"Русофили" бранят руските паметници у нас с подписка

Инициативата стартира от 2 март в Ямбол
Обновена: 2 мар 2011 13:06 | 2 мар 2011 13:06,
57
"Русофили" бранят руските паметници у нас с подписка
Снимка: Булфото

“Стига разрушения! Нека съзидаваме!”.

Това е мотото на подписката в защита на руските паметници в България, стартирала в Ямбол на 2 март. Организатор на инициативата е Национално движение “Русофили”.

Идеята на подписката е да се обърне внимание на обществеността към паметниците на съветската армия в София и страната и техния исторически смисъл.

"Паметниците са изградени в знак на признание не на определен политически режим, а на саможертвата на руснаци, украинци, беларуси, узбеки, казахи, отдали живота си в името на каузата – освобождаване на човечеството от надвисналата над него фашистка чума“, се казва в обръщението на Национално движение “Русофили” по повод инициативата.

В тържественото събрание, посветено на Националния празник – Трети март, ще участва и Първият секретар на Посолството на Руската федерация Сергей Панкрушкин.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още по темата: руски паметници
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
7
 
3
 
! Отговори
tovarisht преди 13 години
Ruskite da si stoqt , da mahnat syvetskite ;-)))
35
1
 
12
 
! Отговори
Бореца преди 13 години
Чета коментариите и си мисля колко различни *** има в тая страна!Първо бъркаме едното с другото едното е национално освобождение а другото е социално инженерство!Точно вчера се навършиха 70 години от фаталният за България момент а именно присъединяването ни към Тристраният пакт защото след това ни започнаха проблемите до този момент и продължаваме да залагаме на куци коне преди Хитлер,после СССР, а сега ЕС!А кажете ми има ли друга страна през ВСВ да е била враг със всички мисля че не!
34
20
 
8
 
! Отговори
руските да си стоят преди 13 години
АМА НЕКА СЪВЕТСКИТЕ ПАМЕТНИЦИ ДА СИ ОБИРАТ КРУШИТЕ, ЧЕ НАВЯВАТ НА ОБЩЕСТВОТО АНТИДЕМОКРАТИЧНИ РЕТРО ПОМИСЛИ.
33
16
 
13
 
! Отговори
SS преди 13 години
Долу комунистите и скапаните им паметници ! ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ !!!
32
15
 
13
 
! Отговори
SS преди 13 години
Пълно е с *** комунисти тука ! Вашите паметници изградени по време на мрачната ви диктатура в редица европейски страни , вече бяха демонтирани и тук ще имат същата съдба !
31
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Поклон пред съветският войник смачкал фашистката змия.За този обкновен човек-Поклон и Светла им памет!Много от тези хора след войната са били убити от мракобесния Сталин.
30
2
 
7
 
! Отговори
Венелин преди 13 години
Тук не пише "руска", а "съветска"!
29
4
 
11
 
! Отговори
До СТРАНДЖАТА преди 13 години
Странджице, защо не почакаш до утре - 3 Март? Сега пишеш:"Тия, които ни освободиха през 1878 година", как утре ще напишеш за имперските интереси, за Задунайская губерния? Опомни се, запази отровичка за Националния празник на България!
28
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Американците не са нанесли на БГ и една хилядна от вредите, които ни е нанесла съветската окупация. Всички тези срамни паметници трябва да се махнат, а русофилската *** да се картотекира и да и се забрани заемането на държавни постове. Това не са българи, а някакви неориентирани индивиди със сконност към слугуване.
27
10
 
7
 
! Отговори
гео преди 13 години
докато в тази силно казано държава смърди на комунизъм,няма да тръгнем по правилния път.Мисля че на този късопаметен народ трябва да му се върнат отново партийните секретари и москвичите за да си спомни какво значи "народна" демокрация
26
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Щом се заговори за цените на ток, за бензин ,за хранителни продукти и веднага пускат Русия.Това ли ни е най-важното ? То България може скоро да я няма, та въпроса с паметниците ще отпадне от самосебе си.
25
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А какво ще кажете за паметника на американските летци бомбардирали България?Ако някой може да обясни смислено.....Но аз съм БЪЛГАРОФИЛ!Истината е ,че руснаците или Червената армия смля фашистите!Не забравяйте -Бухенвалд,Требленка,Освиенцим НЕ бяха за хора със сини очи и руси коси!Против това се бори обикновения съветски руски войник.Поклон!
24
4
 
8
 
! Отговори
8888 преди 13 години
И тиквата турски ли ще строи? Долу парламента,президента,правителството и всички партийки които комунистически
23
5
 
14
 
! Отговори
9999 преди 13 години
И коя нормална държава руши историята?Не рушете ами създайте нещо комунистически герберски некадърници!
22
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
В цял свят US-базите са развъдник на проституция и хазарт.Според американските военни Безмер е една от 5 най-важни бази в света. Защото е най-близо до Иран и най-далече от САЩ. Ракетките ще си ги ползваме ние.
21
6
 
13
 
! Отговори
БОТЕВ преди 13 години
Няма друга държава да е дала токова много на нашето неблагодарно племе .Искам да напомня на някои хора че ако не бяха те сега щяхме да говорим на турски и да имаме съдбата на кюрдите ,те все още са под турско робство 200000 хиляди жертви запомнете тази цифра гнусни американофили СЛАВА НА РУСИЯ
20
5
 
9
 
! Отговори
Аз преди 13 години
Някои от тук пишещите не правят разлика между руски и съветски паметници.
19
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Мненията Ви са точно като гъзовете Ви - всеки си го има, и все различни.
18
4
 
5
 
! Отговори
независим? преди 13 години
Все пак независима държава ли сме? Не е в нашите права да вземем някакво решение? Защо други бивши соц държави взеха такова решение-а ние да не можем?Защото не сме независими.
17
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не армията от съветски войници ,а техните управници.Героизмът на съветският войник от последната световна война е колосален.Поклон пред този войник,който страда от и се бори против фашизма.А не забравяйте колко от тях бяха убити след войната от самия Сталин.За менпаметниците на съветския воин в България са тези обикновени руснаци,които се бориха против фашизма и загинаха.За тях поклон!