Семейство заплашва да се самозапали в Кърджали

Твърдят, че са били измамени от кредитор за 40 000 лв.
27 юли 2011 14:05,
57
Семейство заплашва да се самозапали в Кърджали
Снимка: Архив Булфото

Младо семейство се е заключило в жилището си в Кърджали и заплашва, че ще се самозапали заради измама на кредитор, съобщава "Фокус".

Семейството дължало 40 000 лв. на роднина, които по техни думи били изплатени с много висока лихва.

Кредиторът обаче не унищожил разписката и сега роднината е задействал процедура за изземване на жилището.

В 10,00 ч. сутринта частният съдия-изпълнител Росен Сираков и синът му позвънили на вратата им, за да опишат имуществото. Отвътре им отговорили със заплахи за самозапалване, а жената заявила, че ще хвърли бебето си от терасата.

Жилищната кооперация се намирала в близост до Дирекцията на полицията, до сградата на общинската и областната администрация в града.

Веднага след сигнал от съдия-изпълнителя на място дошли коли на полиция, пожарна и Спешна помощ.

Семейството все още е барикадирано в апартамента. Психолог разговаря с мъжа и жената.

Спасителната акция се ръководи от директора на полицията в Кърджали Валери Баранов. На място е и шефът на пожарната служба Христо Тодоров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
3
 
! Отговори
Иван преди 12 години
Това дето за майката казват, че ще хвърли детенцето си, никой не е чул освен комшийката ГЮЛБИЕ РУГЕЛ, която е дъщеря на МУСТАФА РАМАДАНОВ, аз лично познавам майката и бащата те са толкова добри хора и знам как се грижат за децата си. Една жена която е майка е родила никога няма да казва зараожбата си такова нещо. Една жена която не е раждала, може да измисли всичко. Те от колко години теглят с тея хора, те им земаха парите, искат да им земат апартамента, и накрая лошо майка искараха жената.
54
0
 
4
 
! Отговори
valentin преди 12 години
Samo glupaci pishat tuk!!!V Kardjali B1lgarite sa mnogo mnogo pove4e ot Turcite i tova e polojenieto!!!Deiba i neshtastnicite!!!Papagali!!!Pishat bez da znaqt!!!
53
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Голяма работа, боли ме ***, да се хвърлят. Айде сега фасони ще ми предават!
52
1
 
3
 
! Отговори
Патил преди 12 години
До 46.Виждам ,че си много сведущ по въпроса с банките. Сигурно работиш в такава ...?!Аз също имам кредит и когато подписах договора плащах на 8 % лихва, а сега са 12 % . Това колко процента завишение са според теб ..? И всичко това на фона на кризата.Бил им скъп паричния ресурс.Ами като им е скъп паричния ресурс , как така офертите за нови кредити са 6-6.5 % за първата г. и 7.5 % за останалите ?А и не забравяй, че това са ИПОТЕЧНИ кредити и всеки е заложил недвижимо имущество.
51
1
 
5
 
! Отговори
До 46 :) преди 12 години
Ако те познавах щях да се хвана на бас и щях да го спечеля... Докато работех, понеже получавах заплата и тя минаваше през банката бях на лихва 9,95%, сега като останах безработен и съответно няма как да получавам заплата, която да минава през банката ми вдигнаха лихвата на 14,95% :)Не - това хич не е увеличение от 50%, ама хич :)))Кога ли ще ми писне, ще прехвърля всичко на роднини и ще им тегля една и на банките и на мошениците - сами правят хората да са неизрядни...
50
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
не виждам коментарите на платените ***(турски) драскачи
49
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
щом в тоя ЖАЛЪК "сайт" не им пишат именцата знаеме от какъв произход са ПАК
48
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ХА ХА ХА ПАК "културни" особености
47
3
 
6
 
! Отговори
гост преди 12 години
"Разбирайки, че съдия-изпълнителят е дошъл да изведе семейството му от жилището, Шефкет се барикадирал вътре с 10 души, сред които и двете му деца."
46
18
 
18
 
! Отговори
we преди 12 години
"36-годишният Шефкет от Кърджали се барикадира в жилището си в центъра на града и заплаши, че ще се самозапали"Казах ли ви, че са или *** и фесове, а? Цъкайте минуси и сега.
45
4
 
5
 
! Отговори
BG do 37 преди 12 години
Направо ме разсмя! Лихвите по ипотечните кредити са от порядъка на 8-13% в зависимост от срок, валута и други фактори. Няма такъв филм да ти вдигнат лихвата с 50% !!!??? защото си останал безработен. Няма банка която да иска да изземе имот, банките правят всичко възможно да си получават парите, така както е описано по договор и погасителен план. Никой няма полза да разорява длъжниците си, това е смехотворно.
44
3
 
10
 
! Отговори
:) преди 12 години
Без малко да спечелят вкупм награда "Дарвин" :-)Наградите Дарвин се раздават ежегодно на хора, които са направили огромна услуга на генетичния фонд на човечеството, умирайки по особено *** начин.
43
0
 
3
 
! Отговори
. преди 12 години
вижте в rodopi24x7 подробности за случая.
42
5
 
8
 
! Отговори
гост преди 12 години
За да се стигне до съдия-изпълнител, при това такъв, сигнализиращ на полицията, явно има много документация по случая.Щяла да хвърля бебето... по-добре го изнеси навън и се пали
41
0
 
9
 
! Отговори
до 7 преди 12 години
Всички даваме назаем на приятели. Само че тук не става дума за 40 лв, а за 40 хиляди. За такива големи суми, дори и между роднини, трябва да има документация - най-малкото заради данъците.
40
3
 
2
 
! Отговори
komunista gosho преди 12 години
...abe neznam ,ama prez soca takvez kreditori nqmashi,nqmashi takvez panairi kat sega,kat e mnogu hubavo 6to seki den 4item za izmami i krajbi i pro4ie,aide sik..r
39
1
 
10
 
! Отговори
Shark преди 12 години
Ами аз не мога да разбера как така изплащаш 40 000 лв и не взимаш документ че си се разплатил?? Това не са 40 лв. Много, ама много странно. Или семейството са някои необразовани ***, които не са разбрали за какво иде реч.
38
0
 
23
 
! Отговори
СС преди 12 години
Да добавя, ако хората са излъгани, чрез издаване на некоректни разписки плащанията, почти нямат шанс. Разписка за плащане задължително трябва да съдържа:1.Дата и място на плащането2.Имена, ЕГН и адрес на кредитора3. Сума и ОСНОВАНИЕ за плащането / най-важното/ - тук се посочва номера на договора за заема.4.Имената, ЕГН и адрес на вносителя5.Подписи на двете страни с ХИМИКАЛ, а не печат-подпис на кредитора.Както виждате, има много възможности за измами. Внимавайте!
37
0
 
35
 
! Отговори
30 преди 12 години
Те щото банките ни са много свестни... В белите държави хората си вземат кредити при ясни условия за да могат да си помогнат, а тука кредитори, банки и всякакви мошеници са защитени от закона да ни съдират по 10 кожи от гърба...В коя нормална държава като останеш безработен ти вдигат лихвата с 50% ????Само в България и банка ДСК...
36
2
 
1
 
! Отговори
user108 преди 12 години
Абе, "хитлер", много сималоумен! като оставим настрана, че става въпрос за нещо напълно различно да беше прочел малко за твоя идол.Adolf ***'s religious views are a matter of some dispute. He sometimes made public statements which seemed to affirm religion, but in private was hostile to Christianity and had a plan to destroy it after the war. "The Mohammedan religion too would have been much morepatible to us than Christianity. Why did it have to be Christianity with its meekness..."