 
! Отговори
horus преди 14 години
Абе korleone, ти си чуден човек - ами не знаеш ли че за военните най - голямото унижение е да помагат на хората и да работят като "цивилните гарги". Те са бойци - убиват, унищожават, жертват живота си за мухльовци като нас дето знаем само да работим и да ги хрантутим. Само че при контактите си с военните - въобще не съм впечатлен от "бойните" им умения. Справка ген. Андонов дето му падна пищова пред телевизията. Да не говорим за хора дето коремите им са като бъчви и гърдите им свирят цигарите
68
2
 
3
 
! Отговори
korleone преди 14 години
Mного пъти съм си задавал въпроса,защо поделенията в дадени градове се крият зад оградите и какво толкова правят,ако излезат и се заемат с хигиенизиране,прекопаване на градинки изобщо в помощ на Общините,хората много повече ще са настроени позитивно към тях и няма да ги наричат търтеи и тем подобни,а те пак да си намират време да си правят подготовките,а не само да се проверяват и преброяват сутрин.Или какво щяло да стане,то ако стане всички ние ще сме на линия не се бойте.Вие помагайте на хорат
67
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ние сме служили в армията като редници. Много добре ви знаем как си изкарвате заплатите - цигарки, кафенца и алкохол по цял ден, артеляика нещо ще даде, ГСМ-чика и той...Само губене на време и кражби са при вас.
66
7
 
7
 
! Отговори
horus преди 14 години
Военните заплашвали че ще подадат колективна оставка - Ха Ха Ха !!! Айде подайте я бе че да видим къде другаде ще намерите подобна аванта *** такива и къде другаде ще ви назначат некъдърници. Не стига че сте галениците на държавата, че получавате далеч над средната заплата и то за нищо!!! Значи частния бизнес да съкращава хора, да намалява заплати и да поеме кризата а военните - ние сме богопомазани. Гледам ги и се чудя как ще ме пазят- дебели, ***, задъхващи се от цигарите, пияни !!!
65
1
 
8
 
! Отговори
LoL преди 14 години
Да се направят съкращения в армията и полицията на всички ***, които дърпат надолу, а на останалите да им се вдигне заплатата.
64
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Проблема на тази държава не са военните , а политиците.Много бързо всички забравихте думите на Дянков, че март месец кризата ще отшуми. По скоро цялата държава трябва да се вдигне и да търси своето, защото,законите важат само за гражданите а не и за самата държава, която сама не спазва законите !
63
9
 
7
 
! Отговори
ВОЕНЕН преди 14 години
Който иска да види как военните си вадят парите да влезе като редник в армията а не да драска глупости!
62
4
 
7
 
! Отговори
ot zapasa преди 14 години
В школата за подготовка на запасни офицери имахме един майор по военна психология и той ни каза, че в ежедневната си практика военните ползват речник от 110 думи. Та сега се чудя какво толкова имат да си говорят. А имат и пари, да си купуват и цигари и да пушат!А това, че ние оставаме и без пари, това хич не ги боли!
61
3
 
5
 
! Отговори
за 53 преди 14 години
и как се работи?! по цял ден люпите семки и обгазявате Стара Загора!от много работа сигурно 80% от военните са с шкембета!
60
2
 
6
 
! Отговори
Voenen преди 14 години
Искам да попитам всички който критикуват военните , те преди 1-2 години какви пари взимаха и на колко се осигуряваха.За разлика от вас господа критикуващи, аз преди 1-2 взимах 300 - 350 лева. заплата , и поради простата причина, че съм държавен служител, нямаше как да скрия и 1 стотинка заради това , че ме осигуряват на реалния ми доход, а вие господа по колко взимахте , продължавате да взимате и на колко се осигурявате.Ако не можете да си отговорите да го направя аз .
59
6
 
7
 
! Отговори
Бивш негър преди 14 години
Всичките им "социални придобивки' са за сметка на тези,които получават 300-400 лв. заплата.Почивка във военна станция на морето-250 лв на човек с храната и паркинга,30-40 работни дни платен годишен отпуск,заплата на начинаещ офицер-1000 лв.,заплащане за дежурство,за подземен или вреден труд,дрехи,безплатно лечение за семейството и т.н.Много ли ще им е на тези хрантутници,ако си платят по 200 лв.осигуровки?Аз съм "за"!
58
1
 
2
 
! Отговори
мах преди 14 години
7, ти май си на 7
57
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
а на третия ден ще боцнат по една помпа хероин