Данъчните разкриха нелегален магазин в Ямбол

Иззето е голямо количество месо с неустановен произход
27 май 2011 19:30,
12
Данъчните разкриха нелегален магазин в Ямбол
Снимка: архив Булфото

Магазин в „черната“ икономика разкриха инспектори от НАП, Икономическа полиция, Регионалната комисия за защита на потребителите и Агенцията по безопасност на храните в Ямбол. 

Смесеният магазин, разкрит в ромския квартал, работел вече 4 години.

На едно място се продавали месо, зеленчуци, хляб, перилни и почистващи препарати и други пакетирани и непакетирани стоки.

Служители на Агенцията по безопасност на храните са иззели от нелегалния магазин около 60 кг месо, с неустановен произход.

Данъчните установили, че бакалията е собственост на физическо лице, не е оборудван с касов апарат и липсват трудови договори на работещите.

Обектът не е регистриран по Търговския закон, а собственикът няма право да извършва търговска дейност, уточняват от данъчна администрация Ямбол.

Съставен е акт за установяване на административно нарушение, след което обекта ще бъде запечатан.

Санкцията, предвидена за физически лица е от 100 до 500 лева за първо нарушение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
3
 
! Отговори
Боби преди 12 години
Браво на служителите, които са си свършили работата както трябва. Софийските им колеги да се поразходят из *** махали и ще пожънат същите овации.И да - двойните стандарти в прилагането на законите не са ли основание за лавина от дела в Страсбург?
11
1
 
0
 
! Отговори
ali преди 12 години
a ste mu virnat li stokata
10
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Учудващ е двойнствения стандарт на държавните контролни органи спрямо българите, арменците, турците и останалите общности и ***(римляни :)) от друга. Значи за едните глобите са убийствени, а за другите са колкото да не е без хич, нищо че вторите трупат огромни печалби от неплатени данъци, осигуровки и контрабанда. С три думи - ДА ЖИВЕЕ ***!!!Е баси държавата, е баси циагнската наглост, е баси дискримнацията към всички останали етноси в България!!!!!!
9
1
 
9
 
! Отговори
! преди 12 години
Ама ще го глобят само 100 лева, защото е от електората на Доган.Освен това не е редно да се глобява ***, защото това е дискриминация, и му нарушава правата.
8
2
 
8
 
! Отговори
Ямболлия преди 12 години
В турско-ромския квартал на Ямбол има над 200такива магазина. Там проверка не е правена от 20год, а понятие като "касов апарат" няма. Целия квартал е незаконно изграден, но от там идват гласовете на ГЕРБ.От там се купуват масово цигари без бандерол, прах за пране, ментета на всички световни марки и евтини контрабандни стоки от Турция Тази глоба от 100 лв направо е жалка, при условие че за работа без трудов договор глобата е 15000лв. на човек.
7
0
 
6
 
! Отговори
Червената помия преди 12 години
За голямо съжаление 3 е прав.....
6
0
 
8
 
! Отговори
1 преди 12 години
собственика е избрал по добрия вариянт ако искате да съществувате на всички ни мястото е там.Иначе неможем да издържим на рекета
5
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бълха го ухапала собственика на магазина, ако беше давал подкупи на данъчни, ДВСК, ХЕИ и т.н. щеше да му излезе много по-скъпо, а сега 4 години е работил незаконно и глоба от 100 до 500 лв. Очевидно закона отново е съставен в полза на престъпниците, защото от данъци, осигуровки и т.н. за 4 години работодателя щеше да е внесъл в хазната над 5000 лв.
4
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
То нелегални МОЛ-ове има, тия се дървят за някаква бакалия.Монка, не останаха хора в ***, които да плащат данъци!
3
1
 
29
 
! Отговори
az преди 12 години
В цяла България само един магазин???Някой виждал ли е данъчен или касов апарат в ромски квартал???Проблема е че данъчните ги е страх да влезнат в гетата. Там всеки нещо продава пред къщата си.
2
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"културни" особености на ***(турския)етнос
1
1
 
34
 
! Отговори
електорат преди 12 години
ЕЕЕЕ. МНОГО БЪРЗО СА ГИ ХВАНАЛИ!!! САМО ЧЕТИРИ ГОДИНИ Е РАБОТИЛ!!!!ПОНЕ ПЕТИЛЕТКА ДА БЯХА ГО ОСТАВИЛИ ДА ЗАФОРМИ!!!!