Съдът отсече: Румен Рашев остава кмет на Търново

От прокуратурата ще обжалват решението
21 сеп 2010 21:25,
19
Съдът отсече: Румен Рашев остава кмет на Търново
Румен Рашев и Елена Абаджиева чакат решението на съда. Снимка: БГНЕС

Великотърновският окръжен съд остави без уважение искането на русенската окръжна прокуратура за отстраняване от длъжност на кмета на старата столица д-р Румен Рашев и главния архитект на общината Елена Абаджиева.

Мотивите за това ще станат ясни до дни.

Искането на прокуратурата дойде след приключване на досъдебното производство с аргумента, че “не е отпаднала опасността обвиняемите да повлияят на обективното изясняване на делото, ако продължат да изпълняват функциите си като Кмет и респективно като Главен архитект на Община В. Търново”. 

Въпреки това съдът се произнесе в полза на Рашев и Абаджиева.

В кулоарите на съда прокурорът по делото Кремена Колицова обяви, че ще обжалва решението, а адвокатите на висшите общински чиновници заявиха, че вместо искане за отстраняване е време прокуратурата да внесе обвинителен акт.

Румен Рашев и Елена Абаджиева са привлечени като обвиняеми на 14 юли тази година по дело за длъжностно престъпление.

Според прокуратурата кметът е нарушил закона пет пъти, а главният архитект – шест, като без санкция на общински съвет Велико Търново са променили предназначение на общински терен и са позволили върху него да бъде изграден осеметажен блок.

Още по темата

С това си действие са облагодетелствали строителната фирма „Илстрой” и са ощетили общината с близо половин милиона лева – парите са незаплатената на община Велико Търново цена на право на строеж върху общински недвижим имот.

Сагата с разследването на този случай трае вече близо четири години.

След като всички търновски обвинители си дадоха отвод, с постановление на ВКП делото беше дадено на русенската окръжна прокуратура. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
1
 
! Отговори
дупка преди 13 години
Кмета е *** ***, пожелавам му *** в някоя от многобройните дупки, ***!!!
18
1
 
0
 
! Отговори
Просто аз преди 13 години
Кого познаваш бе, ***? И кой смърка яко, че не се сещам. Познавам момчето много добре и мога да кажа, че е един от най-свестните хора, които познавам - винаги готов да помогне и да ти влезе в положение. Та за такива като теб мога да кажа само - *** се гръмни някъде и отърви света от такива като теб.
17
2
 
0
 
! Отговори
влк трнв преди 13 години
При Рашев Търново възкръсна. Ако искате да се окажете в миналия век, посетете Горна Оряховица - 7 км от Търново.
16
0
 
2
 
! Отговори
СИБАНКЯ преди 13 години
Бравос на съда! Човекът трябва да продължи да краде,защото на тази тема той е вече наркоман и не моа са запре! Влезте му в положението!
15
0
 
1
 
! Отговори
Русенец преди 13 години
Не е въпроса в краденето ,а в хора които не могат да различат сено от плява !!В Русе имаше 4 прокурора и престъпноста си беше по малка ,сега са 32 ..резултат никакъв . Взимат страхотни пари от всички и правят ПР акции, за да се оправдае че ги има. Нали от 20 години трябваше да има инфо система в прокуратутрата ....няма я !!Съгласен с Бойко спец съд и първо с прокурорите , защото всички са станали "търговци в храма".тяхната задача ..не е да те правят виновен ,а да те държат в състояние ...
14
1
 
3
 
! Отговори
fenat преди 13 години
Аз познавам синът на Фламбето (той е от Дебелец), и той шмърка яко дрога, не му остава много. Инъче кмета Рашев открадна много пари и покрай чешмичката срещу Джеронимо. Как ще стуват тези чешмички 300 000 лева. Ще направим зимата един клип за Господари на Ефира - -как хората се плъзгат и падат, защото чешмите преливат и ще стане пързалка.
13
2
 
3
 
! Отговори
Русенец преди 13 години
Тя ..тази Кремена ,които я хване и я .... Такива неграмотни прокурори/ки ( пишат постановления с една камара грешки) задължително трябва да минават през психо тест и тест за компетенция ежегодно. На сливата и дреме ,че може да потроши 200 000лева пари ,опитвайки се да докаце ,че има щета за 2000 лева Мииииии ,я да пъснат граждани в прокуратурата и да имат право на експерти ......колко обвинения срещо прокурори могат да се заформят .По интересното е ,че могат да се докажат ...
12
1
 
4
 
! Отговори
ах преди 13 години
не ги ли е срам бе????????
11
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
уточнение - кметовете
10
1
 
7
 
! Отговори
общинар преди 13 години
За кокошка няма прошка, за милиони няма закони.Към депутатите - поне гласувайте пробмени, с които се ЗАБРАНЯВА на кветонете да се кандидатират повече от два мандата, защото в противен случай стават местни феодали и дерибеи и доживот ще смучат общините си докато ги ликвидират и разсипят бъдещето на хората, живеещи в тях. Какво е това безобразие някой крадлив *** да изкара 2-3, че иповече мандата?! Това е пълно безумие и геноцид над хората, живеещи в съответната община!
9
0
 
3
 
! Отговори
NM преди 13 години
С този правопис нищо няма да постигнеш.
8
6
 
6
 
! Отговори
Е. Попов преди 13 години
Как спиш, Румене ? Време е да изчистиш съвеста си в Затвора. Колко електромера плащаш. Само ти напомниам колко взе за Старата поликлиника. За коромпирания търновски съд, нищто ново. Търновци, изберете си кмет от Търново. Давам ви идейа, Жеков от махалата/парламента/.
7
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Очаква се следващия да е по-крадлив....
6
2
 
8
 
! Отговори
:) преди 13 години
ами този крадец знае с кои да е... мислите си че нещата са такива каквито се лансират ...
5
3
 
20
 
! Отговори
Митко преди 13 години
Противният и крадлив мерзавец Рашев е най-голямото бедствие сполетяло старата ни столица!
4
2
 
18
 
! Отговори
иван преди 13 години
Този мазния крадец окраде Тарново,бе хора.Как може такова нещо, да го оставят кмет, ужас.
3
3
 
26
 
! Отговори
сас преди 13 години
Естествено, той си плаща. Затова и остава. Целия град знае за неговите далавери, а само съда не знае. Смешно и жалко за България. Още един далавераджия ще остане ненаказан!!!!!!!! СРАМ!!!!!!!!!!!!!!
2
5
 
19
 
! Отговори
Zdravko преди 13 години
Я да питат каква връзка има известният търновец "Фламбето" със съдиите от ВТОС, и каква връзка има кмета с него... тогава ще стане ясно и защо ВТОС се дърпа да отстрани кмета от длъжност. А колкото до това колко се е облагодетълствъл
1
2
 
20
 
! Отговори
милко преди 13 години
щом остава кмет да направи коалиция ,,БИТИ МАГАРЕТА,, с другия кмет оправдан от съда ,,,,национала,,