Въведен е режим на тока северно от Бургас

Остава в сила редуването на един час с ток и един час без ток
23 юли 2010 19:25,
45
Въведен е режим на тока северно от Бургас
Снимка: БГНЕС

В 18,18 часа е възстановено захранването по авариралия електропровод, собственост на НЕК, в района между подстанции Хоризонт и Слънчев бряг, съобщиха от ЕВН.

След възстановяване подаването на високо напрежение от НЕК към мрежата на "ЕВН България", влиза в сила въведеният по-рано през деня от НЕК ограничителен режим на електроснабдяване за района северно от Бургас.

Ограничителният режим ще бъде по схемата - един час със захранване, последван от един час без захранване и се въвежда съгласно Закона за енергетиката.

Режимът бе въведен след скъсване на проводник и усукване на стълб от електропровод 110 kV "Галатея", собственост на НЕК, намиращ се на територията на Област Варна, което прекъсна електрозахранването, подавано към "ЕВН България" и нейните клиенти по Черноморието северно от Бургас в края на деня на 22 юли.

Целта на въвеждането на режима е да се предотврати възникване на нова авария вследствие претоварване предвид високото потребление в разгара на летния туристически сезон по Черноморието.

Още по темата
 Той ще е в сила до отстраняване на повредения стълб от 110-киловолтовия електропровод, което се очаква да се случи до в края на деня на 24 юли.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още по темата: НЕК
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
10
 
9
 
! Отговори
ОРАК преди 13 години
СВИКВАЙТЕ! ТАКА ЩЕ БЪДЕ в цялата страна след 5-10 години, когато изтече лимита на АЕЦ Козлодуй и реакторите там бъдат затворени. Климатиците вече няма ви вършат никаква работа и ще ги предавате за старо желязо, за да вземете някой лев от тая ненужма машинария. Щото токът ще бъде ЧАС ИМА,ТРИ-НЯМА
23
1
 
10
 
! Отговори
На дали преди 13 години
Не ме интересува това !Да са помислили за възможните аварийни ситуации и тяхното своевременно отстраняване,а не само да ми надуват цените за ел.енергия!!!некадърници такива!
22
1
 
7
 
! Отговори
Pzs преди 13 години
До 19, наистина има подстанции в БГ захранени само от един ВЕЛ 110 Кv.Относно НЕК тях трябва да ги приватизират .С една дума такива хайлази не съм виждал.
21
2
 
11
 
! Отговори
НЕ СИ В ЧАС преди 13 години
Всички разпределителни подстанции на и над 110кВ имат резервен вариант,и железорешетъчен стълб се въстановява за няколко часа.Спри да ръсиш глупости.България има запас от *** за 500години.
20
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
12-"От такива пишман инженери, енергетици, лекари лекари учители и т.н. сме на тоя хал." Това не е мое изречение. "Българина като теб само знае да плюе и да си търси човек или цяла гилдия да оплюва." Върни се и ще видиш, че не съм оплюл никого камо ли отделни лица или цели гилдии. Чети си постовете поне, като не можеш да ги осмислиш. Явно имаш проблеми в оста писмена култура-мисъл.
19
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ами ББ каза вече-тези от ел.компаниите са бандити,не правят инвестиции,всичко си седи както го завариха.И понеже им направиха забележка,сега ще ни накарат да разберем кой командва парада....
18
2
 
5
 
! Отговори
Част 2 преди 13 години
4.Какво общо имат ЕРП-тата с ЕП 110 kV собственост на НЕК ? Или някой някъде си бил чул, че това е на E.ON или на EVN и айдеее те са виновните.Е да де, ама не.5.Бедните хотели.Ами като навремето са строили да са мислели.Не само как да изперем едни пари.Защо нямат агрегати, които да захранват поне част от консуматорите ?6.Енергиен пръстен на Р.България - а знаеш ли че някой подстанции се захранват лъчисто ? Или дрънкаме само ей тъй ?
17
2
 
4
 
! Отговори
Част 1 преди 13 години
Тъй, айде малко основни положения.1.Механичното оразмеряване няма нищо общо с това колко се бил покачил товара.2.Не знам как, онзи сладур прецени, че такава авария се отстранява за 5 часа.Поредното меко казано малоумно мнение.3.Трябвало да бъде изчислен...Ми той си е изчслен бе г-не, взети са предвид всички фактори при механичното и електрическото му оразмеряване.Но никой, абсолютно никой не е в състояние да предвиди, че некви *** ще тръгнат да го крадат и събарят.
16
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Боже, откъде си събрал толкова злоба.Това си е диагноза вече. Злобата сериозно уврежда психичното здраве. Гледай да не се гътнеш. Ще е жалко за всички 99 процента от форума. Няма кой да ги просветли и озари със сиянието си. Амин. Хайде сега не упражнявай обилното си слюнкоотделяне.Никай няма нужда от това. Не е нужно. Може би това е единственото, в което те бива, но на 99 процента поне това не им е приятно.Все пак това е форум за свободни мнения и можете да не ги четете.
15
2
 
3
 
! Отговори
ИСКАНЕ преди 13 години
Приятел , май си подочул нещо за електротехниката от приятели.Не можах да разбера нищо смислено от твоя коментар.Не се изхвърляи
14
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
11 - 11 - Това, че сме непросветени си го знаем. Добре, че има хора като вас , просветените, че да ни отворите очети.А българина си търси тока от ЕРП, защото няма взаимоотношения с НЕК. Ако няма връзка по телефона КРС ли търсиш или оператора си.Хаха. Хората са в правото си да задават въпроси, защото в момента правителството води война с ЕРП, и искат да знаят на какво се дължи това, нищо повече.А иначе, такива като теб, докоснати, от Него ще ни озарят с просветлението и ние слепите ще прогледнем.
13
3
 
3
 
! Отговори
az преди 13 години
V momenta sum v sl. brqg. Kakvo da vi kaja ujas e....... ne znam dali ne trqbva da pliuvame, no takuv problem trqbva da se otstrani MAX za 5 4asa... maksimum. Tuk e tumnica, panika, hoteli ne mogat da nastanqvat i kakto se kaza v po-dolen komentar, dori piqnicite 6te sprat da idvat, strahotna reklama si napravihme. Dano razsipqt ot dela vinovnicite, silno se nadqvam sobstvenicite na hoteli i restoranti da zavedat iskove i da tursqt dokrai pravata si. JALKA STRANA SME !!!!!!!
12
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Браво, браво, тези туристи, които преживяват това, такава реклама ще ни направят, че догодина сезона ще е още "по-силен". И пияниците вече няма да идват на море в България! Ама нали Туризма ни е преоритет - там сме най-добри! :(
11
4
 
3
 
! Отговори
аз преди 13 години
За твое съжаление съм по запознат от 99% от драскачите по сайта.*** все едно да гръмне АЕЦ и да обвинят ЕВН които са на стотици километри извън мрежата си колкото са на от падналия стълб. Българина като теб само знае да плюе и да си търси човек или цяла гилдия да оплюва.
10
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тука май има доста непросветени плювалници, които бъркат Електро-Разпределителните дружества с НЕК, която отговоря за токопреносната мрежа. Май на българина всичко му е мъгла, но затова пък плюва наред.
9
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А ти от кой си, че да оплюем и твоята гилдия. По твоята логика и ти си пишман някакъв си!
8
2
 
9
 
! Отговори
аз преди 13 години
От такива пишман инженери, енергетици, лекари лекари учители и т.н. сме на тоя хал. Подобна авария може да се отстрани бързо, но това на 110 кV ел. проводи трябва да е изчислен, а той не е. НЕК в чиято мрежа е възникнала ситуацията не са направили нов ел. провод нито нова подстанция нито са разширили съществуващи. За сметка на това строителите не са спрели да стоят сгради и трафопостове. Инвестициите на ЕВН всеки *** дори да е бивш пожарникар може да ги види, но не и на НЕК.
7
3
 
6
 
! Отговори
Бонго преди 13 години
Саботаж! Само да се изясни кому е изгодно?
6
2
 
10
 
! Отговори
Пак Лъжеш преди 13 години
Такава авария се отстранява за не повече от 5часа,като през тези часове се подава резервно захранване,което е гарантирано от енергииния пръстен на Република България.Явно енергетиката както и здравеопазването се формира от неграмотни хора.
5
3
 
8
 
! Отговори
Ел преди 13 години
ЕVN са обирджиите на българите а Трайчо им е прислужника.Те не се грижат за съоръженията изобщо, защото са заети с "лапачката".