Археолози пред крими загадка край Суворово

Откриха скелет на над 6500 години
Обновена: 28 юни 2011 13:27 | 28 юни 2011 07:04, Екип на Dnes.bg
46



Праисторически скелет на над 6,5 хиляди години беше открит при разкопки на древно селище в местността Корията, край варненския град Суворово.

Самото жилище, в която са намерени останките датира от около 5-ото хилядолетие преди Христа и е от каменно-медната епоха.

Предполага се, че въпросното селище, където са намери останките, е било опожарено до основи, но не е ясно как точно е загинал праисторическия човек.

Тепърва останките му ще бъдат траспортирани за антропологически изследвания в София. Едва след това ще се разбере дали скелета - загадка е бил на мъж или жена.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
3
 
! Отговори
прасчо преди 12 години
Да идват Калей и Хорейшо,стана напечено...........
45
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
,,,при разкопки на древно селище в местността Корията, край варненския град Суворово,,,,,.Благодаря на днес.бг , че всекидневно обогатявам речника си с нови думи и изрази! Хита на днешния ден е варненския град Суворово! Евала, пак избухнахте и доста ме развеселихте! Още обаче остава ненадминат израза ви мозъчно-черепна травма /травмата е първо на черепа, после на моцзъка и се казва черепно-мозъчна, но явно имахте друга гледна точка/
44
1
 
4
 
! Отговори
фантом преди 12 години
Къде бъзик, къде истина? Истината е, че човешкият прототип е създаден преди милиарди години в космоса. Различни цивилизации от човешкият род са съществували на планетата отдавна? И между някои от тях се водят войни, както между хората. Някои от тях пък искат да изтрепят нашата цивилизация (не, че няма доста вандали за трепане, ама не и всички.), а други са на наша страна и дори убиват тези, които искат да ни изтрепят. някои говорят, че рептилите са срещу нас и са създали световното правителство, за да контролирлат нашата цивилизация, според интересите си. Но слухове всякакви. На съзвездие Орион, Таурус също има войнстващи цивилизации, ануннаките, дзета, гофри, сиви, невидимите (духове) и какви ли не, като дори понякога сред едните има врагове и приятели на нас, а и както при нас е непрестанни войни. И световното правителство управлява насоките нас вета с различни механизми, включително и армии. Но, кой на чия страна е е трудно дас е каже, ако не е сигурен човек? Каквото и да е, говорят, че КОН (Конфедерация на Обединените Нации галактическа конфедерация или още и К1), са създали такъв съюз между различни галактически цивилизации и следят за развитието и на нашата цивилизация. Казват, че били на страната на нашето развитие, а не унищожение, както са искали Хитлер и други слуги на световното правителство, но тия неща се знаят от не много същества, по света, а в подробности от още по-малко. Предполагам, че те са съществата, предупредили билдербергите, рептилите и други, да не повтарят пътя на Рим, Хитлер чрез новият световен ред, което си е правилно, защото тая античовешка диктатура унищожава много невинни хора и други същества по света. А и въпреки различията вкултурите, езиците и обичаите, то всички хора си имат по нещо общо, освен телесната прилика и това е в две основни противоположности: хуманен човек, разбиращ, не войнстващ жесток дивак, а Човек; и варварин войнстващ, арогантен поробител. Определено в света и сред хората има и от двете противоположности на тия неща. Е, времето ще разкрие истината в бъдеще и ще се разбере какво е ставало и става из вселената.
43
1
 
9
 
! Отговори
Дядо Петър преди 12 години
Нещо не разбирам - кости от преди 6500 години в жилище от преди 5000.Къде са били през останалите 1500 години?
42
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Д-р Бренън, имаме случай! Иначе успех на колегите...
41
1
 
0
 
! Отговори
Kolega ''n преди 12 години
Ta da se pohvalia I az na kolegite legalni imaniari:skoro namerih voinsko pogrebenie /na blagorodnik/ samo na okolo 2500 leta.Bronzov slem /licevite protektori s pozlata/nakolennicite-susto/niama da vi dam po-podrobna informacia po razbiraemi pricini/nagrudnika e samo leko puknat, no ste go opraviat kolegite-restavratori na cerna praktikaima indikacii I za vtoricni pogrebenijaHaide nasluka I na kolegite-legaliDa se paziat ot niakoi kurlez ili zmei, ce trevoliaka e dosta proranal
40
0
 
0
 
! Отговори
фантом преди 12 години
Не се чудете? Мисля, че е пра-пра-пра-пра...-дядото на Джейм Уо., който е дошъл по българските земи да иска перестройка и приватизация и да лобира за външни "инвеститори". Но пра-пра-пра....прадядо ми, му е показалр, как се приватизира и .... сега са открили този индивид. точната дата не помня, защото духовете не отчитат времето, но е преди 7500 години. Ще намурят и костите на кучето на пра...дядо, ако случат или не е избягало от там, дас и дири храна?
39
3
 
3
 
! Отговори
do38 преди 12 години
Ste serete dokato vi svar6i xranata i sled tova paezina na gaza t. e. GLAD
38
12
 
7
 
! Отговори
До № 27 преди 12 години
Вземаме предвид твоята молба и призив! Ще *** само там, където е написано името на Борисов...
37
8
 
5
 
! Отговори
mary преди 12 години
как са разбрали че е на 6.5 хил. години а не са разгадали пола му.голяма мистерия!!!!!
36
4
 
6
 
! Отговори
XAXAXAX преди 12 години
*** археолозите. мен би ме било страх да пипна нещо което е толкова старо и носи толкова история а те го счупили с кирка. (facepalm)
35
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ами да викнат Хорейшо да им обясни ,кое що.....
34
9
 
19
 
! Отговори
ева преди 12 години
Такива находки е по-добре да останат заровени в земята. Няма никакъв смисъл от изравянето им, защото България нито разполага с добри специалисти, нито със съвременна техника за качествени научни изследвания. Това откритие ще потъне в някоя картонена кутия на някой забутан рафт и това ще е съдбата му, освен ако някой хитрец не го изнесе в чужбина.
33
0
 
6
 
! Отговори
Любо преди 12 години
Днес.бг, много правописни (и не само) грешки има в тази кратка статия.
32
6
 
7
 
! Отговори
проф. Фадромов преди 12 години
Нашите археолози са просто едни брутални и вероломни иманяри. Абсолютно задължително е да потрошат всичко до което се докопат гадните им ръце, ровят по-зле и от диви прасета. Към намереното те нямат никакво уважение, за тях е важното е само да стане известно името им. ВАНДАЛИ, МРАЗЯ ВИ!
31
5
 
8
 
! Отговори
до No:2 преди 12 години
Алпасане, марш при вашите к**ви дет ги *** само в г*за! Долен турчин!
30
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Който случайно счупихме .... с кирка :D :D. Убихта коча с кирката
29
3
 
21
 
! Отговори
VZP преди 12 години
да го дадат на ДС всичко ще си каже.
28
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
i nai - vajnoto otkritie e che cherepat mu e s4upen ot archeolozi s kirka...
27
7
 
33
 
! Отговори
до извратеняците преди 12 години
Нека извратеняците на БСП и другите дебилски пратии поне под подобни статии не правят партийната си пропаганда. Търсете къде пише името на Борисов и там серете червените си ***. Писна ни от вас и простотиите ви.