Ясни са имената на част от загиналите на "Тракия"

Прокуратурата решава дали да повдигне обвинение на шофьора на автобуса
15 юни 2011 18:35,
66
Ясни са имената на част от загиналите на "Тракия"
Снимка: БТА

Полицията в Пловдив обяви имената на част от загиналите в тежката катастрофа на автомагистрала „Тракия”. Черният списък се попълва от осем човека.

Сред загиналите е 20-годишната Пламена Кръстева от Приморско, която е победителка в конкурс за красота.

14-годишната Бояна Рангелова от Бургас и нейната майка също намират смъртта си тази нощ край Пловдив. Загинал е и вторият шофьор на превозното средство Иван Чакъров.

Пътниците Ивиана Димитрова от Бургас, 22-годишният Мехмед Зюфкер от село Средна Махала и българка с немски паспорт са сред останалите жертви в преобърнатия на аутобана автобус.

На магистралата смъртта си намери и говорителят на полицията в Стара Загора Йонка Георгиева.

Още по темата

Най-тежко остава състоянието на 45-годишната Албена Узунова , която е в кома с тежка черепно-мозъчна травма. Сред пострадалите е и 5-годишно момиченце. Нейната майка и сестра загиват на място.

Очаква се прокуратурата да реши дали да повдигне обвинения срещу 43-годишния шофьор на автобуса Светослав Димитров за причиняване на смърт по невнимание на 8 човека.

За подобен род престъпление законът предвижда затвор между 5 и 15 години.

Община Бургас ще подпомогне финансово семействата на загиналите, обеща в Пловдив кметът на морския град Димитър Николов.

Заради трагичния инцидент, който потресе България и смъртта на 8 българи, правителството обяви утрешния 16 юни за ден на национален траур.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още по темата: катастрофата на Тракия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
2
 
1
 
! Отговори
kk преди 12 години
kakvo vi e vinovna maika bulgaria,ta tolko gadno obijdate rodinata si.
62
0
 
2
 
! Отговори
stucknoris преди 12 години
чета и плача ... страшна трагедия ПОКЛОН ПРЕД ПАМЕТТА НА ЗАГИНАЛИТЕ.потресен съм за пореден път тръгнаха наште управници да уволняват и обвиняват шофьори а пътищата кой ще ги погледне а парите за пътищата къде са в огромните им хотели по морето... затова българия е на тоя хал и затова невинни хора загиват... европа шенген бутаме се навсякаде ама за никъде не сме и винаги трябва да се случи нещо лоши, за да се замислят какво трябва да се промени.
61
0
 
2
 
! Отговори
REV преди 12 години
До Roe:Съжалявам!Аз имах в предвид тези коити са тук.Знам за чужбина.Скоро и аз заминавам.В АБСУРДИСТАН не ми се живее повече.Стига вече!
60
0
 
2
 
! Отговори
Roe преди 12 години
Do Rev:Sajalqvam priqtelyu - ima takiva ot nas, koito jiveqt v 4ujbina i na rabota nqmat kirilizator...Malko tolerantnost molq...
59
2
 
7
 
! Отговори
REV преди 12 години
Първо до Админа:Който не пише на кирилица да му се изтрива мнението!Второ:Моите съболезнования на близките на жертвите.За съжаление те няма да са последните,защото живеем в държава наречена АБСУРДИСТАН.И според мен докато не се въведе изискване към автобусите както при такситата за максимални години,няма да се оправят нещата.А за контрола на водачите и какво те правят по време на движение,елементарно е-просто да се инсталират камери в автобусите.Така водачите и пътниците ще са под контрол.
58
1
 
5
 
! Отговори
viden преди 12 години
dnes.bg, nali iskahte da pusnete broq4 na jertvite pri katastrofite v republika balgaria? imate li suma do dnes ot 1 januari tasi godina? i sravneniq s darjavi, koito sa v voina v momenta? koi vodi v klasaciata ?
57
1
 
7
 
! Отговори
Roe преди 12 години
Na Enturtrans ne sam se kachvala otkakto napraviha verijna katastrofa v Burgas predi nqkolko godini bez raneni, slava na Boga. Togava roditelite mi bqha v edna ot zasegnatite koli. Do togava sam se ka4vala sporadi4no, vseki pat s nedorazumeniq ot roda na ka4vane na extra patnici, koito sqdat na patekata, ogromni zakasneniq, i vsi4ko tova bez nikakvi udobstva i 6ofyori koito sa non-stop na gms-a...Do koga kontrolnite organi 6te se pravqt 4e rabotqt? Utre moje da sa tehnite deca, da ne dava Gospod
56
0
 
34
 
! Отговори
тия същите преди 12 години
е заради тия фирми унищожиха бдж!и факта е, че в момента не може човек да пътува спокойно нито с влак, нито с автобус!
55
0
 
6
 
! Отговори
различен от теб преди 12 години
До 54: правилно се ориентираш към закрила от Бог.
54
1
 
14
 
! Отговори
артемида преди 12 години
АУТОБАН? Може ли да сте толкова прости,че да наричате това шосе аутобан? И второ,няма ли по-разбираема и широко употребявана дума за този вид пътища, т.е. МАГИСТРАЛА? Предлагам да го наречете още хайуей или моторуей или аутострада, а най-добре суперстрада..всъщност, може и оторут, така бг читател ще ви разбере най-добре. Иначе, жалко за жертвите и хората около тях. Дано Господ да им даде сили да го преживеят.
53
0
 
10
 
! Отговори
52 преди 12 години
Да, наистина, много настрани отиде разговора, но все пак всичко има някаква връзка. И аз съм от Бургас и пътувам често, дори доскоро ползвах и тази фирма с тези "нови" автобуси и просто никой не е застрахован и както каза някой тук малко по - надолу вече като тръгваш на път най - големия въпрос, който си задаваш е дали ще пристигнеш или дали въобще ще оцелееш... това е горчивата истина за съжаление, на никого не пожелавам подобен вид трагедия, Бог да ни пази, да внимаваме и ние ии това е..!
52
0
 
8
 
! Отговори
различен от теб преди 12 години
До 52:да се върнем на темата. Голяма трагедия. Това може да сполети всеки. И аз пътувам до Бургас и Пловдив по тази магистрала. Опасността не е само по пътищата. Пази се, младежо! Ако имаш амбиции ти си от новото поколене.
51
0
 
1
 
! Отговори
50 преди 12 години
Отново сте прав! А и те само себе си да избиваха, ами и всички наоколо... :|
50
0
 
2
 
! Отговори
различен от теб преди 12 години
Супер! Радвам се.само така. Далеч от глупоси, защото последствията са сериозни. Само се огледай и ще ме разбереш. Младите се избиват сами.
49
0
 
4
 
! Отговори
34 или 46 :D преди 12 години
Ами винаги има изключения... а и много зависи от компанията, каквито и да ги омажеш като знаеш, че всички са зад гърба ти и можеш да им разчиташ няма какво да се случи! И пак казвам - става въпрос за всичко с мярка и внимание. :) Аз сега някакво като по - голям и мъдър взех да се изразявам, но всъщност има и малко от това - доста съм преживял и научил за тия мижави годинки... но все пак доколкото разбрах Вие сте почти два пъти по - възрастен и аз ще си взема бележка и ще Ви послушам.
48
0
 
19
 
! Отговори
аз преди 12 години
;( днеска имах гаден ден, но явно има и по-лоши неща. Жалко за всички загинали, моите съболезнования за семействата.
47
1
 
2
 
! Отговори
различен от теб преди 12 години
До46: на купон да останеш с акъла си е невъзможно. Съгласи си.
46
0
 
16
 
! Отговори
1234 преди 12 години
сега ще изкарат виновен шофьора и някой от автомонтьоите дето са пипали автобуса. журналетата вече почнаха да правят такива внушения.
45
0
 
7
 
! Отговори
34 преди 12 години
Прав си, не е приятен периода в който съм, но всъщност пробуждане ТРЯБВА да се види, иначе не знам за къде сме... А за купоните няма лошо ако са с акъл, мярка и доста разсъдък на заден план. :) Абе внимание му е майката! :))
44
7
 
8
 
! Отговори
KOSTAS PAVLOS EVROPA преди 12 години
AVTOBUSITE I VODACHITE IM, NE SA VINOVNI......VINOVNI SA LOSCHITE PATISCHTA I MALOUMNA MARKIROVKA...