Малките общини на протест! Черешово топче "гръмна" срещу ГЕРБ

200 човека в Елхово искаха политика за малките населени места
Обновена: 16 апр 2011 15:05 | 16 апр 2011 15:05,
85
Малките общини на протест! Черешово топче "гръмна" срещу ГЕРБ
Символичното черешово топче гръмна срещу обещанията на ГЕРБ. Снимка: Dnes.bg

Около 200 човека от Югоизточна България се събраха в Елхово, за да участват  в националния протестен митинг „Другата наша България“, организиран от ВМРО-НИЕ.

Началото на протеста бе даден с гръм на черешово топче, с което символично се разбиха политическите програми и платформи на управляващите през последните 20 години, включително и ГЕРБ.

Земеделски производители, представители на малкия и среден бизнес от малките населени места и отдалечени общини се противопоставиха на високите цени на горивата, на монопола на електроразпределителните дружества, на липсата на държавна политика за тези райони от страната.

Според ораторите в малките градчета и села няма нищо друго освен проблеми и недоимък – липсващи пътища, липсващи медицински пунктове и лекари, училища, препитание. 

Те настояват за  изготвяне на  спешен план за спасяване на малките и по-бедни общини, малките градове и села, където живеят около 2 милиона българи.

Според председателя на ВМРО-НИЕ  Петко Атанасов промяна може да има само с целенасочена държавна политика.

Според него в момента единственият шанс за малките население места  е усвояването на европейските пари, но управляващите не се справят с основната задача, за която са избрани - да подобряват благосъстоянието на българския народ.

От партията на воеводите планират още няколко митинга в различни части от страната, а в края на май протеста ще се пренесе и в София.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още по темата: протестМалки общини
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ДНЕС защо няма новини с човека от народа !Мисля утре да си купя мас и да мажем на филия
61
4
 
24
 
! Отговори
До 59 преди 13 години
Съмнявам се да е казала Ванга подобно нещо На Ванга се приписват толкова изказвания, че вече не е ясно кое е истина и кое дебелашка лъжа. ББ ще ни изведе от кризада, ама друг път.
60
2
 
13
 
! Отговори
Ж преди 13 години
управляващите не се справят с основната задача, за която са избрани - да подобряват благосъстоянието на българския народ.Не си личи да работят по въпроса ами напротив още повече отежняват състоянието на народа с нови по високи глоби и осигуровки налагайки ги на хора които и без това нямат пари за елементарни храни нужни за физическото им оцеляване.
59
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Причината за всички революции по света е само икономическа- празния стомах и празния джоб на преобладаващата част от жителите на конкретната страна.След това определени политически групировки яхват протестите, като издигат лозунги за свобода,демокрация,социална справедливост и т.н.След като завземат властта и поставят под свой контрол икономиката,тези лозунги се забравят и нешата продължават постарому.Както се казва, бития бит. е... , е...!
58
1
 
13
 
! Отговори
Ж преди 13 години
И АЗ гледах Карбовски как разговаря с човека на Ванга чухте ли какво каза Бойко ще ни спаси от кризата !Дано ама за сега няма никакъв знак за това а напротив
57
5
 
21
 
! Отговори
Иво преди 13 години
Браво братя българи! Да смажем змията ГЕРБ! Да ги свалим от власт! България умира! Българите са на колене пред мафията!
56
0
 
13
 
! Отговори
Razz преди 13 години
"Гражданска война не може да има, защото, властта трябва да е срещу народа, а сега народа е срещу Тиквата и още 10-15 около него. Даже и те май са с него само от страх. Трябва ни гражданско обединение с експертно правителство. Стига са се редували едни и същи под различни имена и само цирк" - от 20
55
16
 
4
 
! Отговори
.. преди 13 години
Тук смърди на миризливи бесепари. Отврат !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
54
1
 
22
 
! Отговори
Нико преди 13 години
Политици, магистрати и олигарси са раковото образование което погубва БГ! Дано дойде време да се изреже по бързо.
53
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Моля всички гербери в 15 часа да отделят време за следобедна филия с мас. От 16 часа по гуменки да поритаме мачле. От 17 часа копане на картофите. 20 часа гледане на новините по БТВ с другаря Борисов как реже ленти и 21 часа по леглата.
52
1
 
24
 
! Отговори
До 49 преди 13 години
Гледам Карбовски в момента. Веселинчо какво се опитва да ни втълпи? Може би, че полицията нищо не може да направи срещу ***? Ами не може, защото това е държавна политика за тормоз над българското население. *** са машата в ръцете на държавата да държи в страх населението на страната.
51
1
 
19
 
! Отговори
d преди 13 години
на оръжие
50
6
 
5
 
! Отговори
хикс преди 13 години
Леле, това си е направо революция бре? Вече съм съвременник на три революции, а с тая и четвърта? Ами: 1 - перестройката. 2 - на гейовете в Пазарджик. 3 - мацките станаха сексбомби и 4 - това тука, каквото и да е? И срещу какво гърмиш? ще построиш ли завод с това? Ще дадеш ли работа с това? ще изчистиш ли пътя с това?
49
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Само недейте да плювате Веско Маринов, защото той е пъпната връв между Партията-Майка и отрочето й ГЕРБ.
48
2
 
34
 
! Отговори
не преди 13 години
Гледайте Нова телевизия панаирите на Карбовски- Ако някой почне да говори против Цветанов и Борисов веднага се прекъсва.Поканил е Веселин маринов като адвокат на Цветанов
47
1
 
5
 
! Отговори
Борисовче преди 13 години
SGH що дремете до момента, аре пукайте топчето с родите към Дондуков
46
7
 
48
 
! Отговори
sgh преди 13 години
БОРИСОВ ВДИГНАТ ЛИ СЕ КАРЛОВО ,КАЛОФЕР,КОПРИВЩИЦА,И ДРУГИ ВЪЗРОЖДЕНСКИ ГРАДЧЕТА И СЕЛЦА ДА ТИ Е ЯК И ОХРАНАТА ТИ ОТ МЪРЛЬОВЦИ ОТ НСО НЯМА ДА ТЕ СПАСИ.ЩЕ *** ЯКО БАХУРА.ТЕЗ НЕ СИ ПОЛЮВАТ ВСЕ ТЕЖКИ РОДОВЕ СА ТАМ *** СМОТАН ГОЛЯМА КРАТУНО...
45
1
 
25
 
! Отговори
справедлив преди 13 години
искаха политика за малките населени места.....Политиката води малките населени места към по-голямите.Всички към София дружно.Така няма да има смисъл от магистрали и винетки!!!!!!!!
44
14
 
9
 
! Отговори
до 40 ти преди 13 години
А Ваньо Костов касво направи?Докато българина не проумее че всицки са еднакви и работят за личното си благоденствие-НЯМА УПРАВИЯ!В България трябват радикални промени и като французите за най-малкото нещо протести!Ние се оставихме да ни мачкат всичките целият парламент и техните протежета!
43
20
 
19
 
! Отговори
комунист преди 13 години
Не искахте бай Тошо, че ви било лошо, а сега не искате и да плащате-угодия няма.