Константинов контра на Младенов

Спорят за разделянето на такса преглед от минималната заплата
Обновена: 14 юни 2011 15:07 | 14 юни 2011 15:07,
12
Константинов контра на Младенов
Стефан Константинов. Снимка: Архив Булфото

Здравният министър д-р Стефан Константинов отхвърли идеята на социалното министерство, потребителската такса за посещение при личен лекар да не е обвързана с размера на минималната работна заплата.

Обяснението на министър Младенов е просто – предстоящият ръст на минималната заплата ще вдигне размера на таксата и ще ощети най-бедните у нас.

Константинов обаче направи контрапредложение на социалния си колега, с обяснението, че в момента цената на прегледа е 1% от най-ниската заплата и това не трябва да се променя.

Той предложи социалното министерство да възстановява потребителската такса на най-бедните пациенти.

Още по темата

„Правилният начин да се води социална политика е хората, за които таксата при посещение на лекар е голямо бреме, да се компенсират от социалното министерство. Мисля, че това е сериозната социална политика. Другото е навлизане в териториални води на съседно министерство“, заяви министърът.

Здравният министър коментира, че въпреки това недоразумение, с Тотю Младенов имат „чудесен диалог, просто по думите му понякога излизат такива новини, които не са съгласувани и касаят здравеопазването“.

Според Константинов, преди подобни идеи да се обявяват публично, те трябва да се обсъдят с хората, които ги касаят, и с ресорните министри.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
2
 
! Отговори
време е преди 12 години
Министър Младенов да отчете безплатната ,безкористна дейност на лекарите към соц.миниситерство: Инвалиди ,деца до 18год. и социално слаби!!Вече 11 години!!!
10
2
 
5
 
! Отговори
До Даола преди 12 години
Защо не вземеш да ги пишеш ти тези рецепти.
9
5
 
3
 
! Отговори
Даола преди 12 години
Сега нещастните пенсионери като отидат 2 пъти в месеца на ДжиПи ще му дават .40, и ако име се наложи още толкова на двама специалисти - ще трябва да се разделят с десетина кофички кисело мляко. За лекарствата - да не говорим. Защото Джи пи-тата са един писачи на рецепти и нищо друго.
8
0
 
8
 
! Отговори
123 преди 12 години
Бойко прибери ги тези и извади резервни играчи, защото това са най-слабите ти министри с най-малко реформи в ресорите си и най-неспособни да дадат предложения за решение...
7
0
 
7
 
! Отговори
123 преди 12 години
тотю е един от най-слабите министри. Той обаче не е сам - Константинов въобще не му отстъпва и демонстрира простащината си. Необходимо беше само да изкаже мнение или снизходително да замълчи, а да не влиза в такъв задочен спор. Някой трябва да дръпне синджира на тези министри и да спрат да си говорят през вестниците. Щеше да е хубаво ако това са полезни дискусии, а не да разкриват некомпетентността им и простащината, която ги ръководи.
6
1
 
7
 
! Отговори
123 преди 12 години
Константинов въобще не се интересува от здравеопазването, а от доходите на личните лекари и доходите в болниците, защото таксата за посещение при личен лекар и престоят за ден в болница са функция от минималната работна заплата. Иначе това, което предлага Константинов показва за пореден път, че и той е извън темата въобще, дори не знае, че именно за тези, които са здравнонеосигурени и за хората с много ниски доходи действа съвършено друг регламент.
5
0
 
6
 
! Отговори
Vesso преди 12 години
Tотю е синкалист,а не министър.С увеличението на осигурителните вноски миналата година се"постигна"намаление на заплатите.Това"матреала"дали го вдяна?По скоро не,като следя коментарите.Вместо да си стегне НОИ и Инспекция по труда,той наказва"белия"бизнес.Ами ще стане и той като бялата лястовица.Съвсем ще изчезне.Балъците от ден на ден намаляват.Масово не се отчитат продажби,наемат се безработни,водят се на 2 часа,а работят на 12.Наети са в 2-3 фиктивни фирма дедесарки,а реално са в друга.
4
0
 
7
 
! Отговори
преди 12 години
Аз предлагам на сбирките на министерски съвет да пускат журналисти, така ще може да си общуват всички министри на едно място, баси ...
3
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тоя *** Тотю само си въобразява, че е министър - каквото и да предложи, каквото и да заяви - всички са му на контра и го вземат за мезе. Той олеква съвсем, защото нищо, ама нищичко не зависи от него. Питам се защо трябва въобще да има такова министерство. Има там една Агенция по заетостта, която се оправя с помощите за безработни, доколкото Дянков благоволява да отпуска пари за тях и толкоз. Тотю само го унижават, а и в очите на хората излиза, че на министрите само името им е голямо.
2
4
 
9
 
! Отговори
лекар-некадъРник преди 12 години
о,министеро Киряк Стефчов се обади.Какво значение има бедността.щом си тръгнал да дириш лекар?/Или да лекуваме бедните и богатите по разному-сал това кажете.То и така го правят тихичко.Медицината не ви е социална сфера-разбрано,смотани гербери
1
0
 
17
 
! Отговори
crus преди 12 години
мааму стара защо вечно откривате топлата вода ...хората в белите държави са ги измислили нещата .... ние все трябва да блъскаме тикви в стената...