Варят и лютеницата по БДС, но след Великден

Стандартът ще е дело на браншови организации
Обновена: 18 апр 2011 14:38 | 18 апр 2011 14:38,
45
Варят и лютеницата по БДС, но след Великден
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

На експертен съвет след Великден представители на Българската агенцията по безопасност на храните (БАБХ), браншовите организации и технолози ще обсъдят възможностите за създаване на стандарт за лютеницата. 

Първоначалната идея е стандартът да бъде изработен от браншовата организация и да е нейна собственост, а БАБХ само да има контролна функция.

Стандартът за лютеницата идва след създадените вече БДС за млечните храни, "Стара планина" за месните продукти и стандарт "България" за трите вида хляб.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
40 лютеница_фен ако ще и министъра да я вари тая лютеница, пак няма да е като на село в ония големите и височки тави на огъня в двора. И да си топнеш така да "дегустираш" с едно парче сирене и една краставица !!! :)
41
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен до 16-ти преди 13 години
А представяте ли си как бихте се чувствали ако видите на място как се произвеждат хранителни стоки сега. И най-вече, ако се запознаете с хим. състав и последствията от употребата на съставките в тях.
40
0
 
1
 
! Отговори
лютеница_фен преди 13 години
Някой попадал ли е на марка, която поне малко да се доближава до тази от преди години? Аз лично нямам търпение да започнат да правят лютеница по стандарт!!! Повдига ми се от сегашните нишестени ***!!! Гаднооо!!!
39
1
 
0
 
! Отговори
вер преди 13 години
до RAN UTЧе тя копривата е брана от паркове опикана от котки,кучета и т.н.
38
0
 
0
 
! Отговори
1 преди 13 години
Тази,на която в състав пише първо пиперково (много ситни букви) и после доматено пюре е по близо до някогашната!
37
0
 
4
 
! Отговори
абе преди 13 години
какво стана със стандартите дето ги имахме, някой отменил ли ги е, че се налага нови да се измисят ? майката му е да се следи дали се спазват, не да се измислят нови
36
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
По данни на производители става ясно, че за послед път истински колбаси, хляб, сирене....лютеница сме яли по време на СОЦИАЛИЗМА. Казват, че сега и маста е изчезнала
35
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
БДС а сега де ? Несполучиви опити да се произвеждат храните от времето на Социализма.
34
0
 
4
 
! Отговори
ХЕ,ХЕ,ХЕ,.... преди 13 години
...МИРО Е ЦАР НА ВНОСА....!!!!!ВНЕСЕ 20-годишно, МЕСО .....ТА, НЕМА ДА ВНЕСЕ ЧУШКИ...!ЧЕ ВИ ЗАТРУПА С ЧУШКИ.....ОТ НОВА ЗЕНЛАНДИЯ И АГНЕТА ОТ АВСТРАЛИЯ!В БЪЛГАРИЯ --ШАПНАТА КАМПАНИЯ , ПРЕМИНА УСПЕШНО---НЕМА ВЕЧЕ БЪЛГАРСКИ АГНЕТА!.....ЧЕ ЯДЕТЕ ВНОСНИ----ТА ДА ПЕЧЕЛИ..... "АСОЦИАЦИЯТА НА МЕСОПРЕРАБОТВАТЕЛИТЕ"...!
33
0
 
6
 
! Отговори
RAN UT преди 13 години
НИТО ЛЮТЕНИЦАТА,НОТО МЛЯКОТО,НИТО СИРЕНЕТО,НИТО КАШКАВАЛА,НИТО ХЛЯБА, НИТО ПЛОДОВЕТЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИТЕ СА НЕЩО ИСТИНСКО И ПРИРОДНО -ВСИЧКО Е ***!ЗА САЛАМИ И КОНСЕРВИ ДА НЕ ГОВОРИМ!ХАХАХАХ ЯЩЕ КОПРИВА!
32
1
 
1
 
! Отговори
сек преди 13 години
А дали ще има срок на годност-3 години?Ако е истинска лютеница няма да издържи и една.
31
2
 
4
 
! Отговори
!?!?! преди 13 години
К`ва лютеница по Великден, бе Миро!Откъде чушки ще вземеш?......А, забравих - ти си спец по внасянето на многогодишни замразени продукти ;)Да вземеш пък да спетнеш един внос на японси чушки, а? Лютеницата от тях няма да се развали 20 години. И лампи няма да палим в мазетата - бурканите с лютеница ще светят като крушки........Лелеееее, този е луд за връзване! Чакайте скоро бурканЧЕ лютеница 10-12 лева - ПРИ СЪЩОТО НИШЕСТЕНО КАЧЕСТВО - КАТО СЪС САЛАМИТЕ И СИРЕНЕТО ........
30
1
 
3
 
! Отговори
МИРО ДА ИЗМИСЛИ И... преди 13 години
БДС В СЕКСА ....АМА НЕ ЗНАМ ,ДАЛИ ГО ПРАКТИКУВА!МНОГО МУ НАРАСНА ШКЕМБЕТО НА МИНИСТЕРСКОТО КРЕСЛО И МУ СЕ СКРИ , ИНСТРУМЕНТАРИУМА!НОВИТЕ БДС-та, МАЙ НЕ СА ЗА ВСИЧКИ ДУПЕТА,.... ЩОТО НЕКОЙ СА ПО-ЛАКОМИ.
29
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
В момента ядем нишисте .
28
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ще се въвежда и ДДС за ебането.Тогава му мислете....
27
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
takali ne razbrahte 4e tozi BDS standart e edin na4in , zakonen , da povi6at cenite na produktite !! samo smenqt etiketite i cenata !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! kakvo stana s firmite koito hvanaha 4e ne spazvat standarta ??? NI6TO NE STANA ???? QJTE IM BOKLUCITE 4E DA SI KUPUVAT NOVITE MODELI MERCEDESI !!!!!!!!!!
26
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Няма нужда да бързат.Лютеница се прави от домати и пипер,а те още не са засяти.Това,което се продава в момента е нещо червено,пихтиесто и желирано и няма нищо общо с лютеницата.
25
2
 
14
 
! Отговори
аха преди 13 години
Домашната лютеница като свърши в буркана не можеш да го измиеш от олиото, а купаната дори не оставя леко мазен буркана....друго няма да обяснявам.
24
0
 
15
 
! Отговори
Manuelle преди 13 години
Последната истинска лютеница, която ядох, беше... македонска. Викат й айвар, така пише и на бурканчето. Има и една турска (да, турска), но трудно се намира и е скъпа. Така че стига с оправдания като ГМО! "Комшиите" защо могат, а ние не? Риторичен въпрос...От българските има добри, но трябва много да търсиш из рафтовете, а и качеството им е непостоянно.
23
1
 
9
 
! Отговори
Ivanov преди 13 години
тази С ПЕТТЕ ЧОВЕЧЕТА Е ОРИГИНАЛА!!!!!!