Отделят 16 млн. лв. за изграждане на жилища на етнически групи

Експерти ще търсят подходящ механизъм
Обновена: 21 фев 2011 15:45 | 21 фев 2011 15:44,
70
Отделят 16 млн. лв. за изграждане на жилища на етнически групи
Снимка: Dnes.bg

Работна група, под председателството на министъра по управление на средствата от ЕС Томислав Дончев, ще търси механизъм, по който да бъдат изградени жилища за хора от етническите малцинства, съобщи кметът на Ямбол Георги Славов.

Градоначалникът е получил специална покана за участие в заседанието, като групата има за задача да създаде работещ модел за решаване на проблема с гетата в населените места.

Община Ямбол е включена в комисията заради натрупания опит и предприетите конкретни стъпки за решаване на проблема с бл. 20 в к-с „Райна княгиня“.

Предвидените средства за изграждане на жилища са в размер на 16 милиона лева, а тяхното разпределение и определянето на общините бенефициенти  ще бъде окончателно ясно до 15 юни 2011г., но след изготвянето и съблюдаването на конкретни критерии.

Още по темата

По думите на Славов подобен модел няма нито в България, нито в Европа.

В работната група участие са взели освен представители на държавната власт и на общините Ямбол, Пазарджик и район „Люлин“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
43
 
! Отговори
Ханко преди 13 години
Представете си най гадната и гнусна псувня , която може да съществува и смятайте , че само доброто ми възпитание ме е спряло да я а изкажа , като мнение относно въпросната новина...
7
0
 
35
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 13 години
Смятам, че след преброяването щесе окаже, че българите са етническо малцинство в България, която българския политически башибозук превърна в *** държава, имаха наглостта да честват Левски.
6
0
 
49
 
! Отговори
Оле затвори очички преди 13 години
Ами нищо чудно майна от данъците ни, на майките ни, на бащите , на роднините ни, що да не построят жилища на малцинствата. А пък нищо, че аз бачкам откакто съм завършила средното си, завърших висше и работих, сега магистратура и работя, дори майчинството си не го изкарах 2 години защото работих. Ама найсе на мен никой жилище не ми дава. Е, ще работя още като вол и ще уча като луда, за ад мога да плащам данъци и мангалчетата да живеят в нова къщичка, а аз накрая ще си потърся друга държава...
5
0
 
38
 
! Отговори
Shosholinka преди 13 години
До когаааа, до когаааааааааа? Всички ние които се трудим съвестно, ще плащаме, за да се строят жилища на хора, които са показали стотици години, че ги разрушават и не ги ценят. Кога ще узреете за идеята че това са номади и те "по подразбиране" искат да живеят в колиба и в мръсно. Кога ще разберете, че можете да се справите с тези "етнически групи", само ако ги разделите, да не могат да създават комуни.
4
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
DANO IZGRADIAT TEHNIA VECHEN DOM NAI NA KRAIA
3
0
 
38
 
! Отговори
дъртопиколохайлазин преди 13 години
а за нас кога беееее мамка ви продажна
2
0
 
46
 
! Отговори
кольо Фичето преди 13 години
Интересно как изглежда едно "жилище на етническа група" и по какво точно се различава от нормалното жилище. Да не би в това модерно "жилище на етническа група" да има стаи за коне, прасета, за складиране на крадено желязо и т.н. Ако е така то хората са измислили още преди 1000 години такова - нарича се обор или ***. Ако някои етнически групи искат да живеят там - прав им път, ама защо държавата трябва да плаща за това
1
0
 
45
 
! Отговори
недоволна преди 13 години
С какво са по-различни етносите от останалите, че трябва да ги толерираме?