Капнете малко бензин... за 50 стотинки

Варненци скачат срещу цените на горивата, планират автопротест
Обновена: 8 мар 2011 14:58 | 7 мар 2011 11:23,
249
Капнете малко бензин... за 50 стотинки
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Мащабен протест срещу цените на горивата готвят варненци. Той е предвиден за идната неделя – 13 март, а организацията по него кипи с пълна сила в социалната мрежа "Фейсбук".

За сборен пункт е определена крайбрежната алея, веднага след спирка „Почивка”.

Досега повече от 500 души са заявили желание да се включат в протестното шествие от автомобили, което по план трябва да мине по централните булеварди на града към автомагистрала „Хемус”.

Пак според организаторите на проявата колите трябва да спрат на бензиностанциите на изхода на Варна и да заредят гориво за 50 стотинки.

В момента се обсъжда дали сумата за гориво да се плаща с жълти стотинки или с едри банкноти.

Поддръжниците на бъдещия протест обясняват, че ще се иска официално разрешение за протеста, и апелират към всички, които ще участват, да спазват правилата за движение, за да се избегнат нежелани и неприятни инциденти и ексцесии.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


249
Още по темата: горива
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
163
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Всички ***, който викат аз съм за да стане и 3-5-10 лв литъра са толкова глупави горките ,че незнаят какво си пожелават. Когато бензина стане 10 лв колко ще ти струва хляба?или ще ти е по-добре да минаваш 30 км с каруца всеки ден за хляб ? Замърсяването от колите е толкова малък процент от общото ,че няма сми от коментар.Самолети ,производство на ток от въглища и кравеферми - това са големите замърсители :) ест има и още , но колите са мноооого малък процент,такаче не скачайте псевдо еколози
162
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Интересно срещу кого протестират.Срещу международното положение?Срещу емира на Кувейт,Путин и Хуго Чавес?Или срещу *** 146?И ако протестът им се хареса и увенчае с успех ще потекат реки от нефт ?Все пак от време на време трябва поне малко да се мисли,колкото и българинът да е отвикнал от това.
161
7
 
6
 
! Отговори
Замислен преди 13 години
не разбрах само, какво ви е виновна бензиностанцията ?по-скоро пред Кадафито трябва да стачкуватеа най-добре пред Господ стачкувайте, задето толкова малко петролни залежи сложил на земята, и то не навсякъде.
160
8
 
3
 
! Отговори
Поздравление преди 13 години
Искам да изкажа поздравленията си за организаторите.Отново кучето като изяде салама трябва да обвиним салама.Следващата инициатива е като се вдигнат акцизите на алкохола да отидем да направим навалица пред хранителните магазини или като вдигнат цените на цигарите да затлачим някой клекшоп чрез инициативка от фейсбук.Такива масовки трябва да се направят, но предлагам да бъдат там където им е мястото!Успех и очаквам след това мероприятие да паднат цените поне с 30 %
159
2
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
да стачкуваме за бензина лошо няма,ама и да се вдигнем за тези ниски заплати ще стане още по-добре
158
2
 
0
 
! Отговори
Rumen преди 13 години
Ти откровен *** , с *** мозък
157
4
 
5
 
! Отговори
Emi...до 158 преди 13 години
Пълни лупости - ако по този начин спасяваме природата с принудително каране на колело боже опази. Поредната *** мисъл.
156
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
тъкмо ще понамалеят задръстваниятадобре е да поскъпне още
155
17
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
dano oshte poskypne benzinada spasim prirodatakarajte kolelo
154
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Има автомобили с двигатели от електрокар.Не шуми,не замърсява и стига да идеш на работа и да се върнеш.А вечер в контакта заряд и готово.
153
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Минавам на водород!То я има технологията вече,ама не е масово.А бензина да си го поскъпват колкото искат.Даже и да не е на водород наакомулатори едно трабатче може да се пригоди.Всеки ще си търси начин.който не може с велосипед ще се движи.
152
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Идеята е готина ... но е малко смешна!Организаторите след като си напълниха резервоарите догоре, за да не закъсат по време на протеста, си напълниха по 50 стотинки и по този начин накривиха шапката на световните конспирации с петрол!!!
151
1
 
9
 
! Отговори
простичък преди 13 години
А някой да е чувал за откриване на алтернативни горива а.А колко хора ги убиха заради създадените такива помислете а не говорете.МИСЛЕТЕ МАЛКО ПО ТАКА !
150
5
 
29
 
! Отговори
ivkit преди 13 години
Моля ви, не правете това! Работих като "бензинджия" допреди месец. Хората, които ви зареждат, мият стъклата ви, помпят гумите ви, и изпълняват безбройните *** изисквания на ГОЛЕМИТЕ ШЕФОВЕ, са най-малко виновни за цените на горивата. А в случая ще го отнесат те. Протестирайте, но не на бензиностанциите. Ние не сме виновни!
149
6
 
6
 
! Отговори
АйЛовПетрол преди 13 години
Тръгвайте с велосипедите!Който няма пеша.Една или две седмици им стигат за да клекнат с цените. Ти пеша моеш ли се прибра на село бе :@:$!@?*
148
2
 
7
 
! Отговори
до 141 преди 13 години
ПРОЧЕТИ КОМЕНТАРА НА 139 И ПАК ЕЛА ДА МИ ПИШЕШ ЗА САЩ И ЛИБИЯ,САЩ СА В ИРАК ОТ ТАМ СИ ТОЧАТ КОЛКОТО ИСКАТ.НАШАТА ЦЕНА НЯМА НИЩО ОБЩО СЪС СВЕТОВНАТА ВМОМЕНТА *** ЦЕЛОНИ *** НА ВОЖДА СИ И ПАК ЕЛА С МИРИЗЛИВАТА СИ ОСТА.
147
4
 
11
 
! Отговори
Владо преди 13 години
До тези, които искат да станел 10-20лвюлитър: Вие имате ли акъл в главите или просто пишете за да не заспите. Кто се качи бензина, се качват и транспортните разходи, които са една голяма част от стоката, и съответно и цените на абсолютно всичко. Ако стане 10 лв бензина, хляба ще стане 6 лв, месото 20 и пр. Колко години били живели хората без бензин.. а вие искате ли да живеете в онова време, да се потите в жегите и да умирате от студ зимата на полето, или ви е кеф да си пуснете тв-то и да лежите
146
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
човечеството 10000 години живяло без бензин, поколения здрави расли и се развивали, природата била чиста, животните се размножавали спокойно----------------- Тогава населението на Земята е било половин милиард. Пак може да настъпи такава идилия, но ще трябва да поумрат 3-4-5 милиарда души, не знам как ще се наберат толкова желаещи.
145
2
 
6
 
! Отговори
тъп преди 13 години
Ами картелни далавери има в БГ.Но само с пушилка по ТВ-то няма да разбият далаверата.Министрите изкараха миналата година по студията и на интервюта,а Боко от мач, тенис и рязане на ленти имаше време само за воаяжи по света и плещене на глупости.
144
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
До 146Абе я ходи си върши работата, че ако те барне шефа, че изписа над 30 коментара и ще духаш супата. Ти позориш здравия разум, бе образ :)