Пазарджик пропищя от шумните ромски сватби

По цели седмици – тъпани и тонколони по улиците
29 юли 2010 11:43,
137
Пазарджик пропищя от шумните ромски сватби
Снимка: Булфото

"Живеем в денонощен ад – шумове, викове, биене на тъпани и високи децибели от музиката на ромите".

Това разказа пред Dnes.bg Стояна Обретенова, която живее в непосредствена близост до ромската махала в Пазарджик.

Възрастната жена сподели още, че празненствата започват от понеделник и траят по цяла седмица. Писала жалби, но... проблемът продължава.

Иван Тонев, който от години има проблеми с ромските си съседи, споделя, че те препречват улиците с микробуси и изграждат стени от огромни тонколони.

По този начин се ограничава движението, каза той.

Потърпевшите твърдят, че от полицията чакали да получат поне три сигнала, за да отидат на проверка.

Инспектор Цветелин Димитров, който е началник сектор "Охранителна полиция", ги опроверга, като каза, че винаги се отзовават на подаден сигнал.

По думите му постоянно налагали глоби заради шумните ромски сватби и кръщенета.

Полицията обаче няма право да замерва децибелите от шума, призна Димитров и допълни, че това било работа на РИОКОЗ.

Сега със задачата да усмири участниците в шумните празненства се е заел председателят на ОбС Пазарджик Георги Йорданов.

През септември той свиква спешна среща, на която институции и граждани ще умуват как да решат проблема. В дискусията ще участват представители на полицията, РИОКОЗ и общината.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
126
0
 
1
 
! Отговори
Mery преди 13 години
На 7 *** се пада по един полицай.*** вършат където си поискат, крадат метали,кабели,паметници, а полицаите или гледат сеир,или делят с тях плячка-та.Сетне мин.Ц.Цветанов обяснява,че смелите пищолоносци си гледат много добре работата и няма да се пипат.Не зная дали си вярва,но смятам,че ако поли-цаите са частни,ще бъдат намалени наполовина,ще бият манговците за закуска, обяд и вечер и за 3-6 месеца ще им вземат страха.А сега *** гласуват за ДПС и крадат като министри-бесепари.
125
0
 
1
 
! Отговори
Gabi преди 13 години
От 2001 г.нито един вътрешен министър няма желание да се справя с *** - проф.Константинов,Р.Петков,М.Миков,сега Ц.Цветанов. При проф.Константинов гл.секретар беше Б.Б., сетне се подвизаваха В.Петров и П.Димитров.Оказа се,че *** са по-сплотени от българите,втурват се на тълпи по 40-60 човека и вече са взели страха на полицаите,които предпочитат да бият българите като хора с робска натура.Затова министрите Дянков ,проф.Борисова и Т.Младенов много ще има да търсят отчисления.
124
0
 
2
 
! Отговори
шшшшшшшшшш преди 13 години
*** ПО НИЩО НЕ СЕ РАЗЛИЧАВАТ ОТ ЖИВОТНИТЕ - ЖИВЕЯТ СИ А НИ ГИ ХРАНИМ . КАТО ГИ ТЪРПИМ ТАКА НИ СЕ ПАДА .ТОВА Е ЕДНА ДИВА ЖИВОТИНСКА МАСА КОЯТО САМО ЯДЕ *** СЕ И РАЖДА ,НИКАКВА ПОЛЗА НЯМА ОБЩЕСТВОТО ОТ ТЯХ
123
1
 
6
 
! Отговори
gtf преди 13 години
има закон от 14-16 и от 22-6 да не се вдига шум смущаващ спокойствието на околните ..що полицията не следи за спазването на закона ..или бойко го е страх,че ще загуби изборите ..с таз безотговорност на там е тръгнало?
122
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
tja i Franzia ima problemi
121
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Vajnoto e che nqma pederasi v Pazardjik, shte se opravqt i s ***
120
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
браво.коментара ти е много на място,браво. :)
119
1
 
5
 
! Отговори
Sabrax преди 13 години
Не може ли да ги обявим за терористи и братята американц да им пуснат няколко бомби?
118
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
хъхрещите са най-низшите и неподлежащи на възпитание ***,затуй трябва да се поучим от чехите и да построим големи и високи зидове между нас и гетата им,да *** там,да си ядът лаината и да си се крадът и убиват взаимно,*** *** мързелива!
117
1
 
13
 
! Отговори
Пора преди 13 години
Гнусни *** , не прекалявайте с прекалено голямата българска толерантност.Всичко си има предел!
116
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ей тва е живота! Даваме им помощи, менгелетата ядат, пият. Не е редно да им се врем в техните работи - дали помощите отиват за образование на ***. Ние не ги закачаме, а от тях се иска само да гласуват... Честно а? ***, полицията ще може да ви пази само до едно време!!!
115
1
 
1
 
! Отговори
Иван преди 13 години
А каква музика слушат на сватбите?
114
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Верно много ги толерира полицията и за нищо не ги закача.Ето сега с контрабанда на цигари само *** се занимават да ги разпространяват.нима полицията в градовете не знае това.Знае и още как.Но как да ги спре като са вързани.Нищо не се е променило.Нищо.
113
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"...***, за разлика от нас, имат чувство на солидарност..." не мисля, че разбираш какво означава последната написана от теб дума, защото *** и солидарност са взаимно изключващи се неща
112
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Съмнявам се, че дори и 2-*** яки българи ще се съберат! Да не говорим, че ако отидат да бият *** сватба, после "яките българи" ще бъдат описани в Днес.бг като "нещастни жертви на разбеснели се ***".... ***, за разлика от нас, имат чувство на солидарност....
111
2
 
14
 
! Отговори
Българин преди 13 години
И не мога да разбера ушеви и общинари какво УМУВАТ - имате закони, бе - ПРИЛАГАЙТЕ ГИ !!!Докога тия *** хем ще живеят на наш гръб, хем ще ни тероризират по всички възможни начини ?!?
110
1
 
15
 
! Отговори
мадуро преди 13 години
тези гнусни животни се очертавт един много голям проблоем за България,но по всякакъв начин се прикрива този толкова голям цирей от медий и от политици и незнам до кога ще продължава и дали няма да ескалира това някой ден и да стане мазало
109
1
 
13
 
! Отговори
Българин преди 13 години
КРАЙНО ВРЕМЕ Е ЗА НУЛЕВА ТОЛЕРАНТНОСТ КЪМ ПРЕДСТАВИТЕЛИТЕ НА НИСШАТА ХЪХРЯШКА РАСА - САМО ТРИ СРЕДСТВА ГИ ОПРАВЯТ - КАМШИК, КАСТРАЦИЯ, КУРШУМ !!!
108
1
 
12
 
! Отговори
Българин преди 13 години
Добре де - съберете се 200 яки Българи, слагайте белите качулки, хващайте по едно дърво или желязо и направере тоне една сватба на кайма !!!Или директно дайте община Пазарджик под съд - направо пред международните правни институции !!!
107
1
 
11
 
! Отговори
На акорд ги правят преди 13 години
И по-лошо ша става ,въдят са кат зайци,незнам......