Плевнелиев обеща 2 магистрали към Варна

"Хемус" обаче щяла да бъде готова най-рано през 2017 г.
22 апр 2010 15:01, Красимир Ангелов
81
Плевнелиев обеща 2 магистрали към Варна
Снимка: БГНЕС

През следващите няколко години към Варна вече ще водят две магистрали, съобщи в морската столица министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев.

По думите му автомагистрала "Черно море" вече е ЛОТ 6 от магистрала "Тракия", в участъка Бургас–Варна.

Според министъра средства за изграждането на другата автомагистрала – "Хемус", могат да бъдат осигурени през следващия програмен период за европейските фондове след 2014 година, а самият път може да бъде готов през 2017 г.

Плевнелиев посочи, че за оправянето на дупките по магистрала "Хемус" са необходими около 7 милиона лева, но осигурените средства са близо 4,5 милиона.

Министърът обяви още, че в момента МРРБ работи по няколко сериозни проекта, свързани с инфраструктурата в страната.

По програма "Транзитни пътища 5" ще бъде оправен пътят Силистра–Шумен–Карнобат. Дължината на отсечката е 190 километра, а средствата – 45 милиона евро.

С помощта на Световната банка ще бъдат направени ремонти и в участъка Варна–Добрич, както и на пътя Шумен–Велики Преслав–Върбица.

Общата стойност на инвестициите е 20 милиона евро.

По оперативна програма "Регионално развитие" ще бъдат оправени отсечките Добрич–Генерал Тошево и Шумен–Векилски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
10
 
! Отговори
ор преди 14 години
Ж.п. линията Русе - Варна, е направена, през ХХ -ти век, за две години на ръка, а сега, при огромната техника, не могат да напрявят, поне една, с десетилетия!
47
0
 
3
 
! Отговори
Papi преди 14 години
В момента, а и следващите 5 години, магистралите в България ще се правят с пари от ЕК. ЕК каза много ясно, че няма интерес от магистрала Хемус. Разберете, това е приоритет не на Европа, а на България за да свърже ВТОРИЯ по големина град в страната със света. А това, че магистралта е прецакана и умират на нея сумати хора обвинявайте БСП, *** и фирмите от обръчите на Димитър Дъбов (депутат от БСП). Така, че само трябва да искаме да я направят.
46
1
 
1
 
! Отговори
инженер преди 14 години
Не е вярно, че няма строителни планове за магистрала Черно Море. Аз самият участвах в разработването на 3 вариантни трасета още през 2001г. Дължината на магистралата е малко над 100км. В момента са изградени само 9км откъм Варна. двете магистрали Тракия и Черно море се съединяват западно от Бургас.
45
0
 
3
 
! Отговори
Алекс преди 14 години
Обещавам магистрала от село Недоклан до село Пряпорец през 2018 г.Който е жив през 2018 г., да дойде да ми търси сметка за обещанието.
44
0
 
6
 
! Отговори
:) преди 14 години
Как да вярвам като на Хемус дупките не могат да оправят кво остава за 2 магистрали. Ше стане дано съм жив да видя па и да покарам малко. До тогава на море до което има път ше се ходи !
43
2
 
10
 
! Отговори
Атанасов преди 14 години
Бравус на Плевнелиев, той е пич.
42
5
 
12
 
! Отговори
до 25 преди 14 години
Ей ***, говорихте така и за метрото ама ако го нямаше Бойко и неговото желание щяхме да видим метро точно никога. Не стига, че сме 1 век назад от нормалните държави ами и се оплаквате постоянно като се каже, че ще се прави нещо - както знаете в Лондон имат метро от 1900г. Дано поне нещо да почне да се прави, че ако недай си Боже дойдат пак *** ще се върнем още години назад...
41
8
 
4
 
! Отговори
user преди 14 години
Наслушахме се на обещания 20 години. За този период много народ изтрепаха, много народ станаха милиардери, а най-лошото е, че народа стигна до просешка тояга. По-добре беше при Бай Тошо, там имаше средна класа, а сега за средната класа един среден. Ще продължавате да обещавате, а народа да обеднява.
40
0
 
1
 
! Отговори
Гочо преди 14 години
Две. Две са малко. Дай още...
39
2
 
2
 
! Отговори
Данко преди 14 години
Абе, честно да ви кажа Варна си е втория защото е между 500 и 600 хиляди души според хора от общината, нищо че са регистрирани само 350 хил., половин Силистра, Добрич, Шумен и прочие бачка и живее във Варна.
38
0
 
1
 
! Отговори
хахо преди 14 години
те така обещават първата година,като че ли си играят с лего.
37
1
 
0
 
! Отговори
KKK преди 14 години
Първо една до Гоце делчев !
36
1
 
1
 
! Отговори
187 преди 14 години
аз искам да знам към плевен няма ли да има :D
35
1
 
9
 
! Отговори
Загледан в светлото преди 14 години
До 2017 година аз Ви обещавам всичко което искате. Сега обаче нищо не мога да Ви обещая!
34
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
vtori e plovdiv, varna e na 3to miasto po golemina
33
3
 
5
 
! Отговори
Сила преди 14 години
Абе той вторият по големина град е свързан със столицата с магистрала, но е срамота Варна да не е. Наистина е необходимо.
32
0
 
17
 
! Отговори
москвич преди 14 години
От времето га карах московеца съм ги слушал тия моабети,че ще ни постройте магистрали,а си постройхте модерни къщи,модерни коли си купихте и модерни жени си взехте и още много модернизация направихте за вашите роднини и приятели,а нас само обещания безброй ни оставихте......
31
3
 
7
 
! Отговори
Данко преди 14 години
Абе да изтеглят някакъв държавен заем, срамота е втория по големина град в страната да не е свързан със столицата с магистрала. Това е супер важно за цяла Северна България, за икономиката и туризма. Бях преди 1,5 години в Хърватска и там доскоро са нямали магистрали, но за 3 години правят Загреб-Сплит - 330 км ултрамодерна, с много тунели, електронни дисплеи и ... 15 евро за едната посока- безумно скъпо, но си струва.
30
6
 
7
 
! Отговори
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! преди 14 години
Като вярваш в правителството, защо казваш :,,ДАНО НЕ НИ ИЗЛЪЖАТ"????????? Това значи че се съмняваш. Аз не се съмнявам в тях, те са банда некадърни лъжци.
29
0
 
6
 
! Отговори
червената вихрушка преди 14 години
Нали три магистрали обеща Борисов до края на този мандат?