4 милиона лева за два парка в Ямбол

Градската градина е разположена на естествен остров на река Тунджа
7 апр 2011 14:29,
14
4 милиона лева за два парка в Ямбол
Снимка: Dnes.bg

Проектът на община Ямбол за възстановяване на два от парковете на града бе представен по нетрадиционен начин сред разбуждащата се природа на градската градина.

Над 4 милиона лева са отпуснати по Оперативна програма „Регионално развитие“ за възстановяване на растителността на парковете, обособяването на различни зони за всички възрастови групи от хора и създаване на зелени паркоместа.

По проекта ще бъдат възстановени уличните и тротоарни настилки, свързващи двата парка – Градската градина и лесопарк Боровец.

Градският парк на Ямбол води своята история от 1895 г., за да се нареди на трето място по големина в страната.

Градската градина е разположена на естествен остров на река Тунджа и с това е уникална за България.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
5
 
! Отговори
дано преди 13 години
Дано наистина ги оправят. В парка през пролетта и лятото е невероятно. дечецата бягат, играят. Майките отпочиват- наистина е хубаво. Преди имаше и водни колелета- реката чиста- кристална направо. дано наистина ги оправят за да има къде малките дечеца да се пораднат на детството си, че с тези компютри и телевизия не става
13
0
 
2
 
! Отговори
ssusi преди 13 години
Сигурно много повече от 4мил.лв се вложиха в Пазарджишкия остров преди няколко години.Нали Тошко/кмета/ трябва някъде да прави кросчета.Дано и в Ямбол се направи нещо смислено.Толкова беше готина градината някога.Преди няколко месеца имах глупостта да заведа семейството си на Боровец-там пък какво е станало-страшно-*** са го превзели-чак да се страхуваш и то през деня.Сега абитюрентите къде посрещат изгрева?Успех на Ямбол!В Пазарджик също е готино-но за Ямбол...умирам!
12
0
 
7
 
! Отговори
Marya преди 13 години
eeiiiii ama vse da ima otricatelni i chernogledi be, ama moje li da nqma tapi izkazvaniq be....i kvo kat ima v pazardjik, ne e li xubav parka v yambol, ne mojeshe li prosto da kajesh da krasiv e i do tam, koi te pita za pazardjik i t.n. i v pazardjik e xubav da, ama v Yambol e unikalen, ii? Ei za tva nqma se opraim NIKOGAA..
11
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
и кое му е уникалното.И в Пазарджик има парк който също е разположен на естествен остров само че на река Марица
10
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
е,гледам,минусчета има на коментара ми за "градската" градина.Явно хората,дошли от селата и свикнали да викат на парка ни "градска градина" са силно възмутени.Не ми се вярваше да има неграмотни,ама чак пък толкова..Боже,после защо нацията ни затъпявала.Смешно и трагично в същото време.И *** човек ще се усети.Какво значи "градска градина",бе аланкоолу?
9
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Hubav park,ha 30 kiloetra ujno ot Sliven.
8
1
 
10
 
! Отговори
Ano преди 13 години
Dano otidat po prednaznachenie! Parka ni e naistina neveroqten!
7
0
 
7
 
! Отговори
до 5 преди 13 години
не,селска градина в градовете няма,има квартални градини и градинки
6
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Прекрасен парк, заобиколен отвсякъде от водите на р.Тунджа, и най-важното - *** не могат да припарят да секат там дървета. И ако успеят и Младежкия дом да ремонтират, красота.....
5
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"ГРАДСКАТА" градина?????????Че и няколко пъти написано! Браво! А имаме ли и селска градина,че не знам..да не си умра проста,да питам
4
3
 
24
 
! Отговори
Toprealizator преди 13 години
Kakto i predi sym kazval, nai-hubavia grad v sveta! Mnogo priroda, mnogo istoria, mnogo 4ist vyzduh!
3
9
 
3
 
! Отговори
Васко преди 13 години
ГРОБ ще лапне парите.
2
0
 
17
 
! Отговори
до 1 преди 13 години
Като знам какъв голям процент от ямболии са бивши възпитаници на БКП и нейни последователи ,верно браво на ГЕРБ. Те нали по повеля на майката партия сега там са се събрали.А иначе супер ,че ще оправят парка ,дано го пазят и поддържат после.
1
8
 
19
 
! Отговори
Джамболлия преди 13 години
Браво, ГЕРБ!!! Най- накрая някой да направи нещо за тоя град!!!