ДКЕВР: Възможно е и намаление на цената на тока

Сметката на потребителя остава неясна, каза Ангел Семерджиев
25 май 2010 14:10,
28
ДКЕВР: Възможно е и намаление на цената на тока
Снимка: Булфото

"Възможно е да няма никакво увеличение на цената на тока от 1 юли, възможно е, разбира се и намаление, но трябва да се види за кое от дружествата", обяви шефът на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране Ангел Семерджиев.

Към момента все още не е ясно как ще се промени сметката на отделния потребител, призна той.

Днес стана ясно и че данните за прекъсванията на тока ще бъдат официално публикувани, след като диспечери ще отчитат прекъсванията и резултатите ще се обобщават.

Новата методика, подготвена от регулатора, ясно отделя форсмажорните условия, които причиняват прекъсвания на електричеството, и тези, които са следствие от недостатъчно инвестиции.

"При неизпълнението й това ще се отразява върху приходите на компаниите", каза Семерджиев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
0
 
! Отговори
до 26 преди 14 години
Тея пари ако тръгнат да се избиват за 1 година - ще се топлим всички на дърва и ще си светим със свещи а ел.моторите ще трябва да ги сменяме с парни машини. по евтино ще е!
26
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Цената не е за напрежение, а за мощност! Изчислява се Q= U.I.t.cos(fi) U e напрежението (волта), I e тока в ампери, t e времето в часове, cos(fi) се нарича "фактор на мощността" зависи от качеството на уреда.... Ако напрежението е ниско - плащаш така или иначе по малко, друг е въпроса че за ниското напрежение има и други причини освен ЕРП-то.....
25
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Тия дружества трябва да напуснат България, да им плащат неустойките и вън.тия пари ще се върнат за 1г.
24
0
 
5
 
! Отговори
НВ преди 14 години
Хубаво казваш, че в Германия и Франция тока е 2 пъти по-скъп от нашия, но забравяш, че там заплатите са от 5 до 10 пъти по-големи от нашите... А и качеството на ел. тока е къде къде по-добро от нашето. Понякога у нас е по-добре да запаля свещ вместо ел. лампа - ще е по-светло. И миксера ми се затруднява да работи при този слаб ток, но цената е за 220 волта, нали???
23
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Я се скрий бе *** ! Кво ме боли мене за кражбите ? Да си ги хващат крадците ерп-тата и полицията. Според тебе , понеже ерп-тата и полицията не си вършат работата , трябва да плащат хората ! *** ти си бил много глупав бе - идеалният клиент . . .А защо някъде си токът бил по-скъп ? Ми щото сигурно повече се краде . . . нали така казваш ...
22
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Друго си беше Държавното - нали Данчо - ходиш на работа когато си искаш, гепиш колкото си искаш, работиш колкото искаш.... дреме ти... На шефа ти и на него не му пука - не ти плаща с негови пари... Забравяш само режимите на тока когато енергото беше държавно, забравяш че когато другаря Виденов я закъса за пари и тегли заеми за какво ли не включително и за енергетиката - условието беше енергото да мине в частни ръце...
21
1
 
6
 
! Отговори
Данчо преди 14 години
Защо пищите?!Искахме демокрация,капитализъм!Държавата лош собственник?По лошо неможе да има от ЧАСТНИКА и то в БЪЛГАРИЯ!Иска да забогатее за една нощ!Разни ДКВРта и подобни мекерета са си наши тарикати с перде ЕОН меон и другите уж разпределители.Казва се ЕНЕРГИЙНА МАНАФИЯ!Анадъмо,на бъдещияофициален,кой как иска да го разбира кьопаалрар!
20
0
 
2
 
! Отговори
5ър преди 14 години
Това е комисия не за енергийно регулиране , а за енергийно вдигане на цените . И тоя бай Х.. Семерджиев явно му личи , че изпълнява поръчките на енергийните лобита .
19
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Желаещите да заложат дали ще има намаление могат да го направят на prospected. info
18
8
 
0
 
! Отговори
bau преди 14 години
Хаха, ето лаиците с дежурния рефрен за доходите. Аве мишка, знаеш ли колко го боли един инвеститор за доходите ти? Пак казвам, спрете масово да крадете и няма да се вдига тока скоро. А другия пич, който е прав за Кипър, че не произвеждат ток, искам да го попитам във Франция и Германия, след като си произвеждат ток мнооого повече от нас, защо е 2 пъти по-скъп? В тази *** държава всеки гледа на тока и водата като на природни богатства и все някой ги ограбва.
17
0
 
6
 
! Отговори
Шушляков преди 14 години
А не може ли Семерджиев да го свалят в ареста като един от НАГЛИТЕ . Отдавна е ОЧЕВАДНО ЧЕ Е НА ХРАНИЛКАТА НА ЕРП-тата срам и позор за Боко И Цецо ако това не могат да видят .
16
0
 
6
 
! Отговори
borokaro преди 14 години
"Възможно е да няма никакво увеличение на цената на тока от 1 юли, възможно е, разбира се и намалениеС извинения към администраторите и читателите тук-НО НА МАЙКА ВИ В ...ВИЕ ЗНАЕТЕ КЪДЕ-ТОВА Е ЗА ДКЕВР-И ВЪОБЩЕ ЗА ВСИЧКИ ДЪРЖАНВИЦИ --- ДОКОГА ЩЕ СЕ ЕБАВАТЕ С НАС...
15
0
 
12
 
! Отговори
ДО АНГЕЛ СЕМЕРДЖИЕВ преди 14 години
Г-Н СЕМЕРДЖИЕВ ИСКАМЕ И ДРУГИ ДОСТАВЧИЦИ НА ЕЛЕКТРОЕНЕРГИЯ ПО МЕСТА.ТОЗИ МОНОПОЛИЗЪМ /ФЕОДАЛИЗЪМ/ Е УБИЙСТВЕН. ДОКОГА САМО ЕДНА ФИРМА ЩЕ НИ СНАБДЯВА С ТОК. КЪДЕ Е КОНКУРЕНЦИЯТА НА ПАЗАРА САМО С ЕДИН ДОСТАВЧИК. ТАКА ЦЕНАТА ЩЕ ТРЪГНЕ НАДОЛУ И ЩЕ СЕ ПОВИШИ КАЧЕСТВОТО. ДАВАМЕ ВИ ДВА МЕСЕЦА СРОК ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ. НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ-НИЕ СМЕ ВИ РАБОТОДАТЕЛИ!
14
0
 
4
 
! Отговори
един от вас преди 14 години
А да си чул Кипър да си правят ток, случайно , чудно е с какво нали ...Та там може и 10 пъти да е по скъп от нашия, щото едно време се биехме в гърдите, че имаме най-много електроцентрали на глава от населението в целия Соцлагер извдън СССР, разбира се
13
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
тая комисия се правеха на луди преди като разрешиха на чез тримесчното отчитане, сега вече са умни май.ДАЛАВЕРКА.
12
0
 
6
 
! Отговори
do bau преди 14 години
тя простотията не ходи по гората,а по хората! А бе *** като ми ковориш за цена на тока в други страни защо не споменеш и средния доход в тях а?
11
0
 
8
 
! Отговори
Гошко преди 14 години
Само да не разберат тия от Кипър, че тука е по-евтино, току виж са се приселили насам. Мале колко си ***!
10
20
 
0
 
! Отговори
bau преди 14 години
Бастуни, престанете да мрънкате бе, друго не знаете ли? Много бързо забравихте, че на 01.07.2009 тока беше намален. Да, с малко, но беше намален. Тока в БГ е между 2-3 пъти по-евтин от този в страни като Кипър и всяка друга страна в ЕС. Повишаване на качество и запазване на цени ще искате като се научат всички да си плащат, а не да крадат най-нагло, а редовните платци да си затварят очите.
9
0
 
4
 
! Отговори
Абонат !? преди 14 години
Пак пишат глупости от ДКВЕР. Сигурно, ще има и назначаване и на ясновидци да определят дали условията са форсмажорни.Това са глупости, понеже някои се изхвърлиха и сега замазват предстоящото увеличение на тока
8
0
 
3
 
! Отговори
един от вас преди 14 години
Нали това намаление няма да е за сметка на качеството и евентуално минаване на почасово светене 1 час свети 3 часа не свети като в едни далечни и студени зими през края на 20 век