Наближава ли краят на разкопаните улици в Сливен?

Общината тегли кредит за обезпечаване на водния цикъл на града
Обновена: 18 яну 2011 19:38 | 18 яну 2011 19:37,
44
Наближава ли краят на разкопаните улици в Сливен?
Снимка: Булфото

След дълго очакване през последните дни изглежда, че настъпва началото на края на разкопаните улици в Сливен по проекта за водния цикъл.

До края на седмицата от общината трябва да предоставят информация на Министерството на финансите за стъпките и плащанията, които трябва да се направят .

В сряда, 20 януари, предстои среща с представители на Европейската комисия за провеждане на мониторинг за уточняване на детайлите и въпросите как върви водният цикъл.

На 24 януари пък ще има сесия на Общинския съвет, където се очаква да бъде взето решение за теглене на кредит за продължаване на работата по проекта.

Всъщност проектът „ Интегриран проект за водния цикъл на Сливен“ се реализира на две фази.

Първата предвижда изграждане на канализация с дължина 9 088 м и модернизация на канализационна мрежа с дължина 15 489м, като финансирането е по програма ИСПА и срокът на изпълнение е 35 месеца.

Втората фаза е за реконструкция на водопроводна мрежа с дължина 44 159 м и ще бъде финансирана по ОП „Околна среда.

Според разчетите общата стойност на проекта е в размер на 52 млн. лева, от които 13 млн. лв са собствен принос на община Сливен и ДДС.

Предвижда се банковият заем, който има намерение да изтегли общината, да е в размер на 6 136 000 евро, за срок от 10 години.

Срещу това предложение в деня на сесията се очаква група общински съветници да излязат на протест пред сградата на кметството.

Проектът за воден цикъл на Сливен забоксува през 2009 г., когато бе спряно финансирането за втората фаза по проекта, а общината прекрати договора с изпълнителя на поръчката – консорциум „Хидросистеми“, което пък доведе до спиране на дейностите и  почти из целия град разкопани улици.

С днешна дата обаче изглежда, че дейностите  по водния цикъл на Сливен ще продължат, след като е постигната договорка за реда, по който общината трябва да работи, а сливенският градоначалник Йордан Лечков очаква през лятото да настъпи пикът на плащанията по проекта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още по темата: Сливенводен цикъл
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
4
 
17
 
! Отговори
а12 преди 13 години
така ще е след като си избрахте футболист за кмет........ ;)
1
10
 
4
 
! Отговори
11 преди 13 години
Как се облича този Лечков!А иначе мисля,че е прав в действията си.Няма ли кой да го научи какви дрехи да избира?