Българин доказа: Енергото го дискриминира спрямо роми

Пловдивчанинът Кирил Жеков осъди EVN в Пловдив
Обновена: 1 юни 2011 13:01 | 1 юни 2011 13:01,
111
Българин доказа: Енергото го дискриминира спрямо роми
Снимка: Булфото

Българин доказа, че австрийската компания EVN го дискриминира спрямо ромите от „Столипиново”.

Енергото спряло тока на пловдивчанина Кирил Жеков от район „Тракия” заради неплатена сметка от 75 лева. Когато отишъл да погасява задълженията си, от касите на EVN му поискали 19 лева, за да го включат отново към мрежата.

„Видях, че същата услуга за жителите на „Столипиново” струва 6,50 лева, а за другите квартали на Пловдив искат 19 лева”, разказа пред Dnes.bg Кирил Жеков.

От електроразпределителното дружество, което обслужва близо милион и половина абонати от Южна България, обяснили разликата в таксите с това, че в ромската махала са монтирани нови електромери с дистанционно отчитане и затова услугата за повторно включване е по-евтина, докато тези в блока на Жеков били от стария вид.

Пловдивчанинът поискал от EVN да му монтират електромер като тези в „Столипиново”, но получил отказ. Превел такса 6,50 по банков път, каквато е тази в „Столипиново”, но токът му отново не бил пуснат. Мъжът се почувствал дискриминиран и подал жалба в Комисията за защита от дискриминация.

Хората на Кемал Еюп признали, че EVN дискриминира клиентите си с различните такси за включване към електропреносната мрежа. Те са задължили Енергото в Пловдив да не допуска повече такъв гаф и да вземе само 6,50 лева от Кирил Жеков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
110
0
 
3
 
! Отговори
BG преди 12 години
Aз съм за изпъждането на EVN,CEZ,EON от БЪЛГАРИЯ ПОРАДИ АНТИ БЪЛГАРСКАТА И ГЕНОЦИДНА ПОЛИТИКА .ЗАРАДИ РЕКЕТА НА КОИТО Е ПОДЛОЖЕН ЦЕЛИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД .ВЪРВЕТЕ СИ С ДОБРО !!! КОЖОДЕРИ МРЪСНИ !!!
109
1
 
11
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 12 години
Българин ако реши да си купи жилище това значи десетилетия да плаща ипотечен кредит, да лишава семейството си от ред необходими неща, а на *** ще се раздават строителни материали БЕЗПЛАТНО забележете, да си строят къщи. Това е абсолютен геноцид спрямо българския етнос и аз не знам докъде се простира нашето търпение да се примиряваме с такава несправедливост.
108
9
 
5
 
! Отговори
18 1 81 преди 12 години
Ромите без ток може да живеят но българите не, ромите без къщи може да живеят но българите не, ...Само това стига да плащат по малко... Само заради това плащането на по ниска цена не е дискриминацияОсвен това винаги собственикът плаща повече! Ако мислите че сте собственик на тази държава трябва да плащате повече...
107
0
 
25
 
! Отговори
Българин преди 12 години
Браво, и още такива дела трябват !!!Нека Българските семейства без собствен дом да поискат от държавата да им предостави такъв, както прави за ***, а при отказ - съд за дискриминация !!!
106
0
 
25
 
! Отговори
Аз преди 12 години
За първи път мога да кажа на Днес.бг - БРАВО за новината
105
0
 
21
 
! Отговори
Един Българин преди 12 години
Браво!!! И да му платят разноските и неустойка за нервите и пропуснатите ползи, нещастници!!!
104
0
 
22
 
! Отговори
Кriss преди 12 години
Добре като интегрират толкова активно *** (нещо неинтегрируемо доказано в целия свят) и им дават привилегии, защо не им раздават и съответните задължения като данъци, сметки, глоби и др. или те ЗАДЪЛЖЕНИЯТА са приоритет на българите. В крайна сметка държавата е канибал спрямо собственият си народ и политически покровителства ромите защото на избори те решават резултатите срещу две кебапчета.
103
0
 
20
 
! Отговори
55 преди 12 години
Браво, най-после, такова нещо звучи невероятно в България! Но нека повече хора си търсят правата и тия компании да не ни правят на ***!
102
7
 
3
 
! Отговори
Сико преди 12 години
Сига Бойко Бурисув наридил да слагами на кунети на ушото марки с чип с жипиес и да си *** купим ? ми що ша ми слидиш коня с жипиес бре бойко? ний ни крадеми те българити лъжат?>
101
7
 
6
 
! Отговори
предлагам да се преди 12 години
задължи отбелязването на етн. принадлежност на хората ,които получават соц. помощи ! Така ще рухнат много митове ,но за съжаление българите го знаят много добре и няма да задължат писането на етн. принадлежност , по-добре е да казват ,че само *** получават помощи , а българите "работят и плащат помощите на *** "! А да не говорим как българите крадат ежегодно отпусканите за *** пари от ЕС ! Крадеца вика ,дръжте крадеца !
100
12
 
1
 
! Отговори
сико преди 12 години
Вие кво ривети срещу *** ве? Ний сми бедни и бържавата трява да ни подпомага и да ни плаща
99
0
 
20
 
! Отговори
val преди 12 години
Не трабва да търпим повече тази дискриминация към българската нация!Цял живот работя и ми удържат за да храня и издържам тези които ни крадят.От малкия *** друго освен голям такъв не става.Примиряваме се с тази условност която години наред ни поставят.Достанъчно.Ние сме репресирани,не *** на които изплащаме социални и какви ли не помощи.Като се водим български гражданин,то да сме равнопоставени
98
4
 
0
 
! Отговори
бъй Ганьо преди 12 години
радвам се ,че се е метнал на мене , бравус ! Как така ще им плаща ,че после да му сменяли алектромера! Няма такова кино , ще правят каквото той им каже !
97
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Евала
96
0
 
13
 
! Отговори
не само ЕВН преди 12 години
Не само ЕВН са монополисти ,ами водата дето ни е дар от бога защо постояно я увиличават,да не би да получаваме по-добро качество.Тока уж казваха че няма да го увиличават ,но ето пак го увиличиха и сега ще има увиличение на всички стоки.Нали този ток ние тук в България го произвеждаме ,а като най глупавите даваме на чужди фирми да ни го препродават на нас,от тази глупост по-голяма няма.Това става само в България защото народа ни е като талибаните,каде е гражд. общество,защо няма протестиращи.
95
0
 
24
 
! Отговори
radoi преди 12 години
Браво! Да е жив и здрав човека!
94
17
 
2
 
! Отговори
а бе и аз съм преди 12 години
дискриминиран спрямо българите ,но никой не ми обръща внимание ! Повечето ми съседи българи ,хем работят нелегално ,хем помощи получават ! Но тях никой не ги вижда , а дали са единствените българи ,които клатят държавата ?! А иначе само "***" получават помощи !
93
0
 
9
 
! Отговори
до 87 преди 12 години
Май не си в час,човека си е платил сметката и за включване в мрежата са му искали 19лв.докато на ромите са вземали по 6.50лв.ето за това става въпрос,а за електромера ,ако му е стар и иска да е по европейските изисквания има право да му го сменят.На много от нас са сменили електромерите ,защото така им бяха наредили ,но и много от тези същите електромери уж по европейски изисквания започнаха да ги сменят с каквито им падне за да въртят повече това е монополиста и неможем да избягаме от тези муше
92
0
 
4
 
! Отговори
Рамбо Кючуков преди 12 години
До 86Ааа, не така ромале, недей така с езика на омразата.
91
2
 
8
 
! Отговори
атакофил преди 12 години
Г- н Сидеров, кога ще атакувате и тези "българи", които също може би са "терористи" и насаждат "чуждо" влияние (мръсотия, кражби, дори убийства на българи), или за тези действия все още не сте получили прилично възнаграждане. Защо аткувахте българските турци, които са чисти, не извършват кражби и убийства?