Шофьорът на цистерната с редица нарушения

Турската фирма превозвач може да бъде съдена
Обновена: 11 юли 2011 22:11 | 11 юли 2011 22:11,
48
Шофьорът на цистерната с редица нарушения
Снимка: Булфото

Държавните и общинските институции, фирмите и неправителствените организации, участвали в днешната спасителна операция край Дебелец, могат да предявят искове за направените разходи към турската фирма "Тед глобъл лоджистик". Тя е собственик на автоцистерната, която катастрофира миналата нощ край града.

Това решение бе прието тази вечер на заседание на областния кризисен щаб във Велико Търново.

В хода на започналото досъдебно производство са установени редица нарушения на водача на автоцистерната и фирмата-превозвач, съобщи шефът на полицията във Велико Търново комисар Живко Коцев.

Изяснено е, че 45-годишният шофьор Юмер Вар, турски гражданин от гр.Коджели, е превишил с 25 км/ч разрешената за участъка 50 км/ч допустима скорост. Той не е спазил задължителната почивка след осемчасово шофиране.

Не е представил и международен сертификат за опасни товари, а на самата цистерна липсвали задължителните обозначения за съдържанието на товара.

Още по темата
 Шофьорът беше задържан за 24 часа и срещу него е образувано досъдебно производство по текст от Наказателния кодекс за непредумишлено замърсяване на околната среда.

Точната причина за инцидента ще бъде установена от предстоящите автотехнически и медицински експертизи, добави комисар Коцев, цитиран от БТА.

Заради замърсяването по непредпазливост на почвата, въздуха и водата с токсичните вещества от разлива на цистерната и химикалите, с които е обработен района на инцидента, на турската фирма-превозвач от Районната екоинспекция ще бъде съставен акт и ще бъде наложена глоба в размер на 5000 лв.

По-рано днес бедственото положение в общината беше отменено, след като успешно приключи преливането на отровното химическо вещество от катастрофиралата цистерна в друга, която вече отпътува за Румъния.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още по темата: цистернадебелец
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
2
 
! Отговори
Дървен Философ преди 12 години
Необходими документи опасни1.Разрешително за превоз на опаснип товари2.Допуск на транспортното срество до превоз на опасни тивари сертификат3.АДР оборедване в кабината на шофьора4.АДР табела на транспортното средство с кода на опасния товар5.АДР свидетелство на водача6.Маршрут на предвижване,ако е необходим.7.Инструкция за опасни товар на езиците на дължавите през които премината транспортното средство
36
0
 
2
 
! Отговори
Пенчо Пенчев преди 12 години
Къде е великият Вальо Танов ?
35
0
 
11
 
! Отговори
?!? преди 12 години
Ок, редица нарушения са регистрирани. Ама как е пусната цистерна през граница с опасен товар "...не е представил и международен сертификат за опасни товари, а на самата цистерна липсвали задължителните обозначения за съдържанието на товара..." ?
34
0
 
11
 
! Отговори
Боби преди 12 години
А кой го е пуснал на българска територия, щом няма съответните документи и сертификати?! Не че защитавам турския шофьор, но когато се търси вина, явно не е само в удобния виновник, защото е чужденец, а и в съответните български служби.
33
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
5000 лв.Тези го глобили с една турска заплата.
32
0
 
30
 
! Отговори
Николай преди 12 години
Да си зададем въпроса-Как с нередовни документи се преминава ГКПП?
31
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
трябва да бъде разчекнат тоя черен ***
30
0
 
18
 
! Отговори
хммм преди 12 години
Какви са тези смешни глоби?5 000лв-няма и 2 500евро.В германия, ако ти потече масло от камиона на паркинг или бензиностанция, глобата е 3 000 евро.Да не говорим в Унгария как е.А за не спазване времето за управление и почивките......не ми се говори.
29
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Много ме кефят западно-европейските гранични власти когато проверяват Турски тирове. Какъв щателен технически преглед им правят преди да ги допуснат в държавите им. То не е такограф, то не са чартове, то не са документи. Дали биха се осмелили турските шофьори да не спазват почивките и да превишават скоростта при положение че карат токсични товари - друг път ако не искат да бъдат арестувани. Гледам как ги *** и им се кефя на властите как си пазят (до колкото могат разбира се) държавите от това кретенско ислямско племе.
28
0
 
11
 
! Отговори
до 35 БгТурчин преди 12 години
Гледам много си сведущ по въпроса с вАзелина и г.зовете. Имаш членен заден опит, ясно е. Само едни и същи простотии пишеш по форумите,говориш от името на турците, а всъщност си някакво безлично създание. Спирай компа и излез малко да се проветриш. Анандънмо?
27
0
 
0
 
! Отговори
govedoto33 преди 12 години
do 33 i nashta darjava da bi imalo edno takova govedo.ama vie ste po po ot govedo kato tebe prost ......az sam bulgarin zatova nemoga da izrazya zenicni izrazi.kato cetesh vestnizi ne vidyali ce turziya e 1 po ikonomika zaposlednata godina be zarvul drusan gaden eto takiva maluumni cervei napilvat djobovete na politizite v balgariya
26
8
 
2
 
! Отговори
до 15 преди 12 години
ела дашам ти адреса събота в 2 часа да си там викай аз съм тоше аз ще те позная. Истанбул, площад Таксим, под голямото турско знаме. Не забравяй!
25
4
 
10
 
! Отговори
men преди 12 години
от репортажа по новините се видя че пак причината е дупка на пътя... от дупката камиона е отско4ил и течността в цистерната го е люшнала в мантинелата оттам е изкочи и в канафката после какволи не ни е виновно поредния инцидент заради дупка на пътя....преди два дена имаше новина "прецедент семейство осъди държавара зарАДИ дупка поради която е загинал 6 годишният син на семейството"....
24
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
с 5000 лева неможе да се плати само киселото мляко бе *** .50 000 евро минимум трябваШе да е глобата за турския ***.
23
0
 
5
 
! Отговори
el преди 12 години
ne 4e moze da bude sudena, a TRIABVA da bude sudena
22
2
 
8
 
! Отговори
TR преди 12 години
Ami opasni tovari bez razre6enie kak taka kak sago pusnali prez Granitcata ili niqakoq mitni4ar pak namazal. takiva tovari ejednevno preminavat prez BG dokato nesi opravim pati6tata 6teima o6te mnogo takiva proi6estviqa
21
0
 
12
 
! Отговори
hahhh преди 12 години
Понеже митницата на герб пуска товари без документи сега при авария довереното лице Живко Коцев, доверен и изпратен от София от Цв.Цв. Уж ще глобява:) СМЯХ ХОРА , ГОЛЯМ СМЯХ ЗА БАЛЪЦИ НИ ВЗЕМАТ.... А за дупките по тази магистрала .... Трапове
20
1
 
15
 
! Отговори
EU преди 12 години
Може да бъде съдена ако се беше случило в някоя нормална веропейска държава, но в България това не може да стане защото ще се създаде "етническо напрежение"...
19
2
 
8
 
! Отговори
noname преди 12 години
''не е възможно турски шофьор да сбърка'' къде са сега защитниците на ман.....е
18
1
 
10
 
! Отговори
Мен преди 12 години
В затвора за един месец при братята *** да му начешат фитарията.