Борисов иска вероучение в училище

"Не броим джамиите, а колко нови църкви сме построили"
25 юни 2011 14:22,
773
Борисов иска вероучение в училище
Снимка: БТА

"Аз лично съм за въвеждане на вероучението в училищата, но въпросът е, че самите учебни програми и преподавателите трябва  да се напаснат към такава стъпка, което не е лесен процес". Това каза във Варна премиерът Бойко Борисов, който присъства на част от Божествената света литургия в новостроящия се храм "Св. Прокопий Варненски".

До следващия празник ще довършим криптата на този храм,  обеща премиерът. По думите му  необходимите за целта 150 хиляди лева ще бъдат заложени в  бюджета за 2012 година.

„Смятам, че нашата тактика - не да броим  джамиите, а това колко нови църкви сме построили, е  по-правилната и по-работещата за България”, категоричен беше премиерът.

Кандидатът на ГЕРБ за кмет на Варна ще стане известен през следващите две  седмици, събщи още Борисов.
В партията знаят за моите отношения и приятелство с  настоящия кмет Кирил Йорданов, казал съм на областния председател Павел Димитров да разговаря и с него, и с други  кандидати, така че оставям на местната структура да вземе  решение и да номинира кандидата, допълни премиерът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


773
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
730
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
вероучение???? АХАХХАХА поредната тъпотия, братче. ТОЕСТ промиване на мозъците на децата още в училище; всички ще станат покорни роби, които живеят смирено и си казват молитвата всяка вечер, не се блазнят от пари, власт и пр. ; започва да ми намирисва на конспиарция, въпреки че не съм подръжник на подобни теории.и да вярвате ей, току-виж ви сразил някой гръм.
729
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ТОМАСЕ МРЪСЕН ПОЛСКИ ГАД КАТ СИ *** БЪДИ СИ *** ОСТАНАЛИТЕ УМНИ ХОРА НЕ СЕ КЛАНЯМЕ НА ИЗМИСЛИЦА А ТИ СИ ЕДИН *** РЕЛИГИОЗЕН ФАНАТИК Е ЗАРАДИ ТАКИВА *** КАТО ТЕБЕ СВЕТА СТРАДА.......................
728
1
 
0
 
! Отговори
Vito преди 12 години
Докато има прости хора в държавата, няма и да има общо.
727
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това добре. Аз обаче викам по напред магистрлалите, спортните зали а ако останат неусвоени пари да се завърши и преди време почнатия завод за ***, че тогаз червки. Апропо, Бойко майна, да ти е проблясвало, че държава и религия немат нищо общо?
726
4
 
5
 
! Отговори
Томас преди 12 години
А за хората говорещи за детето на Авраам, което Бог не е убил - а само е искал да изпита Авраам - Вие хора не знаете, че поради голямата си любов към вас след години - Бог уби Своя Син - заради вас - детето на Авраам беше преобраз на Христос. Всички хора на земята сме грешни и няма нищо друго, което да ни очисти от греха освен Христовата кръв - вие сега отивате право към ада докато отхвърляте Бог - мислете се за велики, много горди, самоуверени - голяма самоизмама. Вижте истината докато можете.
725
4
 
3
 
! Отговори
Томас преди 12 години
нямало Господ според някой си - номер 719 - същество, което не знае нищо за повече от 99,99% от вселената твърди, че нямало Господ - ами твърди си, щом смяташ това безумие - твърди си. 737Христос е по-силен от демона от корана
724
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ТОМАСЕ ТЕБЕ ЛИЧНО АЛЛАХ ЩЕ ТЕ НАКАЗВА ЗАДЕТО ГО ОТХВЪРЛЯШ!!!!
723
6
 
4
 
! Отговори
desync преди 12 години
Религия и образование - две взаимоизключващи се понятия в 21-и век. Разбира се ***, вярващи че омнипотентно същество ги наблюдава от облаците и управлява живота им, не са на това мнение. Аз лично не бих позволил такива *** да говорят, а камо ли да вземат решения, касаещи образованието на децата ни.Що се отнася до бръщолевенето на г-н Тиквата - то си е чист популизъм, *** опит за повдигане рейтинга. Какво друго можем да очакваме от човек, горд че е прочел само 1 книга през живота си:)
722
3
 
5
 
! Отговори
Василев преди 12 години
Който хули Господ е мръсно сатанинско изчадие захранено от Болшевишко-Еврейската сатанинска система!!!Гарантирано от ГЕРБ!!!
721
2
 
5
 
! Отговори
BULGVRI преди 12 години
Mili xora, ne mogahte li da razberete, che samo GOSPOD moge da pomogne na BULGARIA i na bulgarite!!!!! Ne widjaxte li kakwo stana s wsichki strani, kojto otrekoxa BOGA, t.e. komunisticheskite strani, i narodi, zelija soz.llager stignaxa do proseschka tojaga i mizerija. Naschijat narod trjabwa mnogo, ama mnogo da se moli na BOGA, molete se wsichki!!!! I nauchete i dezata si da se moljat!!!!!! Samo gospod moge da ni pomogne i ni pomaga!!!!! Zapomnete go dobre!!!!!
720
3
 
6
 
! Отговори
Василев преди 12 години
Благодаря ти Господи , че съм жив и здрав!Моля ти се Господи дай ми сили , да помагам на хората които имат нужда от помощ!
719
3
 
8
 
! Отговори
Д-р Лекува Герболеза преди 12 години
Не знам дали си наясно какво говориш ***, обаче държавата няма право да толерира една религия пред друга. Може православието да е официалната религия в България/Не ме разбирайте погрешно аз не съм против която и да е религия, особено православната, самият аз съм православен/. Обаче не може да се въведе религиозно образование като задължително. Може който иска да ходи на неделно училище по избор, както е навсякъде другаде освен в исямските държави, там религията е задължителна.
718
5
 
3
 
! Отговори
do:738Hristijanen преди 12 години
Abe zagubenjak ,ti spored knigite li zhiveesh (pa bilo to i biblia) ,manipuliran *** .
717
1
 
4
 
! Отговори
TheMadHatter преди 12 години
До 738: Толкова си си чел учебниците синко (библията имам в предвид).
716
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
738Вече го е поисквал веднъж.
715
3
 
3
 
! Отговори
Християнин преди 12 години
>> Ако Бог ти каже да пожертваш детето си в неговото име, ще му резнеш ли гръкляна без колебание ? ОТГОВОР:Бог няма да поиска подобно нещо. Писано е да се грижим за близките хора:Но ако някой не се грижи за своите, а най-вече за домашните си, той се е отрекъл от вярата, и от неверник е по-лош.1Тим. 5:8
714
5
 
2
 
! Отговори
:) преди 12 години
турчин, гаден, долен, дебелоок, гамен, продажник, мазник, ***, ***, *** - ББ
713
0
 
3
 
! Отговори
TheMadHatter преди 12 години
Томасе след това което написа за потопа ми е ясно, че се изнасям. Това което написа няма абсолютно никаква обосновка, от до особено за образуването на вкаменелостите. Човек трябва да има някаква представа за какво говори преди да говори въобще. Иначе става за смях. Все пак искам да ми споделиш източника си (друг освен библията) за да му се изсмея в лицето. Потърси професионална помощ момче или спри наркотиците. За твое добро е. Мир!
712
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
727Ако Бог ти каже да пожертваш детето си в неговото име, ще му резнеш ли гръкляна без колебание ?
711
3
 
3
 
! Отговори
kapo преди 12 години
Бойко - Патриарх!