Работници протестират в Пловдив заради скандалния ремонт на детските градини

Искат среща с кмета Атанасов, той не се трогна
7 сеп 2010 14:14,
8
Работници протестират в Пловдив заради скандалния ремонт на детските градини
Снимка: БГНЕС

Около 50 работници на пазарджишката фирма "Термикс ЕС" протестираха пред община Пловдив.

Причината бе решението на кмета Славчо Атанасов да прекрати договора с фирмата за ремонта на 10 детски градини в Града под тепетата.

Работниците настояваха да се срещнат лично с градоначалника и да получат разрешение да продължат работата си.

“Свършили сме работа наполовина, още нищо не ни е платено, как ще останем без заплати”, гневяха се хората.
Кметът Славчо Атанасов обаче не пожела да се срещне с тях.

“1500 деца няма къде да играят. Не да ми протестират, а да попитат управителката на фирмата Шенка Илиева защо прекратих договора им”, бе краткият коментар на Атанасов.

Самата управителка отново заяви, че изпълнението на проекта за реконструкция на 10-те забавачки не е забавен по вина на фирмата.

“Местната власт ни допусна до обектите чак на 1 август, как да свършим нещо за месец, като са необходими най-малко сто дни. Казах го и на кмета. Заради решението на Атанасов над 150 работници остават на улицата”, сподели тя и се закани за пореден път да съди общината.

Dnes.bg припомня, че „Термикс ЕС” е фирмата, която извършваше ремонта на 10 детски градини в Града под тепетата.

Преди дни при проверка кметът Славчо Атанасов установи, че дворовете на забавачниците са превърнати в строителни площадки и е невъзможно малчуганите да играят на зелените площи.

Още по темата

Вбесен, кметът разпореди до 15 септември компанията да опъне под конец всичко, но оттам поискаха удължаване на срока до края на октомври.

В резултат на това Атанасов прекрати договора на фирмата и заяви, че ще ги съди. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: пловдив
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
2
 
! Отговори
Аз преди 13 години
До cavdo: Ти не разбираш. Договорът (в настоящия случаой) трябва да има предмет и цена. Напълно валиден си е, ако няма срок. Освен това - фирмата е допусната до обектите на 01 август. Ако според договора тогава е трябвало да започне работа - фирмата да го духа. Ако обаче е трябвало да бъдат допуснати до обектите много по-рано, какво ли става??? ВИж освен това и 7 какво е написал.
7
0
 
3
 
! Отговори
boristodorov56 преди 13 години
Истината е, че проектите бяха толкона окаяни и лоши, че до 20 август се правиха постоянни добавки и уточнения.Дори и сега, ако някой разгледа проектите - например в дендрологичната им част ще разбере, че не отговарят на никакви елементарни технически стандарти и са неразбираеми от гледна точка на практическо приложение.Всъщност по-голямата част от работата е свършена - сега ще дойде някой да претупа работата и да гушни кинтите - но по-рано от 15 октомври - няма да завърши - ако ще да е факир.
6
2
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
айде нови 50 безработни-безработицата с всеки ден намалява ха,ха
5
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тоя е кмет папагал! Всички канари са такива!
4
0
 
6
 
! Отговори
333 преди 13 години
Ако беше кмет на място,това нямаше да се случи!Сега си търси виновни!Интересно,с какво се занимава тоя тъпан!?
3
3
 
14
 
! Отговори
cavdo преди 13 години
Аз ли нещо не разбирам или някой се прави на луд?Във всеки договор има 2 задължителни клаузи без които договорът е невалиден - 1 цена 2. срок на изпълнение/доставка/.Как може да сключиш някъкъв догово с цена и срок и после да плачеш, че не можеш да го изпълниш. Или го изпълняваш, или си отиваш, плащайки неустойките по договора, или съдиш възложителя за спънки по изпълнение на договора. Всичко друго ми намирисва на корупция.
2
6
 
9
 
! Отговори
Бивш кореняк Софияне преди 13 години
Кмета дали е прав, ще реши съдебната власт.Друг е въпроса че Бойко прецака пловдив с няколко милиона. какво да очакваш от катаджия охранител на живков?!
1
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
taka trjabva. pla6ta se za barsa i ka6estvena rabota. drugata firma moze da e mnogo po-dobra, a i e pou4enie za marliachite