Нов опит за измама с ортопедични пирони

Не се доверявайте на телефонни обаждания, преди да проверите
Обновена: 19 мар 2011 14:38 | 19 мар 2011 14:00,
21
Нов опит за измама с ортопедични пирони
Снимка: Булфото

Четвърти случай на опит за измама само за 10 дни регистрират от Окръжната болница в Сливен. Сигнал за телефонни измамници е подаден от 63- годишния Митко Митев.

Измамниците поискали от него 6 000 лева за ортопедична операция на снаха му. На 18 март следобед  позвънили на домашния телефон на семейството.

Плачеща жена нарекла съпругата на Митев “майко” и казала, че си е счупила крака на три места, намира се в болница и се нуждае от операция.
63- годишният мъж пък разговарял с “лекар” от сливенската болница, който заплашил възрастните хора, че ако не внесат по най- бързия начин в касата на болницата 6 000 лева, ще гледат цял живот снаха си в инвалидна количка.

Въпреки първоначалната паника, семейство Митеви се усъмнили в истинността на телефонното обаждане. Потърсили по мобилния снаха си, но не успели да се свържат с нея и позвънили в ортопедията на сливенската болница, откъдето ги уверили, че снаха им не е пациент на болничното заведение.

Още по темата

Преди около 10 дни от сливенската окръжна болница сигнализираха за три подобни опити за измама. Тогава измамници поискаха пари за скъпо струващо лечение на близки на потенциалните жертви. 

В единия от случаите поисканата сума бе 2 500 лева, а за поставяне на златен ортопедичен пирон – 12 000 лева.
От  здравното заведение предупреждават, че такива пирони няма, а при подобни телефонни обаждания гражданите да се обръщат към болницата за справка.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
3
 
30
 
! Отговори
ПО-ПО-НАЙ преди 13 години
Та Лекарите искат същите Суми.В Пирогов чух драмата на 14 годишно момиче.Счупих си левия крак и Лекарите казаха на Татко че трябва да плати 700 лева за планка.Татко е Безработен от 1 месец,а Майка е неподвижна с Инсулт,Аз се грижа за нея.Тате отиде да иска от роднини,но успя да да събере 200 лв.Не бяха Достатъчни и Лекарите ме гипсираха и казаха - дано стане.После може и да ти направим операция ако имате пари.Обърнах се и ми потекоха сълзи,имах пари,за моята Дъщеря.
1
0
 
28
 
! Отговори
Салахадин преди 13 години
Не само болницата и полицията също.Като организираме среща за предаване гарантирам, че докато го заловят полицаите при предаването на парите, ще съм му натрошил чейнето на 5 места!!Пред тях ще го налагам!!