Оранжерия край Стралджа изхвърли 200 тона краставици

Истерията с Е.coli може да остави на улицата 70 работници
Обновена: 18 юни 2011 08:22 | 18 юни 2011 08:22,
38
Оранжерия край Стралджа изхвърли 200 тона краставици
Снимка: Reuters

200 тона краставици гният край Стралджа заради липсата на реализация на продукцията.

Всекидневно в една от най-големите оранжерии в Югоизточна България, разположена на 60 декара площ, се произвеждат 22 тона от зеленчука, а през последните седмици се реализират едва 2 тона, и то на цена 0,15 лв. за килограм.

Управителят на фирмата Таньо Банчев всеки ден настоява пред земеделските служби да изпращат свой представител при изхвърлянето на продукцията.

Освен загубите от липсата на пазар и психозата от бактерията убиец съвсем реален е и още един проблем – от загниващите зеленчуци се носи непоносима миризма, възможни са и зарази.

В производството на краставици край Стралджа са заети 70 души, които вече се тревожат за работните си места.

Разчетите на зеленчукопроизводителя показват, че обещаната компенсация от 45 стотинки на килограм няма дори частично да компенсира разходите, които са 6000 лв. на декар.

Следващата седмица в стралджанската оранжерия започват описването на нереализираната и изхвърлена стока и извозването й до сметищата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В София краставиците са по левче още от началото на истерията с ешерихия коли.
15
0
 
8
 
! Отговори
Николов преди 12 години
Тогава защо се внасят от Турция краставици и продават на пазара и в супермаркети, като Европа. И се купуват.И домати от Гърция.
14
1
 
12
 
! Отговори
boro преди 12 години
И тези е.коли ги има толкова колкото свинския и птичия грип,ама докато има балъци ще има тарикати и то МНОГО.
13
3
 
3
 
! Отговори
Bo преди 12 години
Истерията е ужасно нещо.И в глобален и в индивидуален аспект.Имам една в работата ей богу тая не може да говори 2-3 минути без да изпадне в истерия.Ем е ненормална ем прави живота на другите такъв.А сега по-същество- тези защо не започнат да продават евтини краставици на българския пазар?Нали не са заразени?По-добре да ги продават по левче килото или две отколкото да ги изхвърлят.Странни хора.
12
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тоя колко Таратор може да направи ..... за същите хора като Него ,които имат нужда ...... сутрин от нещо за гасене на махмурлука ....... махмурлука на Българина !
11
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А защо няма крави или прасета да ги ядат тези краставици? Или е по-добре да ги изхвърлим и да вдигаме олелия, от колкото да ги използваме за нещо полезно?
10
3
 
32
 
! Отговори
гошко преди 12 години
на мен 2008 година като ми фалира сладкарницата станишев да не би да ми даде компенсация???
9
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Защо трябва да се тормозя за неговата продукция , която може би е качествена ,но хитрият търгаш я изнася , към Русия ....... за КИНТИ , а ние папаме , пластмасите от Турция ! Сега хленчи , щото нема къде да я пласира , щото хората имат договори !
8
3
 
19
 
! Отговори
инед преди 12 години
На това му се вика пазарна икономика в ЕС. Изхвърля се продукцията която не може да се продаде скъпо вместо да се пусне на пазара на по-евтини цени, а после реват за компенсации на загубите.
7
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А знаете ли, че същия този собственик на оранжерията дължи заплати на поне 100 човека, на мен лично ми дължи 2000 лева! И този проблем не е от сега! Господ си знае работата!
6
6
 
8
 
! Отговори
s-h преди 12 години
Много важно,ако се занимаваш с друга работа и отрасъла замре и фалираш,кой те компенсира.Тия нали реваха за земя сега реват за пари да си поемат рисковете.Данъци не плащат,искат винаги да се на гарантирани големи печалби.Да фалират като другите.
5
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ежте си крастайците...на нас на пазара ни се вижда солена ценЪтЪ и никъде не пише 0.15 ст/кг там е у левове...
4
3
 
22
 
! Отговори
дгх преди 12 години
БОЛИ *** МЕРТЕКА ОВЦЕ Я НАМАЛЕТЕ ЦЕНИТЕ СТИГА С ТАЗИ СПЕКУЛА ПРЕСТЪПНИЦИ ДОЛНИ...А НАРОДА Е *** ЗАЩОТО САМО МЪЛЧИ ДОЛНИ ОВЦЕ СТЕ БЕ ....
3
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аааа,затова ли поевтиняха краставиците на пазара-някой като нищо ги изкупува или обира от изхвърлените,за да си натрупа парички:) Снощи съобщиха,че открили бактерията във Франция,в сандвичи във веригата "Лидъл". Така че,стига заблуди-убиха всички зеленчукопроизводители от тази истерия.Някой има огромна ползва от всичко това
2
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Минавал съм покрай този град. Пълно е с ***, а скоро четох някъде, че кметът на града е узаконил всички *** постройки с цел гласове,
1
1
 
19
 
! Отговори
Баба Яга преди 12 години
Нали вече доказаха,че не е от краставиците заразата.Ама българинът си е българин!