Мъж кожа и кости ни върнаха от Гърция

34-годишният Кадир Мехмед твърди, че бил отвлечен
Обновена: 3 авг 2011 17:25 | 3 авг 2011 17:23,
194
Мъж кожа и кости ни върнаха от Гърция
Кадир Мехмед. Снимка: Булфото

Силно недохранен българин е бил предаден на нашите гранични власти от гръцките им колеги във вторник преди обяд, съобщиха от полицията в Благоевград.

34-годишният Кадир Мехмед от с. Голяма вода, област Разград, е постъпил на 6 юли за лечение в болницата в гръцкия град Кавала.

Там лекарите му поставили диагноза "недохранване".

След като го лекували, го изпратили в България в подобрено здравословно състояние. Това е станало във вторник преди обяд на ГКПП Илинден край Гоце Делчев.

Оттам Кадир е транспортиран и настанен за лечение в спешното приемно отделение на Благоевградската болница.

"Той е в тежко общо състояние, не е адекватен и не е контактен, има атрофия на мускулатурата, но няма счупвания и няма опасност за живота му", каза шефът на спешно приемно отделение д-р Владимир Рабаджийски, цитиран от БТА.

Според хирурга Димитър Недин, който е консултирал болния, пациентът е тероризиран и малтретиран.

"Толкова хлътнал гръден кош и корем съм виждал само в учебниците, най-важно сега е да се захрани и да му се прелее достатъчно вода", обясни специалистът.

Самият Кадир едва шепне и няма сили да говори. По негови думи е работил като кравар в село близо до Драма и е бил отвлечен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


194
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
175
0
 
4
 
! Отговори
Пешо преди 12 години
Предлагам всеки един от нас да изпрати запитване до г-жа Данаи - Магдалини Куманаку за разяснение по случая да разберем може ли във византийските болници да държат хората гладни и може ли тяхната полиция да връща полуживи хора и да не си върши работата и дали това не е специално отношение към Българите? info***greekembassy-sofia.org това е мейла на посолството .Тук може да запитаме и тяхното външно министерство по случая .mfa.gr/contact/mfa-el-contacts/ypourgeio-exoterikon.html
174
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ако наистина е бил от 6 юли в болница, пита се какво са правили почти месец в тая болница с него... нашите как знаят че с вливанена вода и захранване могат да го оправят човека, тамошните лекари ли са или инквизиция ? или просто лъжат
173
0
 
3
 
! Отговори
Видял с очите си преди 12 години
Преди 10 години арестуваха един познат в Атина по време на хайка за нелегални работници. Държаха го 28 дни в гръцки затвор в малка килия заедно с един поляк Като го видяхме на границата се уплашихме. Приличаше точно като да е бил в Освиенцием. Хранили ги с по една кола и една кроасана на ден. Не приличаше на човек , имаше лишеи по кожата, говореше несвързано, като да е мръднал. Каза ,че полякът не издържал и превъртял......да добавя че си дойде без пукнат лев, понеже му плащали на ръка
172
1
 
4
 
! Отговори
hm преди 12 години
е ако е бил пък в гръцка болница още по-зле, там ли са го държали гладен до степен пълно изтощение ?
171
1
 
6
 
! Отговори
13 преди 12 години
Не вярвам на официалното гръцко съобщение до медиите,а вярвам на лекарите,които са го прегледали!За да е толкова слаб,значи е гладувал ПРОДЪЛЖИТЕЛНО!Да видим сега официалната реакция на П-вото!Дано да има такава,иначе ще продължават навсякъде да ни смятат за второ качество хора!!!
170
1
 
25
 
! Отговори
котис преди 12 години
и това се случва в цивилизована европа един малък холокост да видим реакцията на правителството.
169
1
 
11
 
! Отговори
Радо до СА преди 12 години
Знам че е така,тези *** изобщо не ги интересува Мехмед,Ахмед и Хасан,интересува ги кяра,но след като всеки ден четем че протестират в парламента и и Европейските институции,за несъществуващи глупости,поне от хорска срама пред Мюсюлманите,сега трябва да повдигнат въпроса.Но то не носи полза,този е бедняк,никой е,затова сега мълчат а утре като отшуми ще ревнат пак за нещо,плашат хората че се мразим,а ето че сега сме на една страна.Какво да очакваш от *** който казваМразят ни,аз се Радвам,,..
168
1
 
24
 
! Отговори
СА преди 12 години
Радо, ДПС е партия създадена от БКП и ДС, за да държи в подчинение турците. ДПС е една феодална организация с богати бейове и много беден електорат. Ето виждат се последствията от политиката на ДПС! Не ги е срам! Докараха народа да просяшка тояга и прогониха младите и мислещите зад граница, за да не ги безспокои никой. Държат народа беден и гладен, за да го управляват по-безпроблемно. Дано се разцепи тази организация и българите обаче трябва да бъдат толерантни и да ги приобщят към др. партии...
167
2
 
33
 
! Отговори
Радо преди 12 години
Бил пиян,кола го блъснала,и като го блъснала,начаса свалил 30 кила,гръдния му кош се е свил дотам че да ахнат лекарите...щото такова нещо само в учебниците и Гръцко може да се види...Пършави византийци,просяците на Европа,сега ще изкарат човека виновен че някой мазен грък се е гаврил с работника си.Тия разбиха на пух и прах всички теории за диети,щом е толкова резултатна,нека от днес всеки да блъска по един грък,после да ни благодарят че са заприличали на,,хора,,...Сега къде е ДПС,защо мълчат!!!
166
21
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Изобщо не е отвличан!Бил е пиян,когато го е блъснала кола,и гърците са го прибрали в болница!
165
1
 
15
 
! Отговори
Охранител преди 12 години
Според гръцките власти: "На 6 юли Джелил Кадир Мехмед под въздействието на алкохола е бил блъснат от лек автомобил в град Кавала, Гърция"Питам: Въздействието на алкохола върху визиантиеца, който го е блъснал ли е било или върху нашия човек? Защото, ако в България блъснеш пиян, това не те оправдава като водач на автомобила, с който си го блъснал! Максим Ставински е изключение...може би...абе всичко е относително...
164
17
 
5
 
! Отговори
666 преди 12 години
Кадир Мехмед - не виждам нищо Българско в името а и въпросният индивид едва ли знае Български.Голям процент от турчеещите се мисюлмани в Бг не говорят въобще Български език и най-лошото е че не знаят къде се намират.
163
1
 
25
 
! Отговори
хасан преди 12 години
Изключително приятно впечатление ми направи начина по който се коментира тази статия. От 4-5 години следя новините по днес.бг, до сега такива коментари не съм виждал. Само заедно може да изтикаме нашата родина още по-напред и нагоре. Иначе дано господ не дава в подобно положение да изпадне никой. Бъдете живи и здрави всички
162
1
 
18
 
! Отговори
СА преди 12 години
Дано никой не изпадне в подобна ситуация! Независимо какъв е по националност, много жалко за човека. Аз също съм емигрант от Германия, но такова нещо не бях виждала и чувала. Да държиш човека без храна, като на концентрационен лагер, в днешно време е недопустимо, това е кощунство. Преди да ходя в Германия, ходих и в Гърция. Както навсякъде, има добри и лоши хора. Понеже съм от турски произход, много мои колеги българи постоянно ме плашеха, че гърците не обичали турците. Това не е вярно!
161
1
 
26
 
! Отговори
Емигрант преди 12 години
до 168 Благодаря .Радвам се ,че има разумни хора .Аз също имам много приятели българи ,които мислят доста трезво и много се уважаваме ! Боли когато те разделят по нация или вероизповедание ! По важно е да бъдем ЧОВЕЦИ !Всички обичаме майка България колкото и понякога да ни е било тежко ! Само единни можем да постигнем по добро бъдеще поне за децата ни !Приятна вечер и на теб !
160
8
 
1
 
! Отговори
до бачкалите в Гърци преди 12 години
Да направим както прави един съфорумец.ВЪПРОСКойто е видял честен грък /да не лъже/, нека да е поне един единствен - +Който не е видял такова чудо - -
159
0
 
22
 
! Отговори
до 166 преди 12 години
Аз пък съм българин и те съветвам да не обръщаш внимание на разни ***. То в тия форуми май половината са такива. Бъди жив и здрав. Приятна вечер.
158
1
 
24
 
! Отговори
Ястреб преди 12 години
До 158 - Благодаря за благите думи. Аз вярвам, че мнозинството от хората мислят като мене. Но по една или друга причина те са по тихи и не се набиват много-много на очи. Някои от тях, без да се осъзнаят просто се оставят реката на предубеждения да ги повлече. И един път попаднат ли в тази река, след туй е трудно да се плува срещу течението. Понякога само една протегната ръка е достатъчна да ги извлече от тази река. ... Обаче аз имам само две ръце.
157
1
 
24
 
! Отговори
Емигрант преди 12 години
Тъкмо се зарадвах ,че най -сетне се обединиха българи и турци срещу общото зло -ето че започват пак злобните коментари ! Ей ,хора с тези ежби до никъде няма да стигнете !!! Аз също съм от турски произход и съм със две висши образования ! Когато исках да се реализирам в Бг нямах никакъв шанс защото нямах 500 евро да си платя за работното място !Завърших със отличен успех !!!Приеха преписвач на това място защото си плати !!! Скандинавска страна ме прие и ми даде всичко,което не ми даде Родината !
156
0
 
14
 
! Отговори
Овчемраз преди 12 години
А само преди ден, зададоха въпрос на българския премиер, как в България има 650 000 работещи граждани които са бедни!