1200 незаконни обекти бута Плевнелиев

800 вече са премахнати, сметна строителният министър
Обновена: 7 юни 2011 20:04 | 7 юни 2011 20:01, Красимир Ангелов
77
1200 незаконни обекти бута Плевнелиев
Снимка: БТА

"За една година ще премахнем 1200 незаконни обекти – 800 вече са премахнати и в следващите четири месеца ще премахнем още 400", обяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев.

Той припомни, че в края на януари е завършил първият етап на съвместните проверки на 53 големи язовира в страната, а съвсем наскоро – и следващият втори етап за проследяване на изпълнението на предписанията на контролните органи.

При 27 от язовирите не са констатирани нарушения с незаконни постройки, отчете министърът.

Общо проверените обекти са 1461, като от тях незаконните постройки са 748. Издадени са 527 заповеди за премахване на незаконни строежи.

Водач в класацията на язовирите с най-много незаконни строежи е яз. "Ивайловград", където от общо 195 проверени обекти 169 са със заповеди за премахване, посочи Росен Плевнелиев.

В класацията следват язовирите "Кърджали" със 130 незаконни обекти от общо проверени 159, както и язовир "Искър" със 110 незаконни от проверени 329 строежа.

"Държавата има силната воля и обектите със заповеди за премахване ще бъдат премахнати от първия до последния", закани се строителният министър.

По-голямата част от заповедите за премахване се обжалват, коментира от своя страна ръководителят на ДНСК Милка Гечева. Като пример бе даден язовир "Ивайловград", където от 169 заповеди, се обжалват 101.

Разходите за премахване на незаконни постройки с неизвестен собственик обаче ще са за сметка на държавата. Останалите средства ще се търсят по съдебен път.

Министър Плевнелиев коментира, че на контролните органи е по-изгодно "за незаконните постройки да има неизвестен извършител", тъй като така те се премахват по-лесно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
19
 
31
 
! Отговори
Антон преди 12 години
Мразя ГЕРБ, но този министър Плевнелиев ми допада много, върши си работата съвестно и показва на другите как трябва да се работи!
53
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
51Лайнар ако те заритам главата ти ще стане на кравешко ***!!!!***,не ми се прави на мъж щото много такива са се опикавали.А шамарите ще ти ги набутам там където слънце не те огрява.***!
52
4
 
20
 
! Отговори
Новото робство преди 12 години
Свободата движи прогреса на човечеството, не реда !По време на Светата инквизиция също е имало ред и жестоки закони, но това е един от най-тъмните периоди на човешката история.Вашият бленуван "ред" донесе само нещастия на народа ни. Казармените отношения наложени в държавата сеят бедност и страх ...САЩ изродиха демокрацията като идея, така, както бе изродена прекрасната идея за комунизъм навремето от СССР.Демокрация значи преди всичко свобода и права, а след това задължения и ред !
51
3
 
28
 
! Отговори
Охранител преди 12 години
някои хора разбират демокрацията и пазарната икономика, и свободата като СЛОБОДИЯ, казано на чист български...без коментар...
50
1
 
20
 
! Отговори
30 преди 12 години
до 49Айде в ***! И да не забравиш да пуснеш водата след себе си!!
49
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
49, така ще говориш у вас на синът си ! Тука няма да говориш така, че ще плющят шамари. Ясно ли е, *** ?!
48
9
 
21
 
! Отговори
до Охранител преди 12 години
Какъв ред, бе ? Този така наречен "ред" задушава всяка инициатива и ражда посредственост. Българите все искате да ви мачка някой ! 500 години робство явно не ви е стигнало, искате пак да сте роби. Харесва ви това положение.Да разрушиш построен имот е простотия ! В името на "реда" и "закона" са съсипани не едно и две неща !СИВОТА - това лъха от управлението на ГЕРБ ! Сивота и посредсвеност. Слугинаж на Световните господари и погребване на българския народ. Това е управлението на ГРОБ !
47
9
 
17
 
! Отговори
27 преди 12 години
За 30Първо не съм "ве"!!Второ с "ве" ще се обръщаш към *** която те е из.срала!Трето, през к.ура ми е дали ще бутат на някой нещо или не.Най-много да си Гопреместя от левия крачол в десният.Аз в този *** наречен Бг бизнес нямам.Четвърто ,отношение към бг политически партии никога не съм имал но ти определено си един от балъците които докараха Костов на власт,после Царо а сега и ***.
46
2
 
23
 
! Отговори
мравка преди 12 години
Само ненормалници и откачени развалят нещо изградено.Да ви пикая на законите.
45
0
 
25
 
! Отговори
Пич преди 12 години
"В една глутница от вълци има само вълци. Тя не допуска други животински видове в собственото си обкръжение. Плевнелиев се задържа 2 години в този вълчи сговор, какъв е той тогава? "Що, ти овце ли искаш да те управляват бе, *** с ***?
44
0
 
30
 
! Отговори
Сержант преди 12 години
А кога ще бутнат къщите на ицганите.Преполагам ,че това няма да се случи, защото те са електорат и всичко политици разчитат на тях
43
0
 
24
 
! Отговори
Философ преди 12 години
В една глутница от вълци има само вълци. Тя не допуска други животински видове в собственото си обкръжение. Плевнелиев се задържа 2 години в този вълчи сговор, какъв е той тогава?
42
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
От това бутане Доган си направи ново и по-голямо барбекю.
41
9
 
20
 
! Отговори
Кублай хан преди 12 години
Без съмнение Плевнелиев е най- свестният министър на Боко. Дано си остане такъв докрай, защото такива като него са рядкост- честен, почтен и добронамерен, поне на първи прочит.
40
2
 
26
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
бутат...ама само на тия които не са си платили!
39
2
 
49
 
! Отговори
Охранител преди 12 години
Правилно е това, да разберем, че всичко, което противоречи на закона, пък бил той хубав или лош, няма да бъде толерирано...защо обаче пак се започна с най-мизерните постройки...иначе за пръв път от 15-тина години виждам да се чистят канавките, банкетите и крайпътните пространства на междуградските пътища, което означава, че някакъв ред започва да навлиза в пътната агенция...
38
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до 37Шизи, пак си на линия и пак си блъскаш плюсове, *** смотан.
37
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"е тва са акитата на бившата престъпна тройна к00лиция, вместо да се върши работа требва да се чистят акита"В митничарското село още Бакърджиев (по времето на Костов) е купонясвал.
36
9
 
22
 
! Отговори
Лакомчо преди 12 години
Знаете ли защо Плевнелиев не иска да стане президент? Защото по време на президентстването лапаницата е много по- малка.
35
4
 
16
 
! Отговори
акуд преди 12 години
е тва са акитата на бившата престъпна тройна к00лиция, вместо да се върши работа требва да се чистят акита