Ямбол остана без главен архитект

Кандидатите за поста подават документи до понеделник
Обновена: 10 фев 2011 15:23 | 10 фев 2011 15:22,
4
Ямбол остана без главен архитект
Снимка: Булфото

От началото на месец февруари Ямбол остана без главен архитект. Досегашният – Йорданка Терзиева, е преназначена на по-ниска длъжност в строителната дирекция на община Ямбол.

Обявен е конкурс за заемане на поста главен архитект. Крайният срок за подаване на документите е 14 февруари.

Кандидатите трябва да са висшисти, с опит поне една година като главен архитект на община, да имат поне един одобрен и влязъл в сила подробен устройствен план за застрояване за три или повече квартала.

Предлаганата основна заплата е 570 лв.

На този етап няма официална информация за освобождаването на досегашния главен архитект на Ямбол.

Решението на кмета обаче вероятно е повлияно и от претенциите на членовете на Камарата на строителите, Камарата на архитектите и Съюза на архитектите в Ямбол за освобождаване на Йорданка Терзиева от длъжност.

През 2010 година в декларация, работещите в строителния бранш обвиниха главния архитект на Ямбол, че забавя преписките и те не приключват в срок, превишава правата си, като изисква нерегламентирани документи и разпорежда незаконосъобразни действия.

Тогава кметът Георги Славов заподозря атака срещу себе си заради проверки на незаконно строителство в града, но разпореди и проверка на документацията на главния архитект.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
2
 
4
 
! Отговори
Запи преди 13 години
ГЕЙБ загроби Ямбол.
3
2
 
7
 
! Отговори
:) Ямбол преди 13 години
Ямбол остана без хора, за какво ни е главен архитект.С всяка изминала година градът ни става все по-празен.
2
2
 
3
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 13 години
Аз съм...главен архитект на Кривунделово и това ми...стига.Вчера ми сеобади един...авер от Париж,че може да ме уреди за архитект на Монмартър.Не се съгласих,защото искам в централната..част,където стърчи кулата на Айфел;имам идея да я преустроя ,като издигна до нея още...една и ги свържас...висящи градини.Гледах ги навремето във Вавилон и от тогава ми легнахана сърцето.Ако се...жертвам в Ямбол,то ще е само за да им направя Родоскияколос,за да се вижда още от...Едирне;да ги стимулирам за ЕС.
1
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
KOI STE RISUVA NAILONOVITE BARAKI A