На места в страната стана напечено заради дъжда

В София ситуацията е тежка, но не е обявено бедствено положение
Обновена: 4 дек 2010 18:49 | 4 дек 2010 17:05,
458

Околовръстното шосе в района между "Бистрица" и "Драгалевци" е под вода. Снимка: БГНЕС

Усложнена е обстановката в някои части на Западна България заради проливния дъжд.

В 14 области е обявен код "оранжев", т.е. втора степен на опасност.

Най-много дъжд е паднал в Благоевградско – около 60 литра на кв. м., съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология към БАН. От там съобщават, че през нощта на места в западна България дъждът ще премине в сняг.

Сериозно е и количеството на падналите в София валежи – 47 л/кв. м. Ситуацията е близо до критичната, съобщиха от "Гражданска защита".

Затворена за движение е Южната дъга от Околовръстния път в София. Участъкът между „Бистрица“ и „Драгалевци“ е залят, работи се по отводняването му.

Наводнени къщи има в столичните квартали „Бояна“, „Драгалевци“ и „Симеоново“.

Екипи на Гражданската защита работят по отводняването на мазета и шахти в цяла София. Общо 23 екипа на столичната пожарна в момента работят в районите, където са най-големите поражения. Отпуските на част от пожарникарите са прекъснати.

Още по темата

Нивото на Перловската и Владайската реки в центъра на столицата се покачи рязко.

По информация на агенция „Фокус“ е критично положението по поречието на р. Искър в района на Нови Искър и на Курило.

Създадена бе и организация за евакуация на болницата в Курило. Дигите по поречието на р. Искър се надграждат.

Проблемни участъци в столицата са и булевардите "България", "Симеоновско шосе" и "Ломско шосе" заради оттичащите се по тях води, посочи кметът.

По думите на кмета Йорданка Фандъкова все още не е необходимо обявяване на бедствено положение.

По електроразпределителната мрежа в столицата няма тежки и продължителни аварии, съобщиха от ЧЕЗ. Аварии са възникнали в кварталите Княжево, Младост 4, Симеоново и Курило и те вече са отстранени.

В момента екипите на дружеството работят по авария на средно напрежение в квартал Овча купел.

Частично бедствено положение е обявено в Перник заради критичното ниво на река Струма, съобщиха от общината. Там работи кризисен щаб.

Целият приток от яз. „Студена“ към р. Струма е спрян, в момента няма опасност от преливане на язовира.

Река Струма преля на две места в Перник и затвори вътрешноградската магистрала. В залетия участък нивото на водата е около 1,5 метра.

В Дупница също се сформира оперативен щаб при кмета заради тежката ситуация с валежите.

Река Джерман е почти на нивото на пътя, много от мостовете са почти заляти. Екипи на „Гражданска защита” и полицията работят за обезопасяването на мостовете.

В района има залети дворове. От две къщи са изведени трудно подвижни хора.

Заради активизирало се свлачище временно е затворен пътят Рила – Рилски манастир.

Ситуацията не налага обявяване на бедствено положение.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


458
Още по темата: бедствено положение
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
407
0
 
3
 
! Отговори
ха ха преди 13 години
да управляващите са ни виновни за всичко -и за слънцето през лятото е виновен парламента
406
1
 
1
 
! Отговори
spartak преди 13 години
Те чакат да ги оправят.
405
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ПОЖАРНИКАРЯ Е ВИНОВЕН ЗА НАВОДНЕНИЯТАФИДОСОВА Е ВИНОВНА ЗА ЗЕМЕТРЕСЕНИЯТАЗА ПОЖАРИТЕ Е ВИНОВЕН КОСТОВ
404
11
 
10
 
! Отговори
ПОЖАРНИКАРЯТ СЕ СКРИ преди 13 години
ПОЖАРНИКАРЯТ СЕ СКРИ И АБДИКИРА ОТ ЗАДЪЛЖЕНИЯТА СИ НА МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ В КРИЗА!ЦЕЦКО АПАРТАМЕНТЧЕТО И ТОЙ - НАЛИ БЕШЕ ЗОР И ВЗЕ ПРИ СЕБЕ СИ БЕДСТВИЯТА И АВАРИИТЕ ???ОКАЗВА СЕ , ЧЕ ЕМЕЛ ЕТЕМ ИМАШЕ ПО-ГОЛЯМО ЧУВСТВО ЗА ОТГОВОРНОСТ ПРЕД ГРАЖДАНИТЕ И ДЪРЖАВАТА ОТ ТИЯ ДВАМАТА.ББ И ЦВЦВ СЕ ДЪРЖАТ КАТО ШУШУМИГИ- НО ТОВА Е СЪЩВОСТТА ИМ.
403
0
 
6
 
! Отговори
еко преди 13 години
С природата е трудно да се борим, но сме длъжни да предвиждаме, ако искаме да оцелеем. Трябва най-после да проумеем, че климатичните промени са факт по цялото земно кълбо, а ние тук няма как да бъдем изключение и да разчитаме главно на импровизации. Колкото и да сме талантливи в това отношение.
402
1
 
4
 
! Отговори
ЕU преди 13 години
Преди няколко дни писах и пак ще повторя. В София кварталите трябва да се оправят един по един, но докрай! Поне един да има на първо време, на който всичко да му е наред! Сега нито Центърът е център като в другите европейски градове/ за столиците дори не смея да спомена!/, нито крайните квартали. А те могат по-лесно да се оформят, озеленят, да се приберат бездомните кучета и да бъдат едни прекрасни места за живеене! Да, ама не!
401
2
 
31
 
! Отговори
Софиянец преди 13 години
И ние гражданите можем да направим нещо. Вчера, в проливния дъжд, лично почистих от клонки, листа и др. две шахти близо до дома ми. Водата наоколо веднага спадна, а и на мен нищо не ми стана, уверявам ви, драги готовановци и мърморковци! Сега ще се посипят тук мъдрости от рода " Ние за какво им плащаме!" и др. подобни. Гражданско общество обаче се гради с граждани!!!
400
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тиквата зема комисионната и сега се крие.А вие джапайте...
399
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Може би съм пропуснал, но не съм чул, чел и най-важното - видял някой от съответните служби в София ПРЕДВАРИТЕЛНО да е почиствал наличните отводнителни шахти, след като се ОЧАКВАШЕ този проливен дъжд. И всеки път е така! Шахтите са не толкова недостатъчни, колкото непочистени! Сега се очакват и обилни снеговалежи, след като са факт съвсем наблизо в Европа, нали? Г-жо Фандъкова, няма нужда от оранжеви и др. разноцветни кодове, необходима е сериозна подготовка!
398
6
 
9
 
! Отговори
(: преди 13 години
Бог Тиква ! Това да не е Бойко Борисов случайно ? (: (: (:
397
0
 
2
 
! Отговори
аз преди 13 години
Не ти и трябва да разбираш,нито е по темата,нито е важно или поучително.....Някакъв юнак....с два ника...нравоучава и назидава,който му попадне или му обърне внимание...Няма лошо в клюкарството...- то разтоварва.Лошото е че и имащи се за мъжкари са яки клюкарки и махленки!!!И това ни взеха...."мъжкарите"
396
1
 
2
 
! Отговори
аз преди 13 години
Аааа не знаете....нима?!!Чист комунизъм-говорим /пишем/ за себе си в терто лице....Ееее,сега и бълг.граматика ли да преподавам,а?!!!!Не съм самодоволна.....Знаещият и можещ,няма от какво да се срамува и заради какво да е скромен!!!Пак коментираш чужди постове....ЯВНА ПАТАЛОГИЯ!Аааа,от любопитство,какво е ембрион,а?!!!Ти такъв ли си?!!!Остани с един ник ,че ми губиш времето за ограмотяване...щом мама и тате не ти обръщат внимание.....
395
1
 
2
 
! Отговори
аз преди 13 години
Беден,беден...речников фон.....Мноооого,ама многооооо ниЗко ниво!!Няма значение...Жалко,че всичко за теб се свежад до вдигане на крака....,но и ти си рожба на т.нар. загубени поколения-без морал и цености....,който си позволява да коментира по този начин тази тема.....НИВО,КАКВО ДА КАЖА ПОВЕЧЕ?!!!Чао,можеш да кажеш или пишеш в някой друг сайт или на приятелката си ..гадже ,ако въобще можеш да завъдиш около себе си!!!За двата ника си знаеш,няма кво' да се обясняваме....
394
1
 
4
 
! Отговори
ХАН-КРУМ преди 13 години
Репродукцията не значи интелект, нали! Дал съм достатъчно! Аз не измервам живота си с репродукцията:) Е при теб това е основното явно! Не всичко се свежда да това да се вдигнат краката:) За това акъл много не трябва! Правят го дори първосигнално:)))А за двата ника не знам! Явно пак си говорила с духове! Предполагам "Шепот от отвъдното" ти е любим сериал! Дерзай! Чао!
393
0
 
9
 
! Отговори
Ивка преди 13 години
Нещо не мога да разбера конфликта? "Аз" пише в защита на Бог тиква ли? П.С. Аз като някоя клюкарка да се намеся:)
392
1
 
2
 
! Отговори
za 435 преди 13 години
И лозунг не знаем какво е:) ! Лошото е чи ти си се превърнала в самодоволно същество, което мисли, че всичко може и знае! Няма по-лошо нещо от самодоволния човек:) Прилича на рабохолика - некадърник:))))А в живота всеки брои плюсове и минуси! Ако не го прави значи е ***!! Не всичко е зовът на сърцето! Ако не си го разбрала, значи доста си застинала интелектуално:) На стадия на ембрион, може би!
391
3
 
5
 
! Отговори
аз преди 13 години
Може и да съм дръвче...,но съм дала плод-2 броя.....Ти миличък какво си дал,а?!Два ника регистрирани и плювня по теми далеееееч от същността ти!!!
390
0
 
6
 
! Отговори
Ивка преди 13 години
Хи..хи..хи...не аз вече не мога да чета новини, много ми става смешно, честно. Ама тези цветни знаци Бог тиква ли ги измисли наистина? Той милиционерските операции от един стар филм Такси май ги взаимства. Нали и там имаше операция "нинджааа" и т.н. ллеле...голям цирк, а в пощите като имаше код Червен сега какъв е? Виолетов ли? Хи..хи..
389
2
 
2
 
! Отговори
аз преди 13 години
Еееехеееее...започнахме с лозунгите!!!-Ей,хора...много разнопосочно?!!Мааааа,ти ли ще ми обясняваш нещо си за соц.мрежата,а?!!Мноооого се впечатли на мой коментар,отправен към друг....или си объркал сайта и си търсиш нещо,но в грешна посока,а?!!!АЗ,КАКВОТО ГО МОГА....ГО МОГА ,НО НЕ Е ТВОЯ РАБОТА ,А НА МЪЖА ДО МЕН,КОЙТО НЕ МИ БРОИ ПЛЮСОВЕ И МИНУСИ!!Малък си явно...ще разбереш,но след години!!Дерзай,имаш потенциал,но има какво да учиш все още!!!Успех!
388
0
 
2
 
! Отговори
Sasho преди 13 години
Супер си брато, другите не ми трябват, ама пак ми прочети последното изречение :(