Лекари в Пловдив масово напускат Бърза помощ

Центърът за спешна помощ е в криза заради липса на квалифицирани кадри
6 май 2010 13:47,
168
Лекари в Пловдив масово напускат Бърза помощ
Снимка: Булфото

Пловдивските лекари на Бърза помощ масово напускат работа заради ниското заплащане. Проблеми има и с шофьорите на линейки, които отказват да работят по 12 часа на ден за 400 лева заплата.

Близо 50% от лекарите в пловдивския Център за спешна медицинска помощ са го напуснали през последната година.

Основните причини са ниското заплащане, големият стрес на работното място и прекалената натовареност на персонала.

Това каза пред Dnes.bg началникът на смяната в пловдивския център за Спешна помощ д-р Лиляна Азманова.

В момента шофьорите на линейки взимат по 300 лева заплата, сестрите – по 400, а лекарите – по 500 лева.

Един милион души от Пловдив и областта се обслужват едва от 20 линейки.

Причината отново е ниското заплащане и масовото напускане на персонала, споделя д-р Азманова.

„Много са ни ниски заплатите. Тук работя по 12 часа и съм принудена да ходя на втора работа, за да изкарам някой лев повече”, през сълзи споделя медицинска Катя Георгиева.

За ден в Центъра за спешна помощ в Пловдив постъпват над 2000 обаждания. Една трета от тях са фалшиви.

Често хора звънят и за леки настинки, което допълнително натоварва работата на Бърза помощ.

Сега центърът за спешна помощ в Пловдив е в криза заради липсата на квалифицирани кадри.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


168
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
153
0
 
1
 
! Отговори
bozo преди 14 години
az mislia che e kraino vreme na gospodin Boiko Borisov i na zdravnia ministar da se izpraviat pred tribunata na narodnoto sabranie i da obiasniat na naroda za kakvo stav duma i zashto polojenieto e tolkova zle. i zashto ne predpriemat nikakvi merki. kato sa izbrani ot naroda triabva da nosiat i otgovornost za deistviata si. v protiven sluchai - na gilotinata.
152
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Тия па кво протестират ,да четат кво казва дянков излизаме от кризата,ама ха, все са им малко парите ,я бързо една акция -"сестрите" айде цецо действай!!
151
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Вечно усмихващата се Баба Яга ще оправи дереджето!След като е наета за министър на магистралата, как няма да се оправи с едни неусмихващи се лекари и медицински сестри.
150
0
 
0
 
! Отговори
Червената помия преди 14 години
С голямо съжаление трябва да призная че си напърно прав в анализите си.
149
0
 
1
 
! Отговори
beni преди 14 години
Очарована съм от това изказване
148
0
 
6
 
! Отговори
дедо Гроздан преди 14 години
и като са избягали половината защо не вдигнаха заплатите ДВОИНО на тези дето останаха ???пък тогава може да се позадържи някои
147
0
 
10
 
! Отговори
gdf преди 14 години
НА ФОНА НА НЯКОЯ СЕКРЕТАРКА ДЕТО СИ КЛАТИ КРАКАТА В НЯКОЙ ОФИС ЗА 1000 ЛВ СИ Е ЧИСТ ЦИНИЗЪМ.
146
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Дали осъзнаваш каква глупост си написал???Мисля че НЕ.
145
6
 
1
 
! Отговори
циганин2 преди 14 години
А ти би ли взел *** на работа? Не. Би ли се отнесъл с него като човек? Не.Е, тогава ше си платиш за тарикатлъка по друга линия! (кой взима социални и краде ток за кеф, ако не е докаран до това,а?)
144
0
 
5
 
! Отговори
Яне Янев преди 14 години
Напускат също пожарникари и полицаи, след като управляващите само обещаваха ,нищо не правят и само обвиняват колко им се пре4и.
143
12
 
2
 
! Отговори
Елизабет преди 14 години
Къде ще ходят,какво искат?Напоследък за колко починали деца се писа!Има и къдърни,наистина хуманни,но и много баласт по ирония на съдбата.
142
3
 
5
 
! Отговори
Ясен преди 14 години
До 147Само кредити ,и деца можете да правите супер малък процент от вас става за нещо!!!
141
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
жал ми е за хората, дават по безумно много часве дежурства
140
1
 
5
 
! Отговори
глас от Кенефа преди 14 години
"Човек трябва да е уверен ..здрав психически..амбициран...трудолюбив...АВАНТЮРИСТ!Там не е за слаби личност ...или отиваш с мисълта че там оставаш или си загубен ако мислиш само да поработиш някоя година и после..."Това важи и за оставащите в БГ, на 100%! (просто заместваш "там" с "БГ")
139
20
 
3
 
! Отговори
Циганин преди 14 години
Пак *** са ви виновни *** скапани . Опропастихте държавата и пак ламтите .Толкова си умеета да ръководите . Но Бойко ще ви оправи да не крадете толкова . Кофите взехте. буклуците взехте . музиката ни взехте .Започнахте и по хубаво от нас да играете кючек и пак *** са виновни.
138
6
 
23
 
! Отговори
Лекар преди 14 години
Днес ходих на консултация в кърмаческо отделение. Над 90 % от "консумиращите здравна помощ" там бяха с *** оттенък на кожата... Познайте родителите им колко здравни осигуровки внасят! Не бива принципа на солидарност да е за всички нива на здравна помощ. Не може *** само да консумират и да си "търсят правата".
137
2
 
6
 
! Отговори
НФБ преди 14 години
по принцип да се махнеш от България или от Родината си се иска смелост!Човек трябва да е уверен ..здрав психически..амбициран...трудолюбив...АВАНТЮРИСТ!Там не е за слаби личност ...или отиваш с мисълта че там оставаш или си загубен ако мислиш само да поработиш някоя година и после да се върнеш богат и да се фукаш пред приятели и роднини!Бъдещето на младите е обречено в България!Това го знае всяко дете!Но кой ще слугува на мутрите ако всички избягат..току виж решат да затворят границите...
136
0
 
13
 
! Отговори
НФБ преди 14 години
Я по добре си стой в Чехия и не се занимавай с глупости да мислиш за връщане в България!Положението ще се влошава с всяка година защото българитв стават малцинство ..*** не работят и ще искат да продължи безплатното им обслужване от доктори а правителствата нямат явна представа как да се преборят с този феномен!как *** да плати като не работи и не се осигурява!Би се след напиване а ти си длъжен да го лекуваш безплатно!купувай си къща в Чехия и си гледай децата..Поздрави приятелски!
135
2
 
3
 
! Отговори
Софиян преди 14 години
119Неуки селски приятелю, от село Бояджик Ямболско е бащата на Джон Атанасов, който не е селянин, защото избягва от бг селянията на 8 годинки, а синът му Джон не само няма как да е селянин, а и не е никакъв българин, понеже няма нищо общо с България. Както ти не би имал нищо общо с Пакистан, ако баща ти беше дошъл от пакистанско село в България като е бил на 8 год. ок?
134
0
 
0
 
! Отговори
колега преди 14 години
Колега, искаха ли Ви език, или Ви обучаваха на място? Въобще, как избрахте Чехия и защо не Англия, Германия или Франция?