Възстановена е "зелената граница" между България и Турция

В област Ямбол няма заболели животни от шап, успокоява проверка
20 яну 2011 11:28,
10
Възстановена е "зелената граница" между България и Турция
Снимка: Булфото

В област Ямбол няма заболели животни от шап, съобщи пред Dnes.bg д-р Стоян Колев от Районната ветеринарномедицинска служба.

Извършените клинични изследвания на животните в общините Болярово, Елхово и Стралджа, които са в рисковата зона, показват липса на болни животни.

В петък приключват и последните дейности по възстановяване на 22 км „зелена граница“ на територията на областта.

С отпуснатите средства са ремонтирани 7 счупени бетонни стълба, закупени са 40 катинара за заключване на съществуващите портали по съоръжението, възстановена е прокъсаната мрежа по цялата дължина на оградата.

Затруднение на ремонтните работи са оказали падналите върху съоръжението дървета и изровените от диви животни около 1 метър дупки.

С окончателното възстановяване на предпазното заграждение ще се ограничи преминаването на животни – домашни и диви, от Турция до пасищата на животните от крайграничните села.

От тази седмица е назначен и ветеринарен санитар в с. Крайново, който следи за цялостната ситуация по границата.

От РВМС Ямбол са готови за очакваната инспекция на представителите на Европейската комисия за предприетите мерки за ограничаване и недопускане на заболяването шап на територията на България.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ще ги възстановят защото много българи заминават от терминал 1 и 2 а тук остават освободени от данъци и такси ***!така че ако не се възстановят кльоновете скоро няма да има от кого да събират такси и няма да има повече УФСИ за стрижене от продажните ни политици!
8
2
 
0
 
! Отговори
Граничар преди 13 години
А триметровата ограда няма ли да възстановят и сигналните ракети с тел между тях, че да се знае кога идва врагът? Защо въобще разрушиха клоьоновете? Пу да му се невиди!!!!
7
2
 
1
 
! Отговори
Xмм преди 13 години
С окончателното възстановяване на предпазното заграждение ще се ограничи преминаването на животни домашни и диви турци.
6
3
 
2
 
! Отговори
1234 преди 13 години
TUK DALAVERATA E GOLQMA.... NO NQKOI JALKI PATRIOT4ETA SE RADVAT 4E 6TE IMA ZAGRAJDENIQ 4E TURCITE NQMA LI DA MOGAT DA MINAT KAM BG :) ABE 4OVE4ETA V KOY VEK JIVETE BE ??? VE4E TURCITE SA NA VSQKA KRA4KA V BG A VIE SE RADVATE 4E 6TE SE SLOJI NQKAV TEL. MAY TUK PI6AT PUBERI ILI SUPER TAPI INDIVIDI KOITO SI NQMAT KAKVO E POLOJENIETO V BG
5
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Само дето Византия е Източната Римска империя , а не гърция и император Константин не е грък
4
1
 
9
 
! Отговори
До попа преди 13 години
"първата която официално ни е признала..." :))))))))))) Даааа даже изпратили и официална делегация по случай щасливото събитие воглаве с император Константин IV. Византийците така се увлекли в празника, че някой умрели от препиване и преяждане. :))))))) А императора дори обещал ежегодно да праща финансови помощи за младата държава. :)))))
3
7
 
7
 
! Отговори
попа преди 13 години
Бате, гърците открай време знаят как да си защитят националния интерес, неслучайно са нация на хиляди години, която впрочем е първата която официално ни е признала през 681ва и така е дала началото на историята ни, докато почти всички българи начело с управляващите (без мен, аз съм воевода) се дупят наляво и надясно и се умилкват около тия дето са ни колили 5 века. Дядо Вазов сега ако видеше тая "ограда" щеше да се обърне в гроба. Или да го премести извън България.
2
3
 
16
 
! Отговори
333 преди 13 години
Интересно ми е къде останаха защитниците от "Четири лапи". Защо никой не повдига въпроса за умъртвените стотици животни, а когато стане въпрос за умъртвяване на бездомните кучета се надига вой до небесата.
1
11
 
24
 
! Отговори
мръсен фес преди 13 години
Само толкова ли?А няма ли да има минни полета и двуметрова бетонна стена както правят гърците?От тези азиатски *** нищо добро не е дошло.