Дерайлирали са три вагона от бързия влак "Чайка"

Инцидентът е станал на гара Септември; няма пострадали
Обновена: 18 окт 2010 13:48 | 18 окт 2010 12:10,
47
Дерайлирали са три вагона от бързия влак "Чайка"
Снимка: Булфото

Дерайлирали са три вагона на бързия влак "Чайка" от Бургас за София в района на гара "Септември", съобщиха от  БДЖ.

За момента няма данни за пострадали, както и за причината, довела до инцидента.

Пътниците са изведени от вагоните.

Във влака са пътували общо 172 пътника, за които ще бъде създадена организация за превоза им до София с друг влак от гара Септември.

Ръководството на „Български държавни железници” ЕАД пътува към мястото на дерайлиралите вагони. Причините се изясняват.

Същевременно над час достигат закъсненията на влаковете, пътуващи през Пловдив и Септември. Истински хаос цари на жп гарата в града под тепетата, видя кореспондентът на Dnes.bg.

Всички влакове пътуващи към Септември и София са блокирани на гарата в Пловдив, а движението по линията е спряно напълно.

На мястото на инцидента вече са екипи на "Транспортна полиция", които изясняват причините за инцидента.


Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още по темата: влакчайка
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
5
 
4
 
! Отговори
HAH преди 13 години
BDJ ZASRAMETE SE
25
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Само че ставаше въпрос за друго! БДЖ не искаше да плаща по 7 бона за лист хартия, до сега всичките аварии са със вагони и локомотиви които имаха такъв сертификат! Върха на сладоледа беше подпалването на "електричка" която се беше сдобила със сертификат само преди 20 дена! Относно днес - тежка авария, чупи се окачване при 100 км/ч, аварирали вагон повлича още 2 със себе си... На прегледите някои е спал... или е изтрезнявал..
24
1
 
7
 
! Отговори
MALE преди 13 години
KRAINO VREME E MODERNIZACIA NA BDJ,NO NE SAMO NA VLAKOVETE,A I NA IFRASTRUKTURATA I TEHNIKATA
23
6
 
9
 
! Отговори
Хетфиелд преди 13 години
Къде е сега онзи *** който дадоха по телевизията и говореше за сигурността на вагоните. Съдът правилно е казал че над 70% от вагоните са неизправни. И ако не могат да развиват дейност да я закриват тази фирма БДЖ - Боже Докарай ме Жив! Аз не се воза с влак от години... но искам като се кача в такъв да съм спокоен. А напоследък май доста зачестиха инцидентите!
22
0
 
7
 
! Отговори
bzb преди 13 години
Все си мисля... дали в скоро време няма да видим приватизация на БДЖ за минимална сума с обяснението, че се "виждало", че подвижният състав не става за нищо?
21
4
 
4
 
! Отговори
Amenhotep преди 13 години
Добре най-компетентни спед специалистите, открехни нас - незнаещите, защо подяволите мине не мине седмица и някой влак на БДЖ не дерайлира, не се бръсне, не се запали или не се скапе тотално?
20
0
 
27
 
! Отговори
Пешо преди 13 години
Да, железниците трябва да са приоритет, а не последна глуха. Вместо тези измислени магистрали да бяха обновили жп инфраструктурата с градски железници в градовете, с жп магистрали за 300км/ч, за да стигаме до морето за 1,5 часа, а не за 5. Да имаше терминали, на които да се товарят тировете на влакове на входа и изхода на България, ама мечти, мечти....
19
3
 
6
 
! Отговори
ани преди 13 години
стига вече с тия счупени влакове ,всеки ден някъде някои влак е дераилирал ,спрете ги тия чупелници накрая какво чакате да се случи непоправимото?????до кога с тая безотговорност''нямало пострадали......"ами хората които умряха в онзи влак дето се запали????нашите съболезнования и....толкова.в тази страна няма оправия .как няма да дераилират тези влакове като са от времето на прадядо ми?????а нали влязохме в европа , и кои въобще ни пусна там??????
18
1
 
8
 
! Отговори
Знаещ преди 13 години
А бе какво мнение имаш ти, бе. Нямата си никаква представа за какво пишете. Само разтягате локуми. Некомпетентни, неграмотни, друга работа нямате ли си?
17
10
 
2
 
! Отговори
не обиждаи един исти преди 13 години
да живее боико борисов.
16
10
 
18
 
! Отговори
Гражданин за EРБ преди 13 години
Разбойко, къде си да кажеш:СТАНИШЕВ Е ВИНОВЕН и за тази авария...п.п. ще е изненада ако няма авария някоя седмица в бдж
15
0
 
36
 
! Отговори
Ам ам преди 13 години
Колко сме зле боже ! Хората се движат с влакове от по 300 - 400 км в час, а ние сме слиниите и влаковете от преди поне 60 год ! Виж по вили и частни замъци ги задминахме всички, нищо че са от кражби.
14
2
 
13
 
! Отговори
ПЕНЕ преди 13 години
Не знаех , че форумът е станал браншови !?Като не сме професионалисти , не можем ли да имаме мнение по даден проблем !?А на който не му харесва - нека да не чете коментарите ! ! !
13
7
 
11
 
! Отговори
Знаещ преди 13 години
Хайде моля, хора които и представа си нямат от железницата да не пишат коментари. Стават смешни и се излагат с непросветеността си!
12
0
 
14
 
! Отговори
лошия преди 13 години
Мила редакция нормално снимката не е от инцедента ама купете на фотографа някое апаратче със светкавица, милия да не се излага ,че то и телефоните вече имат светкавици.
11
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Снощи пътувах с един познат, който учи в Транспортното училище в София и по едно време взе да се ослушва. Каза, че се усеща по- особен тип люлеене на вагона, който значил, че подскача подскача по линията и шанса да дерайлира не е никак малък. Обясни, че това може да е комплекс от неща - стари вагони, износени ж.п линии, по- висока скорост отколкото трасето позволява. Явно БДЖ-то редовно излагат пътниците си на подобен риск.
10
1
 
41
 
! Отговори
kotarak преди 13 години
Вече и децата имат телефони с GPS, само БДЖ кара на стационарни телефони и някакви ръчни методи на управление. Да не говорим за другата остаряла техника, така че нормално е да има често сблъсъци,запалени вагони и разни подобни. И да не се търсят виновни сред машинистите и началник гарите, а горе по върховете където само разграбват без да модернизират нищо.
9
5
 
19
 
! Отговори
PENE преди 13 години
Май че доста зачестиха тези инциденти с БДЖ ! ? ?Но пък нали министърът ни "успокои" , че вагоните са в изправност !?Е как да не му повярваш на г-н министърът !?Те така са свикнали - Дянков казва , че излизаме от кризата -ОК ! Цв Цв казва , че сме се преборили с престъпността - ОК ! Боко казва , че ни чака светло бъдеще - ОК ! Въобще напоследък всичко излиза , че е ОК ! А дали е така в действителност !??За жалост НЕ Е ! ! !
8
0
 
25
 
! Отговори
ааа преди 13 години
ако са пипани релсите-затвор и мор и за "пипачите"!
7
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Това не беше ли експрес ?