Гонят агресивните пчели от Стралджанско

До 10 пчелни кошера ще може да имат пчеларите в населените места
Обновена: 2 май 2011 13:15 | 2 май 2011 13:15,
10
Гонят агресивните пчели от Стралджанско
Снимка: Булфото

Пчелните кошери да бъдат разположени най-малко на 150 метра от населените места в Стралджанско, решиха местните старейшини.

Това е отговор на постъпилите множество жалби за ужилвания от агресивни пчели на хора и животни, със сериозни последици и дори фатален край.

Някои от потърпевшите търсят по съдебен път правата си заради умрели животни вследствие на ужилване.

През последните години броят на пчеларите в Стралджанско се увеличава, като някои от стопаните отглеждат в собствените си градини по над 100 кошера.

Сега пчеларите могат да разполагат в дворовете си не повече от 10 кошера, а останалите трябва да бъдат разположени извън населените места.

Според запознати агресивността на пчелите се дължи на големите площи с рапица и използваните препарати при отглеждането на селскостопанска продукция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
Краси преди 12 години
Много съжалявам че точно тази година нямам 100 кошера в двора си.Рапицата е на 100-150 метра от двора ми.Слънчогледа също е много близо на не повече от 200 метра.Частниците захитряха сеят близо до населените места съответно и до кошерите.Много лоша беше пролетта.Едва ми оцеляха 3 те кошера,но сега съм доволен от пашата и годината!
8
0
 
6
 
! Отговори
от стралджа преди 13 години
Айнщайн предупредил: Когато изчезнат пчелите, на човечеството ще му остават само четири години живот. Щом няма пчели, няма да има растения, няма да има животни, няма да има хора.
7
0
 
1
 
! Отговори
123 преди 13 години
Ако в 20 къщи /дворове/ настаниш по стотина кошера, мислиш ли че ще има паша за тези всичките пчели. И понеже не разбираш почти нищо от пчели ще ти кажа - няма да има паша за всички, следователно ще имаш по стотина кошери в дворовете, но от тези кошери ще има в не повече от 20 % пчели.
6
0
 
3
 
! Отговори
ваня преди 13 години
5 абе и така е, и не е така,добре е да има пчели ,но когато в едно малко село от стотина къщи,сравнително с чист въздух се купят 20 къщи е се нанесат във всяка по стотина кошера мисля че става пренаселено и когато твои близък е с алергия тогава нещата изглеждат по много различен начин.всяко нещо трябва да има мярка
5
0
 
5
 
! Отговори
men преди 13 години
Тук в България все нещо ни пречи, каточели тези пчели са паднали от марс... та те са си били там, освен това в глобален мащаб пчелите изчезват и след няколко години ще се замислим ама ще е късно защото ако няма пчели нито едно дръвче няма да даде и 10 % от плодовете които дава
4
0
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
до 3 има много *** за пръскане с как го казваш .....
3
21
 
4
 
! Отговори
читател преди 13 години
Има ефективен лек срещу пчелите по дворовете - пръскаш с Би-58 редовно в своя двор, и те за 2-3 месеца всички изчезват.Който си има пчели, да им осигурява паша.
2
0
 
9
 
! Отговори
2011 преди 13 години
Има един друг вид - африканска медоносна пчела. Тя е високодоходна но и много агресивна. да не се е появила и у нас ?
1
5
 
5
 
! Отговори
Ф-я "шест краче преди 13 години
Ами то е ясно че ще ги жилят след като се скитат където не им е работа. Една пчела ако е защитена и гледана никога няма да нападне без причина, но поляните са пълни със злобни социопати които си го търсят. Аз пък ако видя някой търговец да разпространява тепалки за мухи ще му изсипя Ада на главата на тоя садист гаден!