Хасковският областен управител ще бута "веселото село"

Построеното край яз. "Ивайловград" е нарушение на всички закони
Обновена: 24 ное 2010 10:51 | 24 ное 2010 10:50,
99
Хасковският областен управител ще бута "веселото село"
Снимка: Булфото

Хасковският областен управител Румен Данев е категоричен, че в скоро време ще бъдат бутнати незаконните постройки край язовир Ивайловград.

“Законът ще бъде спазен и постройките в заливаемата зона на яз. Ивайловград, които са абсолютно незаконни, ще бъдат премахнати”, закани се хасковският областен управител.

Общо петима души, заедно с представител на Общинския съвет в Ивайловград, пожелаха среща с губернатора, за да искат прекратяване на подетата кампания за събарянето на фургоните, вилите и постройките на територията на общината на брега на язовира.

Собствениците връчиха на Румен Данев декларацията на Общинския съвет в Ивайловград с настояване постройките да не бъдат събаряни.

На губернатора бе дадена още една декларация – от собствениците за запазване на незаконните постройки, придружена с подписка от 941  жители на община Ивайловград.

По време на разговора с Румен Данев стана ясно, че т.нар. собственици нямат никакви документи – нито за собственост на парцела, нито строително разрешение или план, нямат партиди за ел. енергия и водоподаване.

Хората държат да се намери начин да се узаконят постройките. За целта предложиха да се промени котата на яз. “Ивайловград”, или държавата да им наложи такси за ползване на земята.

Още по темата

Областният управител отхвърли категорично тези искания, тъй като котата от 130 метра е немислимо да бъде променяна, а няма законова форма частни лица да плащат такси за публична държавна собственост.

“Построеното в заливаемата зона на яз. “Ивайловград” е в нарушение на всички възможни закони и то ще бъде премахнато”, категоричен бе Румен Данев.

Назначената от него Междуведомствена комисия приключи работа и предаде резултатите на прокуратурата.

Според протокола незаконно строителство има в землищата на села Горноселци – 4 масивни сгради и 8 фургона, с. Покрован – фургон, масивни постройки и луксозна вила, направена като разрешен фургон за пчелин, с. Камилски дол – масивни постройки и пчелини, а по левия бряг до язовирната стена има 60 масивни постройки и няколко фургона. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още по темата: язовир Ивайловград
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
0
 
1
 
! Отговори
ПАРТИЗАНА преди 13 години
ЖО... В ИТАЛИЯ ЛИ СИ БЕ ПИЧ АЙРИВЕДЕРЧИ
98
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Много ми е интересно Вие, които толкова стриктно спазвате законите, ако утре доидат да ви съборят незаконно остъклените и присъединени към апартаментчетата тераси дали ще запеете друга песен. Или ако по донос комисията Кушлев прецени, че скапаната ви кола не отговаря на стандарта ви и я конфискува без съд. Ей, страшни закони страшна държава. Затова няма да остане един свестен българин.
97
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
До 95 тия умник. България е подписала Европейска конвенция по присъединяване и първо са валидни законите на Европа...после тия на България! Помни ми думата че ако бутнат нещо при сега вътрешния закон...който е против Евронормите...ще се стигне до Страсбург...и както сега ми даваш акъл да пращам некое евро така после ти ще плащаш като данакоплатец нарцисизма на Боко Тиквата !!! Въпрос на време е :) Събудете се, с рушене държава не се прави...а с закони който обслужват населението, а не са против!
96
4
 
2
 
! Отговори
Всезнайко преди 13 години
Не може в Европа да нямаш проблем с избор на местоживеене и мястото му, а в БГ да имаш...значи закона е скапан и се нуждае от спешна реформа!!! В Италия фермите с къщи за живеене са на полето...там е и инвентара и машините и всичко на семейството работещо земя! В Бг ви убеждават че били земеделски земи и да не се строяло в/у тях...лайнарите отново ви заблуждават...спрете да им вярвате..вие сте Европейци бе *** такива...гледайте и изисквайте да живеете като такива, вие не си знаете правата !
95
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Какво си заревал като крава за селския бик.Вместо да мучиш като вол по форумите се стегни,та прати некое евро да подпомогнеш бедните богаташи,които ще останат без палати като ги бутне багера!Или си голтак,безработен с нищожни доходи и си виждал Италия в сънищата си?!
94
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Спри се.В голяма грешка си.Държавата не трябва да узаконява незаконни действия.Всеки трябва да си понесе последствията след като е нарушил закона.И стига си говорил как е на запад - бъркаш различната законодателна уредба по един и същи въпрос.Това може в Италия да е законно и позволено при спазването на съответни разпоредби,но тук не е.Точно на запад когато някой наруши закона си понася последиците-и тук трябва да стане същото и все отнякъде трябва да се започне.Еми почна се и така е редно
93
6
 
3
 
! Отговори
Всезнайко преди 13 години
Тъпев...аз съм се спасил...живея в Италия...но ви гледам селския злобен манталитет и се чудя слепи ли сте, глупави ли сте и просто сте си зависливи ***...погледнете че ви манипулира собствената ви държава бе ***...правят ви всеки ден на *** и маймуни...не виждате ли кой са управниците ви...нали вие гласувахте за тях? Как искаш да има либерални закони...няма да има...ще са тоталитарни точно какъвто е и Боко Тиквата! Тоя *** закон да го променят щом го искат поданици на България.
92
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Те ти казаха, като не ти харесва държавата защото ти обещавала да ти узакони тотално незаконния имот без да те вкара в затвора отивай в Африка. Малоумно дори за теб е оправданието "българите са злобари" или "ама на мен 25 години ми обещават". Като са ти обещавали си си живял там с риск за живота си без данъци без нищо, а сега ревеш като женичка. Казах ти наеми си адвокат който да те защити пред рднск с мотива "ама те на човека му обещали". Как може да има такива *** не знам.
91
1
 
10
 
! Отговори
Daniel преди 13 години
Наистина си всезнайко, но от най-лошия тип.Има ли закони - има, има ли строителни разпоредби - има.Незаконни ли са постройките според законите и разпоредбите - незаконни са.В такъв случай да ги бутат без повече церемонии и обяснения.Ако не ти изнасят законите и правилата - бягай в Сомалия, там е за такива като теб.
90
9
 
4
 
! Отговори
Всезнайко преди 13 години
Само като те слуша човек и може да си представи злобен АНАДОЛЕЦ си ! Ти си готов да метнеш примка на шията на всеки който има нещо повече от теб. Докато в Бг има такива като теб...тя няма да помръдне и 1 мм напред в развитието си! Хората държат..защото държавата е поемала през тия 25 год многократни обещания за узаконяване и винаги не е довършвала започнатото от самата нея!!! Хубаво е преди да пишеш...да попрочетеш коментари за да се запознаеш с истината! Аз лично държа Азис да ти го начука :)
89
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Хората държат да се намери начин да се узаконят постройките"?? Звучи като "крадецът държи да се намери начин да се узакони ограбеното" или "убиецът държи да се намери начин да се узакони убийството"!!! Егати наглостта! Не стига, че плачат за пандиза, дето (1) са строили незаконно (2) с крадени пари от митничарски рушвети, че и ДЪРЖАЛИ! Аз пък държа да ви окошарят всичките. А палатите им няма защо да събарят. Да ги направят детски домове (жалко, че *** като Азис трябаше да се сети за това).
88
6
 
4
 
! Отговори
бай Грую преди 13 години
до Олелее!Клетвата ти не беше пълна!..И явно си късоглед Гербераст, затова толкова се плюнчиш!Няма човек който да не е откраднал поне един гвоздей!..Хайде чао светецо!..Ще си отвориш очите някой ден, но сега още си сляп!..
87
6
 
4
 
! Отговори
Всезнайко преди 13 години
Извършилия "някой" това престъпление е държавата! Тя е строила сградите през Татово време! После леко по леко е разпродадено всичко и сега да му бере гайлето човека като теб и мен! Ама си куха лейка и не проумяваш това!!! През 2000г пак имаше същия вой..*** си бил малък и не го знаеш...пак ДНСК актове...забрани...сега всичко се повтаря! Тогава шефката на ДНСК СОФИЯ - Гебрева лично обикаляше там и пое ангажимента за узаконяване! Боко ли е най умния та да руши за да се кефите...PR нищо друго!
86
8
 
3
 
! Отговори
Всезнайко преди 13 години
Че не са ли всички поданици на държавата? Нима законите не се правят за да са от полза на населението и? След като са пречка...ми да си ги променят бе...как може по цял свят около всички езера да кипи живот а в Бг да е змиярник...това ли те кефи? Кому е нужен да е змиярник ? На теб помага ли? Излез навън и се огледай...искаш ли да ти дам стотици хиляди примери? В Италия примерно няма такива понятия горски фондове и други подобни измислени...тук всеки живее по байри и гори не в урбанизирани места
85
7
 
4
 
! Отговори
Неутрален преди 13 години
Чета тука и недоумявам!Това ли ще оправи хала на бедния народ?Така ли ще се замогнем и живеем по-добре?Тия там дето ще им събарят вилите явно не са клошари и са се потрудили да поканят чужди журналисти като почне шоуто!..Голям сеир ще падне!После - честит ви Шенген!
84
2
 
8
 
! Отговори
Олеее преди 13 години
Грую кефи се на каквото искаш. Ако за тебе е разруха да има ред и законност - за мен не е! Ще те разочаровам - построил съм! За мен достатъчно! Светец и да искам (ама и не искам) не мога да съм - по ред причини, но не и незаконни. Заклевам се, че не съм престъпвал закона! Явно ти обаче си. И мисля да не се занимавам повече с тъпотията ти.
83
2
 
10
 
! Отговори
Oleee преди 13 години
Понеже явно си кръгъл *** ще повторя за последно! Това, че някой е извършил престъпление, не е основание всички да извършват престъпления. И по тоя начин не може да се оневиняват престъпници и да се узаконяват престъпленията! По-ясно от това не мога да се изразя и мисля, че всеки нормален човек го разбира това. ТОВА, ЧЕ ТИ НЕ МОЖЕШ ДА ГО РАЗБЕРЕШ СИ Е ТВОЙ ПРОБЛЕМ - НЕ НАШ, НИТО НА ДЪЖАВАТА!
82
4
 
5
 
! Отговори
Рибар преди 13 години
Колко бивши и настоящи общински съветници от Ивайловград имат вилички в заливаемата зона на язовира , заедно с бившият председател на общинският съвет? Много добре са знаели, че строят в заливаемата зона. Друг е въпросът къде е била общината и съответните и служители и кметове по това време и да си поемат отговорноста. Хората не са виновни, че са строили , случайно да са ги предупредили?
81
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Що в другите села и градове да не би да има гарантиран от държавата поминък за да се изхранваш ??!? Несебърлии като взеха парите от правата на строеж в новия град и буквално застраха стария със сергии да не са богопомазани.
80
6
 
6
 
! Отговори
бай Грую преди 13 години
До НЛОИ за Несебър е същото!..С какво да се изхранват хората там, освен с предлагане на услуги на туристите?..Има ли друг поминък в стария град?..Всички да станат рибари ли?..***!.. Изпий си хапчетата и мисли като пишеш!