Драмата в общинския съвет в Ямбол приключи

Съветниците си избраха отново стария председател Наско Стефанов
14 яну 2011 12:52,
1
Драмата в общинския съвет в Ямбол приключи
Снимка: Булфото

С 21 гласа от общо 37 общинските съветници в Ямбол избраха стария си председател Наско Стефанов отново да заеме овакантения пост.

Другата кандидатура – на треньора на ямболския баскетболен отбор и общински съветник Иван Чолаков, събра гласовете на 12 свои колеги.

Сагата около председателското място в общинския съвет в Ямбол се разиграва вече приблизително около година и половина.

В началото на мандата Наско Стефанов, който е член на ГЕРБ, оглави местния парламент.

След като бе изключен от партия през април 2009 г, през септември същата година освободи мястото на първи сред равни.

На неговия стол седна Георги Миланов, който също е от ГЕРБ.

Почти година и половина по-късно на извънредна сесия, проведена на 11 януари 2011, и той загуби поста си, след като 21 съветници потвърдиха, че не изпълнява задълженията си.

На последвалото гласуване за избор на нов председател два гласа не достигнаха на единствената кандидатура – тази на Наско Стефанов, да заеме поста.

Изпаднали в патова ситуация, общинските съветници предпочетоха да развалят кворума в залата, за да прекратят заседанието и да се съберат отново днес.

Първите думи на новия стар председател към колегите му бяха, че е крайно време този общински съвет да започне да работи единно.

Според Наско Стефанов сега му е по-лесно да заеме поста, защото не е обвързан с нито една политическа партия и ще спазва само и единствено клетвата, дадена пред гражданите на Ямбол.

Новият председател призова колегите си да проявят толерантност, да спрат нападките и личностните обиди, за да се покаже истинският капацитет на местния парламент.

И ако в момента положителното развитие на драмата в общинския съвет е факт и заплаха за блокиране на работата му няма, то никой не е в състояние да определи докога ще бъде така.

Според запознати с правилника на общинския съвет има нарушение на текстове от него, което вероятно ще даде основание на областния управител да върне взетите решения – т.е. съветниците отново да останат без председател.

А предстоят приемането на бюджет на общината за 2011 година и други сериозни въпроси, които изискват решение на общинския съвет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: ЯмболНаско Стефанов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
1
 
! Отговори
Васко преди 13 години
ГЕЙБ Ямбол се разпадна.Скоро и в цялата страна ГЕЙБ ще се срине.