Стара Загора отново на протест за чист въздух

Организаторите на шествието готови да блокират града в събота
23 мар 2010 21:45, Красимир Ангелов
9
Стара Загора отново на протест за чист въздух
Снимка: БГНЕС

Пореден митинг срещу обгазяването на Стара Загора ще се проведе в града на 27 март (събота), съобщиха от гражданска инициатива “За чист въздух над Стара Загора".

От 12 часа пешеходното шествие ще поеме по ул. Цар Симеон Велики -  ул.Х.Д.Асенов до входа на Жабките на парк "Аязмото”.

Също в 12 часа велосипеди и автомобили ще потеглят от паркинга зад сградата на Държавна опера Стара Загора и Регионална библиотека Захарий Княжески по маршрут  ул. Руски - бул. Ген. Столетов  - ул Д-р Тодор Стоянович – бул. Димчо Стаев -  бул.Христо Ботев - бул. Св.Патриарх Евтимий - бул. Ген. Столетов - бул.Руски -  ул.Августа Траяна - Жабките на Аязмото.

Двете шествия ще се съберат на Аязмото, където ще се проведе митинг от 13.30 до 14.30 часа.

"Нека блокираме целия град за няколко часа, за да покажем гражданското си неподчинение срещу продължаващото 8 години обгазяване с „неизвестен извършител” и потъпкване на основни човешки и екологични права", призовават организаторите на протеста.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
2
 
! Отговори
заралия преди 14 години
с този тон марш на село,нямаме нужда от такива'просветени' *** като теб!тецовете ги има от близо 50 год. а обгазяването започна откакто приехме да унищожаваме остарелия арсенал на нато!и тези политици стига са ни залъгвали с някакви си веб камери играчки поставени уж на полигона. срамота ,господа народни представители - не вършите никаква работа.
6
0
 
2
 
! Отговори
Биляна преди 14 години
Айде моля,хората които не са запознати с проблемите в града да не пишат! Вие *** господа така и не разбрахте,че не е от ТЕЦ-овете,защото тези ТЕЦ-ове са на по 20 и нагоре години и досега няма проблем,всичко идва от тъпия им полигон в Змейово.Аз живея в квартал "Железник" и няма да ви казвам за какво става въпрос,когато има обгазяване.
5
2
 
2
 
! Отговори
GAZ преди 14 години
Скачайте , срещу ТЕЦ-овете от ,,Марица -Изток ,, .Не срещу ,,ЗМЕЕВО ,,За непосветените / бастуните/ - вижте розата на ветровете и тогава пишете.
4
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Gorkia krasiv grad
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Полигона в Змеево кой да изгаря ракети там
2
0
 
5
 
! Отговори
DE преди 14 години
***, това е истински проблем, който засяга не малко хора !!!!! вместо да се правиш на оригинален с плоски и елементарни изказвания, по-добре се въздържай от коментар !!!! стара загора е един от най-хубавите градове... но си най-вероятно живееш в някое село (ако не и в гората) и не си се сблъсквал с подобен проблем, няма как да знаеш....
1
0
 
9
 
! Отговори
ГАБИ преди 14 години
Не е от тецовете защото най-много се проверяват те,има нещо друго...