Жена пострада при трудова злополука в "Арсенал"

Състоянието й е тежко, лекари се борят за живота й
Обновена: 21 юни 2011 15:34 | 21 юни 2011 14:10,
37
Жена пострада при трудова злополука в "Арсенал"
Снимка: Архив Булфото

„52-годишна жена пострада при трудова злополука в "Арсенал". Има сериозно нараняване на лявата ръка“, съобщи пред БТА инж. Николай Ибушев, директор на военния завод.

Пострадалата е Велика Димитрова, дългогодишен работник в завода.

Първоначалното обяснение на инцидента е, че най-вероятно тя се е спънала, пренасяйки чувствителни материали, които се предизвикали взрива.

Според пресцентъра на Областната дирекция на полицията в Стара Загора жената е с отрязана лява ръка, наранена дясна китка и наранена челюст.

Жената докарана в Университетската болница в Стара Загора в тежко състояние, в травматичен шок. 

Силно е пострадала лявата й ръка, има разкъсно-контузни рани по главата, китката и дланите, обясни началникът на реанимацията в старозагорската болница доц. д-р Георги Арабаджиев.

По думите му, състоянието на лявата ръка на пострадалата е такова, че най-вероятно ще се наложи ампутация. Все още има опасност за живота на пострадалата, но в състоянието й е стабилизирано и ще бъде транспортирана до Военномедицинска академия в София.

Директорът на военния завод "Арсенал" съобщи, че комисия проверява причините за инцидента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
4
 
6
 
! Отговори
Пич преди 12 години
"Трябвало е да вземе материала за да се започне работа и доколкото чух се е спънала и "Абе няма такъв филм да пренасяш на ръка материали, които избухват при изпускане. Ти явно не си работил в подобни предприятия. То ако беше така, в завода щеше да има няколкостотин подвижни бомби. Подобни материали се съхраняват и транспортират при точно дефинирани правила.
15
3
 
3
 
! Отговори
до 6 преди 12 години
Ха ха ха, случило се е в България, загубеняк!
14
1
 
7
 
! Отговори
...... преди 12 години
Жената не се е ''размотавала''. Трябвало е да вземе материала за да се започне работа и доколкото чух се е спънала и ..... Дано да се оправи но и дават 1% шанс да се оправи
13
0
 
5
 
! Отговори
ddd преди 12 години
Na vseki moje da se slu4i.Dano jenata da se opravi - jelaia i silna volia i uspex.
12
3
 
9
 
! Отговори
Пич преди 12 години
"Стига с тъпите ви коментари на всеки може да се случи, къде от невнимание"Абе да бе, какви глупости говориш? Как може някой да се размотава из завода с материали, които избухват ако ги изпуснеш?! Я помисли пак! Очевидно става въпрос за занемарени процедури по безопасност на труда.
11
1
 
4
 
! Отговори
пффф до 8 преди 12 години
"...дори когато всичко е изрядно..."Когато всичко е изрядно е много по-безопасно отколкото когато нищо не е изрядно.Нали бе, мозък?
10
6
 
8
 
! Отговори
до 7 преди 12 години
заводът е руски - това че крадем без лицензи не го прави наш.
9
1
 
17
 
! Отговори
....... преди 12 години
Условията на труд в ''Арсенал'' са безобразни ,заплатите са толкова ниски че е срамота. За съжаление това не е първият такъв инцидент и няма да е последният ........
8
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Стига с тъпите ви коментари на всеки може да се случи, къде от невнимание, къде просто защото така е писано, никой не е застрахован, дори когато всичко е изрядно и работника е съвестен и с дългогодишен стаж, дано жената се оправи дано по-рядко да се случват такива неща.
7
7
 
16
 
! Отговори
до 6 преди 12 години
От кога Казанлък е град в Русия
6
31
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Завода Арсенал е като всичко в Русия, не ефективен скъп енерго зависим, енергонеефективен с ниска производителност и т.н. и т.н.
5
4
 
22
 
! Отговори
чужд работник преди 12 години
Смятайте каква е производителността на труда в България, щом и при такива критични процеси пренасят на ръка и маршрутът е необезопасен до... препъване.При такава *** производителност всъщност запалтите са доста високи - поредният балон...
4
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И какво прави Министерството на труда и социалната политика за безопасността на труда? Проверяват ли по- големите фирми или само ООД с 1-2 души персонал за да смеят да ги глобяват?
3
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Arsenal's Monthly payslip....400 lv CONGRATULATION
2
0
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ужас! Дано се оправи жената :(
1
0
 
73
 
! Отговори
ЕКО ТЕРОРИСТ преди 12 години
Дано се оправи жената!