Рибарите от Ченгене скеле на пореден протест

До края на месеца трябва да бъдат съборени 26 незаконни сгради
12 ное 2010 15:00,
107
Рибарите от Ченгене скеле на пореден протест
Снимка: Dnes.bg

С транспаранти с надписи “Морето без рибари е библия без думи”, “Държавата ни настани, държавата ни събори и “Рибата се вмирисва от главата”, стотина жители на рибарското селище Ченгене скеле край Бургас излязоха на протест.

Повод за недоволството на рибарите е започналата масова акция по събаряне на незаконни къщи в селището.

Притежателите на къщи са категорични, че не им е дадена никаква възможност да узаконят постройките си. Те твърдят, че всяко ново правителство им е обещавало да узакони къщите, но това така и не е станало.

До края на месеца там трябва да бъдат съборени общо 26 незаконни сгради.

Още по темата

Началото на акцията беше дадено в сряда със събарянето на една от десетките двуетажни вили в Ченгене скеле.

225 са издадените заповеди за премахване на незаконни къщи в рибарското селище, като от тях 147 са с влезли в сила решения и подлежат на изпълнение.

Акциите срещу незаконното строителство продължават и в Несебър в понеделник следващата седмица.

В града на ЮНЕСКО ще бъдат разрушени 7 незаконни пристройки, които според Министерството на културата развалят автентичния вид на града.

Оттам разпоредиха премахването на седемте обекта поради риск да бъде отнет на Несебър статутът на паметник на културата, защитен от ЮНЕСКО.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още по темата: Бургас
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
0
 
1
 
! Отговори
Юлко преди 13 години
Съгласен съм със събарянето на някой къщи в Несебър, но не може да се мери със един аршин. В нашия град на практика е невъзможно да строиш или обновяваш, което значи че ние не можем да живеем удобно, познавам хора които са си дигнали 1 метър за да си направят мансарда, и живеят 4 поколения в къща на 2 етажа и мансарда на 60 квадрата, а има други които са вдигнали направо огромни грозни кооперации в стария град с цел да дават под наем и от алчност, безкруполни и прости хора, познавам ги...
104
0
 
1
 
! Отговори
история преди 13 години
Някои си решиха проблемите в държавите още преди време - Франция през 1799 г., Германия през 1933 г., Испания през 1936 г., Чили 1973 г....
103
2
 
1
 
! Отговори
нормален преди 13 години
Да се сринат и всички незаконно усвоени балкони в панелките в цяла България! законът не разделя светът на малка и голяма незаконност, а на законно и незаконно! Тогава ще има истинска справедливост! В очакване на Милка Гечева да покаже последователност за всички и всичко!
102
0
 
4
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 13 години
ГЕРБ като са подхванали незаконните постройки трябва да карат наред и докрай!Всички незаконни къщи, вили ,палати ,коптори, катуни, трябва да се съборят!Закона е равен за всички- да не забравяме яз. Ивайловград и там има за събаряне
101
1
 
0
 
! Отговори
bai tozi преди 13 години
kakvo demonstrira gerb s tazi proqva na gryba policeiska sila bageri traktori i tn.tyk se vidq tqhnoto palno prenebrejenie kam 4ove6kite problemi v stranata.palnata podkrepa kam nezakonnite hoteli i dvorci na cqlq klasa pera4i na pari narkotrfikanti,biv6i 4engeta i obiknoveni mo6enici.sega mai 6te si pokajat istinskata fizionomia.4akam sledva6tite im izdanki s golqm interes.
100
0
 
2
 
! Отговори
Червената помия преди 13 години
80, а аз бих попитал:Какво стана с барбекюто и оградата на Догановите сараи, които са доказано незаконни?Кога ще ги бутат?(Ще цитирам един мой бивш колега, работил 4-5 години и след пенсия,който никога не е бил в опозиция на нито една враст, просто на сутринта на деня след изборите се събуждаше от "правилната "партия, и ни уверяваше, че никога не е бил симпатизант на "старите".Та той казваше, че метърът за всички трябва да има 100 сантиметра, само за елита и леярите е 102 сантиметра.
99
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
бутнете сега и незаконните хотели и митничарски къщи да види народа че съдите справедливо ако не ги бутнете никъкъв *** не ства от тези управляващи защото на бедни хора лесно се бутат къщите да видим сегакак ще ги бътнете и набогатите
98
0
 
2
 
! Отговори
Shark преди 13 години
А къщите край язовир Ивайловград кога ще бъдат бутнати????!!!!!
97
2
 
3
 
! Отговори
666 преди 13 години
Щом са незаконни да ги бутат.Пък ако щат и да самоубиват,дреме ми!Тази земя,която са прилапали е на държавата т.е. на всеки данъкоплатец!Например аз лично не съм съгласен някаква тетка,която не е виждала жива риба да ми строи на земята!Толкова по въпроса.Но не трябва да спират само с тия строежи-има много за бутане,не знам дали ще им стигне мандата.Но ако трябва ще изберем ГЕРБ отново,сама и само да приведат тая бедна държавица в европейски вид!Щото ни писна от най-различни тарикати.
96
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Съгласен съм всичко незаконно строено да се събаря само така ще се научим на ред!!!
95
0
 
10
 
! Отговори
МОРСКИ преди 13 години
ГЛУПЧО!!!! ТЕЗИ ДЕТО ГИ СЪЖАЛЯВАШ ИМАТ ИМОТИ ДА ПРИЮТЯТ ЦЯЛОТО ТИ СЕЛО БАРАБАР С ОВЦЕТЕ И КОКОШКИТЕ. НЕ СА ОСТАНАЛИ НА "РИБАРСКИТЕ СИ БАРАЧКИ". КАТО МНОГО ЗНАЕШ ХВАЩАЙ ШУМАТА КАТО ДЕДИТЕ СИ. АМА НЕТИ СТИСКА НА НАСРАНИЯ КОМУНИСТИЧЕСКИ ***!!!
94
1
 
13
 
! Отговори
цоню преди 13 години
на ченгенето отдавна няма рибари,ЗИДАРИТЕ СА ТАМ ,СЪБАРЯЙ ВСИЧКО .тва е справедливото
93
3
 
2
 
! Отговори
Николова преди 13 години
91, напротив предлагам ВСИЧКО ДА СЕ РАЗРУШАВА ЩО Е НЕЗАКОННО според сега действащия ЗУТ и балконите и рибарските къщи и гаражите и всички шосета без акт 15 и стадиона в Пловдив и в София и ремонтите на МРРБ и те са все без документи т.е. незаконни! Затова да се бута всичко или ДА СЕ НАПРАВИ ЕДИН НОВ ЗУТ и да се направят нови съобразени с действителността закони.Първо разбира се нека земята под блоковете общината да я подари на тези които имат собственост там.
92
3
 
9
 
! Отговори
1 преди 13 години
Кой от пишещите тука е стъпвал на "Ченгене скеле"???К,ви рибари, и то бедни, к,ви 5 лева??"Скромни"къщя,"скромни" джипове, "скромни" хора от Бургас и околията - управляващи "малки"фирми, ген.директори, ген.мениджъри, представители на новата буржоазия! Що строят като знаят, че е противозаконно? Все едно аз сега да отида в парка"Заимов", да си построя къщичка да театър "София" и после да правя циркове - да си режа венните и да се самозапалвам.НАГЛОСТ И БЕЗОЧИЕ!!!!
91
1
 
6
 
! Отговори
читател преди 13 години
И какво предлагате, Николова, нищо да не се предприема щото си е добра стара традиция?! Навън и фасадата не могат да си боядисат, ако не им разреши общината.
90
0
 
2
 
! Отговори
читател преди 13 години
Абе не е баш така, щото излиза, че им продават супер апетитни имоти за по 25 000, искам и аз декар на морето за толкова.
89
8
 
3
 
! Отговори
Николова преди 13 години
Всички панелки купени до 1980 година са построени на общинска земя и до ден днешен това не се е променило - това означава ли,че и панелните блокове са незаконни? Или може би са полузаконни? А какво да кажат един милион незаконно усвоени балкони преърнати по най-беззаконен начин в кухни или увеличени холови стаи за томва какво ще правим ще ги разрушаваме ли или ще ги узаконяваме? Същото е положението и с тези къщи, а не само с тях - у нас почти няма 100% законност в строителството!
88
2
 
3
 
! Отговори
Законно строителство преди 13 години
"В района на язовир "Ивайловград" също вече са издадени 90 заповеди за събаряне на незаконни обекти, но те все още са в процедура на обжалване"Чака се решението на съда.
87
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Когато не си собственик на земята значи и построеното е незаконно! Да им съберат по 25 хиляди такса и който не е съгласен да го бутат!!!!!!!!!
86
1
 
9
 
! Отговори
читател преди 13 години
Тези хора са строили на държавна земя, при това незаконно, да, трябва да ги съборят и да си платят разходите по това. Що се отнася до новооткритите незаконни имоти, министър Плевенлиев обясни, че процедурата е отнема време, минав през съд и т.н., но се ангажира, че и те ще бъдат премахнати. Мога само да се надявам наистина да се случи. Държавата не започва с ГЕРБ, хубав или лош Бойко не е виновен за всичко, ама май на много народ му запари изпод отзад. Сполай ви, граждани на РъБъ!