В Сливен ще контролират уличните лампи с компютър

Обхванати са над 50 населени места в общината
29 яну 2011 17:22,
13
 В Сливен ще контролират уличните лампи с компютър
Сливенските села вече светят по европейски Снимка: Булфото

 Община Сливен разполага с модерна система за контрол на уличното и алейно осветление, въведена в над 50 населени места.

Компютърът, свързан с модемите на всички улични касети, показва във всеки един момент къде е възникнала авария.

Диспечерският пункт работи 24 часа и винаги има готовност за отстраняване на повредата. Системата позволява широк спектър от действия - включване и изключване на определена касета, изключване на предпазител при буря или лоши метеорологични условия.

От пункта може да се контролира лъча на осветлението, както и фиксиране на точния час за начало и край при отстраняване на авария. Системата контролира над 11 хиляди осветителни тела в 50 населени села. След въвеждането на модерния начин на контрол е намалена консумацията на електроенергия почти веднъж и половина при функционалност 98%.


В община  Сливен преди въвеждането на системата е извършена модернизация на 9 147 осветителни тела по улиците и в парковете, реконструирани са 821 стълба за улично осветление, изцяло са подновени 192 електроразпределителни табла. Експертите са категорични, че благодарение на системата селата в община Сливен вече са осветени по европейски, а при авария лесно се установява къде е проблемът и се реагира веднага.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още по темата: Сливеносветление
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
5
 
! Отговори
??? преди 13 години
ЧЕЗ- МОШЕНИЦИ МАХАЙТЕ СЕ БЪЛГАРИЯ ХОДЕТЕ СИ КРАДЕТЕ ВЪВ ВАШАТА ДЪРЖАВА-КАКВИ СА ТИЯ СМЕТКИ БЕ МАЙ СКОРО ЩЕ ПОЧНЕМ ДА ЧУПИМ ЕЛЕКТРОМЕРИТЕ НАРЕД
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
GPS NA DUPETO NA VSEKI ROM DA NE GI CHUPI
11
3
 
3
 
! Отговори
anonimen преди 13 години
9 q ne govori za bezrabotica i dupki ne ste samo vie tova e polojenieto v cqlata strana .Ve4e e taka na koito ne mu ponasq da se iznasq.
10
1
 
6
 
! Отговори
жжжжж преди 13 години
В Европа отдавна работят със светлинни релета,не плащат на никого да седи и контролира.Пак сме мнооогооо назад.
9
4
 
8
 
! Отговори
ани преди 13 години
Злоба ще има докато положението е такова каквото е в момента!Хората са без работа, без пари, в град пълен с дупки, пък макар и въздуха да е чист!Кажи първо от кой град си и къде те закараха да видиш че е светло и чисто, защото дори и без химически заводи наоколо си имаме предостатъчно прах по улиците за да се замърси въздуха хубавичко.
8
10
 
7
 
! Отговори
Иван преди 13 години
Ама много злоба бе - преди седмица бях на семинар в Сливен.Нямам отношение към кмета им но като изключим проблема с разкопания център - разбрах, че е от една година, заради неразбории с фирми изпълнители, вечер Сливен грее.А и от към чистота на улиците не могат да се оплачат.Сливен е чист град, въздуха е без замърсители защото няма химическа индустрия около града.А оплюването е нещо типично българско.Да отричаме всичко.За това и хората по улиците са навъсени ,никаква усмивка - само злоба.
7
2
 
12
 
! Отговори
123 преди 13 години
Я не занимавайте хората с глупости, за какво ги правят тия лампи-да гледаме да не паднем в някой трап ли ?!По добре като сте решили да харчите парите на хората, направете улиците че станахме за смях - 2 години най - възловите улици в центъра на града са с дупки от по 3 метра, да не говорим пък за кварталните улички!Засрамете се поне веднъж и вземете някакви мерки, хора няма вече в града, не им се занимава да си трошат колите и се махнаха от Сливен!Аман от политици, аман от тая България!!!!!!!
6
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Осветлението в квартал "Даме Груев" е под всякаква критика. Улиците са тъмни имаш чувството, че вървиш като във рог. Да не говорим за многото дупки и липсващите тротоари/ справка улица "Радой Ралин", която тръгва от Орлето към"Д.Груев" от двете и страни липсват тротоарите, а там на воля растат бурени по два метра/. Така че нека да не се заблуждава обществеността, че в Сливен се прави нещо добро за гражданите - просто едно голямо НИЩО.
5
5
 
6
 
! Отговори
от варна преди 13 години
Че то улични лампи има ли - сигурно и там са само за фасада - в центъра ....като при нас.
4
6
 
14
 
! Отговори
Proletina преди 13 години
На това му викам "платена публикация".
3
6
 
19
 
! Отговори
Иван преди 13 години
Един от най-хубавите градове в България в момента е все едно след бомбардировка. Нашите седнали да ми говорят за модернизирано улично осветление? Къде? Данчо Косъма първо да оправи улиците...
2
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ми *** като гепат жицата бате кво ще стане
1
4
 
25
 
! Отговори
Ясен преди 13 години
Това е само на една улица която води до хотела на Данчо Лечков всичко останало е разкопано!!!!!!