В Пловдив приключи операция "Майките"

119 са уличени, че са ощетили бюджета със 100 бона
21 юни 2010 20:02,
468
В Пловдив приключи операция "Майките"
Снимка: Булфото

Операция "Майките" приключи в Пловдив. Този път обаче тя не беше проведена от МВР, а от НОИ.

119 майки от Града под тепетата са уличени, че са ощетили държавата с над 100 хиляди лева.

Това стана ясно, след като от Националния осигурителен институт започнаха да проверяват кои родители са пуснали децата си на ясла, а в същото време са получавали обезщетения за гледане на дете в размер на 240 лв.

"Ние направихме засечка с данните на общината и установихме злоупотребите", каза началник-отдел "Контрол на краткосрочните плащания" в РУСО – Пловдив Магдалина Чакърова.

Тя посочи, че тези, които са получавали обезщетения за гледане на дете неправомерно, сега ще се наложи да върнат парите обратно в хазната.

Майките от Пловдив приеха остро новината за проверките и имат обяснения защо са попълвани декларации с невярно съдържание.

Борислава Тодорова е майка на 6-месечно дете и смята, че не е редно родители да връщат пари, особено в условията на криза, при която се чудят как да свържат двата края.

"Даже чух, че има майки, на които не са им дали парите, а сега искат от тях да ги възстановят", казва Тодорова.

Кремена Колева е майка на 3-месечни близначки. Тя е на мнение, че един родител не би имал възможност да извади накуп 2000 лева и да ги даде на държавата.

Още по темата

От Регионалното управление по социално осигуряване не приемат оправданията на майките и казват, че всяко нарушение се наказва.

Взетите незаконно пари майките ще трябва да върнат или накуп, или разсрочено. Ако това не се случи в рамките на следващите 2 седмици, съдебни изпълнители ще се намесят, за да съберат дълговете.

Очаква се скоро и в другите градове на страната да приключат проверките за неправомерно получаване на майчинство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


468
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
379
2
 
2
 
! Отговори
do 403 преди 13 години
Za JALOST V BG E TAKA;NO KOLKOTO I DA PROTESTIRATE;V KRAINA SMETKA PARITE TRIABVA DA SE VARNAT.AKO STANE TOVA TUKA V GERMANIA----NEZNAM---PROSTO NIAMA KAK DA STANE TUK:PREKALENO E UREDENO I UTO4NENO VSI4KO
378
2
 
3
 
! Отговори
КАЗУС преди 13 години
АМИ МАЙКА, която е дала детето в Детско заведение, но не е започнала работа - каква се води - отпуск по майчинство или трудова борса. Няма осигуровки, няма осигур. стаж. А до 2 години на детето КТ и КСО са кетегорични. А отидете с този аргумент в БЮРО по ТРУДА и се регистрирайте! Там ще ви кажат ядец - вие сте в отпуск по МАйчинство. Така че това което прави НОИ издиша отвсякъде. В същото време МАЙКИТЕ, които са започнали работа имат право на 50% от майчинството.
377
5
 
7
 
! Отговори
МАЯ преди 13 години
КОГАТО НЕ Е ИМАЛО НИТО НАДБАВКИ, НИТО МАЙЧИНСТВО, НЕ Е ЛИ ИМАЛО РАЖДАЕМОСТ ??? ИЛИ СЕГА СЕ ГЛЕДА САМО НА ПОЛЗАТА И ИЗГОДАТА ОТ ДЕЦАТА ДОРИ !!!
376
4
 
2
 
! Отговори
опа преди 13 години
нещо обърках - с някой друг спорех по темата. Както и да е. Ние нищо не сме направили. ПРОСТО сме попълнили декларация, в която пише "не посещава ДЗ на пълна държ. издръжка". След 4 години някой ни казва, че на 26 АНГУСТ 2006 вече било отпаднало ПЪЛНА ДЪРЖ.ИЗДръжка и ние трябвало да ВРЪЩАМЕ ПАРИТЕ. Няма заварени случаи, няма гратисен период, няма нищо. Това в Герм. ако стане на МРЕКЕЛ щи изцедят ......
375
1
 
2
 
! Отговори
ад преди 13 години
браво славчо следващия мандат само турците ще гласуват за теб
374
2
 
5
 
! Отговори
ад преди 13 години
най големите пристъпници излезоха майките а *** а мутрите,белите якички,изнесоха милиарди нация от пазванти и мутреси феодална територия турска провинция....
373
1
 
1
 
! Отговори
do 397 преди 13 години
DA SAM ADRESIRALA DO VAS NAPISANOTO????AMI ZAPOVIADAITE V GERMANIA I GI VZEMAITE;AMA I TUKA TAKA 6E NAPRAVITE;AKO VI SE OTDADE VAZMOJNOST:
372
1
 
2
 
! Отговори
... преди 13 години
Мм дааа, безумие, което явно се ползва с подкрепа...
371
0
 
3
 
! Отговори
МАЯ преди 13 години
ДЕЦАТА ТРЯБВА ДА СЕ ОТГЛЕЖДАТ С ЛЮБОВ В ДОМА СИ ИНАЧЕ ЗАЩО ЩЕ ПРАВЯТ "SOS" СЕЛИЩА ??? ПОСЛЕ ЩЕ ВДИГАТ РЪЦЕ И ЩЕ СЕ ЧУДЯТ ЗАЩО СТАВАТ РПОБЛЕМНИ ДЕЦА !!!
370
0
 
3
 
! Отговори
до 394 преди 13 години
а ще си дойдем на ДУМАТА - 700 евро скъпа:-)а ние полувахме 65 евро! Наистина няма нужда да спорим!
369
2
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
Браво, оберете и майките. В случая и в яслите трябва да има съкращения.На колко работещи майки децата ще гледат/ работещите майки се броят на пръсти и даже да работят си наемат гледачки/.Държавата само настройва хората един срещу друг , а после гледа сеира. Колко депутати са осъдени и са върнали пари?
368
0
 
5
 
! Отговори
ад преди 13 години
а турските фирми тях ще проверявате ли или те са над закона машалааа евала славчо и петко пийте си кафето в тримонциум дедеман
367
2
 
2
 
! Отговори
DO 369 преди 13 години
Ti MO6E6 I DA IMA6 GRAJDANSTVO;AMA NE SI V 4AS:dETSKITE DOBAVKI(FAMILIENBEIHILFE) E EDNO I E OKOLO 300E ZA 2 DETZA;A MAI4ENSTVOTO(KARENZ) E SAVSEM DRUGO NE6O I E OKOLO 600-700 ZA 1 DETE:NIAMA KVO DA SPORIM 6OTO V MOMENTA GI POLU4AVAM:
366
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
следващата оперция - Пенсиите ! Успех = 100% ... задържани около 1,5 милиона ... укрили се около 10 000 "изчезнали" провинение - точат държавата без са плащат данъци чрез сложна схема наречена пенсия.... WEE HOME му викаме !
365
0
 
4
 
! Отговори
ad преди 13 години
а наркотрафикантите, а сутетиорите, а търговците на бели робини тях ще преследватели или те са ..........................................немам думии жална ни майкаааа......................
364
0
 
2
 
! Отговори
pif преди 13 години
до: свекърваА тук детски надбавки получават само ромите, моля правете разлика това е майчинство.
363
3
 
11
 
! Отговори
pink_devil преди 13 години
Много, много съм съгласна с теб.Не стига, че са гушкали паричките, а сега и се правят на жертви и мрънкотят. Значи, аз мога да ходя всеки ден на работа, да си плащам данъците и да отиват за какво- за поредната, която си е хвълила детето в градината и стои на кафенце и клюки със себеподобните. А после ще ми спекулират с "криза е, как се отглежда дете в тая държава, бла-бла." Айде улево.
362
0
 
8
 
! Отговори
pif преди 13 години
ето и една статистика от тия дни:През 2040 г. 46 % от населението на България ще са пенсионериНикой вече не иска да отглежда децата си тук....
361
0
 
6
 
! Отговори
To4no! преди 13 години
Права си, рада! Наскоро ми се изясни и друга далаверка! Назначава те тате в неговата фирма за 6 месеца, после те съкращава - взимаш помощи за безработни! После пак те назначава, после пак те съкращава...Едни познати си изплащат така кредита за ново обзавеждане...Тате назначава и съкращава ту момъка, ту момата, гледка си ги душичките златни, на по 30 години са, ама им дава джобни, а те по цел ден по кафенцата.
360
9
 
0
 
! Отговори
ТТ преди 13 години
Пък и защо майките да са виновни ... че мн ясно че ще взимат ... щом може ... да си оправят координацията между институциите ... както знаете ... не е луд тоя дето яде баницата. Ама веднага ... майките прегрешили ... кви манипулатори са тия гербаджиите не е истина.