Мишо Бирата открит мъртъв в хотел в Правец

МВР: По тялото няма следи от насилие
Обновена: 30 мар 2011 17:28 | 30 мар 2011 14:32, Красимир Ангелов
1268
Мишо Бирата открит мъртъв в хотел в Правец
Михаил Михов. Снимка: Булфото

Михаил Миков – Мишо Бирата, е открит мъртъв в хотелска стая в Правец.

Тялото на президента на Българската федерация по баскетбол е намерено около 12,30 ч. днес от персонала на „РИУ Правец Ризорт“, където бил отседнал предната вечер.

По първоначална информация причината за смъртта му е инфаркт, съобщи МВР.

„На този етап констатацията на съдебния лекар е, че смъртта е настъпила вследствие на масивен инфаркт. По тялото не са установени видими следи от насилие. То ще бъде предадено за аутопсия“, се посочва в съобщение на ведомството.

Изпълнителният директор на баскетболната ни федерация Георги Глушков коментира пред журналисти, че Михов е имал високо кръвно, но не се е оплаквал от здравословни проблеми. Допълни, че за последно е говорил с бизнесмена около 21 часа снощи.

В хотела в Правец все още има полицаи и линейки, а достъпът на медиите е ограничен.

Още по темата

Служители на комплекса разказаха, че по обяд Михаил Михов се обадил на персонала, че не се чувства добре и се нуждае от медицинска помощ. Когато лекарският екип пристигнал, мъжът вече бил починал.

Още преди новината за смъртта на Михов да бъде потвърдена официално, от Българската федерация по баскетбол официално съобщиха, че откритото в хотела тяло е на 47-годишния й председател.

„БФБ с дълбоко прискърбие съобщава, че днес, 30 март 2011 г., вследствие на тежък инфаркт, на 47-годишна възраст внезапно ни напусна президентът на федерацията Михаил Михов. Отиде си човекът, чието сърце бе изцяло отдадено на баскетбола.

През целия си съзнателен живот Михаил Михов гореше с огъня на играта, на която бе посветил време, средства и цялата си любов“, се казва в официалното съобщение.

Dnes.bg припомня, че името на Михаил Михов нашумя покрай разкритите от вестник „Галерия“ разговори между премиера Бойко Борисов и шефа на митниците Ваньо Танов.

Според един от разпространените записи премиерът натиска да бъде спряна митническа проверка в пивоварна. "Поех ангажимент да не го закачам Мишо Бирата...", казва премиерът в разговора, имайки предвид собственика на бира "Леденика" и ММ Михаил Михов.

Още тогава Борисов обясни, че президентът Георги Първанов е потърсил съдействие от него по случая с бизнесмена Мишо Михов и действията на митниците спрямо него.

"Нито едно указание няма към Танов или към Дянков за толериране на този човек. Единственото указание е той да бъде проверен и Дянков извърши проверката като принципал на митниците", коментира записа тогава премиерът.

На специално свикана от бизнесмена пресконференция тогава Михов уточни, че се е виждал с президента Георги Първанов на баскетболни мачове.

„Когото съм видял, на него съм се оплакал, но никого не съм молил за съдействие по този въпрос", подчерта тогава той. Михаил Михов изтъкна, че от страна на фирмата не са били извършвани никакви незаконни действия.

Михов ръководи "Булбрю", която обединява три пивоварни: във Варна – "ММ биър", в Мездра – "Леденика", и в Русе.

Собственик е на "ММ холдинг", който включва "ММ електроникс", специализирана в продажбата на електроуреди, и хотел "Дунав плаза" в Русе.

*Информацията е актуализирана в 17,26 часа

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1268
Още по темата: михаил миков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
 
25
 
! Отговори
честен и душевно бог преди 13 години
И кога този човец успя толкова бързо да спести толкова пари? От 1991 година аз незнам какво е море, почивка, и работя, работя ...и образовиние имам, учил съм в чужбина и то доста, завършил съм престижен университет, а съм гол и бос!А този човечец, хем е по-малък от мен, ама доста бързо е забогатял ..И как така, как ..Честно, почтенно? Едва ли ..!
0
 
5
 
! Отговори
кочо преди 13 години
уплашил се е като е разбрал ,че ще го стрелят скоро
4
 
2
 
! Отговори
HuKu преди 13 години
Пичове не се косете, хората са се наживели, макар че на никои не му се мре!! :) Пускайте Столичани в повече и там е сейра!!
0
 
17
 
! Отговори
sas преди 13 години
Поредният, поел към вечността. И както всички други - без парите си, колите си, палатите си, метресите си, връзките си и т.н. Дано е понатрупал и нещо, което е могъл да вземе със себе си. Съболезнования за близките му.
5
 
12
 
! Отговори
мистерия преди 13 години
Еее защо почти всички приближени до Гоце умират млади и от "естествена смърт"'?
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Бог да го прости!Има си име,така че не му берете гайлето!Да му мислят живите..
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
фактите : В 12:30 часа е подаден сигнал , че в хотелска сая в Правец е намерен труп на мъж ! В 15:00 часа - вече навсякъде се тръбеше , че това е Мишо Бирата който е починал от Инфаркт ! Само за сравнение - за да бъде постаена такава диагноза , трябва да има аутопсия която изисква минимум 4 ( четири) часа , като в това време не се включва Съдебномедицинската експертиза ! Друг е въпроса , че за да бъдат извършени такива , трупът трябва да се транспортита до квалифицирано лечебно заедение , а това не може да стане без съгласието на следствените органи които извършват оглед на място ( който също отнема немалко време ) ! Правете си изводите сами !!!
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Кой ли е следващият, стъпил на тази клинична пътека?
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Урааа 1141
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Я! Бил собственик на хотел "Дунав плаза" в Русе? В него по традиция русенските абитуриенти "изявяват желание" и правят баловете си, по традиция кувертите са по 80-90 лева, по традиция предлагат меню, което и куче би направило вегетарианец... Иначе хотелът и прилежащите заведения бяха доста обичано и посещавано от русенци място, ама беше. Сега смърди. На Мишо-Бирата смърди. Ами да е жив и здрав да ви кажа, добре са го инфарктирали!
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И сега кои политици ще отидат на погребението му?Кой го познава? Всички или никой?Горките сигурно умуват
0
 
18
 
! Отговори
haha преди 13 години
Май, май важното е сеир да има, като гледам 1200 коментара :)
3
 
35
 
! Отговори
Дочувам преди 13 години
Вече се носи слух, че митничаря който играеше футбол с Б.Б. също страдал от високо кръвно налягане.
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Кратък откъс от официалната му биография: "Започва бизнеса си през 1989 г. с дребна търговия, туризъм и посредническа дейност. Първата му фирма е "Рефлекс ММ" за търговия с бяла техника. През 1996 г. купува бирения завод във Варна и винзавода "Димят". По думите му през 2003 г. вече държи 32 процента от пазара на бира в страната." Изводът е, че от дребна търговия добре се печели - след шест години вече купуваш бирени и винзаводи. Чудно защо кварталните търговци си седят на едно ниво толкова години.
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Можеш ли да посочиш в коя държава смъртта на човек за който премиера е натискал митниците да му спрат проверката няма да е водеща новина за медиите???
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ЗАЩО е с дипломатически номер ... ??! Ами всички БГ Мутро-Олигарси станаха почетни консули за да имат дипломатически имунитет ..... ..... за да ги 'фанете и да ги разходите !! А матряла да си трича на село .... хи ... хи ....
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
7 куршума в гърба - доказано самоубийство
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А това не е ли пореден случай със спортни дейци от района? Май имаше нещо скоро в Габрово, някакви ловешки спортисти? Или се бъркам. Поръчковите убийства спрях да ги следя.
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ей, младежи?! като се спомене Златев и винаги се сещам за оня виц, дето някой-си купил на жена си кожено палто от челца на да речем правешки интелектуалци или нещо такова... Кажете как беше вица щото не мога да се сетя ...?!
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ми пич - ние с теб не ритаме мач с премиера и не играем баскет с президента и за това никоя държава няма ни цани за почетни консули!!! Даже и митничари на терминал 2 няма ни сложат...