80 деца се разболяха на летен лагер в Каваците

Едно от тях, в по-тежко състояние, е настанено в бургаската болница
Обновена: 8 авг 2011 20:00 | 8 авг 2011 19:54,
51
80 деца се разболяха на летен лагер  в Каваците
Снимка: Архив, Булфото

Вирус е заразил 80 момичета и момчета на възраст от 7 до 14 години от Стара Загора, които са на морски лагер в Каваците, Бургаско, съобщи за БТА д-р Златина Нанева, директор на Регионалната здравна инспекция (РЗИ) в Стара Загора.

Висока температура - при някои от децата до над 39 градуса, и отпадналост са сред симптомите, обясни д-р Нанева, която днес е пристигнала в лагера.

Едно от децата, което е в по-тежко състояние, е настанено в бургаска болница, друго, с астма, вече пътува към Стара Загора, заедно с педиатър.

Четири от децата следобед са отведени с автомобили от родителите си. Тази вечер с автобуси останалите ще бъдат
транспортирани до Стара Загора. Заедно с тях ще пътува и автомобил на РЗИ.

Утре предстоят изследвания, за да се установи вирусът, посочи д-р Златина Нанева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Повечето от българите почивали в Турция са имали стомашни проблеми, но не всички си признават. Преди 2 години в Мармарис в 4 звезден хотел повечето имахме проблеми. Наши познати бяха в Бодрум в 5 звезди и те също бяха имали проблем.
25
0
 
18
 
! Отговори
anton преди 12 години
Хапвайте още дюнери и палачинки ,и разни други болуци от Созопол и ще прекарате лятото в инфекциозно отделение Бургас-където е по ужасно от Тора-Бора.(80% от търговците нямат дори вода в помещенията)
24
3
 
13
 
! Отговори
ДАНС преди 12 години
20 е турчин. Винаги използва да обижда България.
23
2
 
13
 
! Отговори
Д-р Емилова преди 12 години
На българското черноморие трябва да открием ново направление в туризма - ентеротуризъм; за 3 дни отслабваш поне с 5 кг., а и нищо не можеш да ядеш и ти излиза евтино. Вярно, че изкарваш почивката си в ***, но ноу пейн ноу гейн, както се казва.
22
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До номер 1 - органи има, при това много, ама всеки си "бара" органа! Не мога да повярвам, че след като вече имаше инциденти това продължава.
21
6
 
24
 
! Отговори
до 15 преди 12 години
А ние, които ходим от 30 години на море сме имали само един път проблеми със стомаха и то беше в Турция.Като дете ходех на лагер в Долна баня и Дружба , но никога не е имало проблеми. Защото хората бяха съвестни и си гледаха работата, а не печалбата.
20
27
 
18
 
! Отговори
България е бардак преди 12 години
Поредното доказателство, че България е една отвратителна дупка и *** на Европа. Най-мизерната страна в Европа!!!
19
13
 
18
 
! Отговори
България е бардак преди 12 години
Поредното доказателство, че България е една отвратителна дупка и *** на Европа. Най-мизерната страна в Европа!!!
18
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Всички журналисти трябва да отговаряте пред закона за излишно всяване на паника сред хората,драматизирайки нормалните човешки неразположения и тенденциозното представяне на факти,вменявайки на читателите и зрителите,че проблемите са възникнали от недобросъвестния персонал на заведенията а не от естествени природни причини!Дано прокуратурата най-после се самосезира и за вас-имащите се за недосегаеми а в същото време най-обикновени и безотговорни драскачи!
17
1
 
26
 
! Отговори
МАЙКА преди 12 години
ЕЙ,,,,,,,,,,ОЩЕ КОЛКО ДЕЦА ТРЯБВА ДА СЕ РАЗБОЛЕЯТ ПО ТИЯ ДОПОТОПНИ ЛАГЕРИ,ЧЕ ДА СЕ ВЗЕМАТ КРУТИ МЕРКИ????? ХАЙДЕ СТИГА ПЕЧЕЛБАРСТВО ЗА СМЕТКА НА ЗДРАВЕТО НА ПОДРАСТВАЩИТЕ!!!!!НЕ ВИ ЛИ Е ГРЯХ?ВИЕ ДЕЦА НЯМАТЕ ЛИ!???? СЪД ЗА ТИЯ БЕЗОТГОВОРНИЦИ!!!
16
1
 
12
 
! Отговори
До 15 преди 12 години
За 1-2 та и 10 да ... *** за 80 ... Айде че толкоз е виновна смяната на климата
15
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Винаги когато сме ходили със семейството ми на море сме имали същите проблеми и след четвъртия ден са отшумявали.Това е от смяната на климата и необичайната морска флора на водата.Съвременните ни журналисти поради своята прословута некомпетентност изкуствено раздухват всяко нормално човешко неразположение и занимават аудиторията със всяко стомашно разстройство и повишена температура,все едно ,че те са расли в саксия и не са имали същите симптоми като са ги водили родителите им на море.Смешно е!
14
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ааааааааа нема а чакате туристи догодина нееееееее.... Те да не са луди .... И без друго идва криза продавайте курортите та да има кво да ядете та да не умрете от глад...
13
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
става въпрос за вирус бе,храната няма нищо общо.най-вероятно некое дете е било болно още като е тръгвало и е заразило останалите.
12
7
 
14
 
! Отговори
Гаргамел Драгалевски преди 12 години
Мръсните руснаци са изпратили вируса с подводница,искат да си отмъстят за Нефтохима!!!
11
1
 
12
 
! Отговори
възмутена преди 12 години
Ееееее и аз съм била на лагер и детето ми също,но такова чудо не е било....е последният път имаше натравяне с нитрати и оттогава НЕ на прекрасното ни Черноморие.
10
0
 
35
 
! Отговори
Бургазлия преди 12 години
Дали са им да ядат от прословутите "Кавашки кебапчета изтървани на земята с минал срок на годност" По отровни са от черна мамба.
9
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Национална сигурност в момента СПИ. От къде идва този вирус . И сигурно ще се оправдаят с думите от летовниците . Да бе а . Ама друг път . Ето че се зарази цяла България от дрискане .Конкуренция . Те това е истината . На гърба на българския гражданин
8
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Valeri, на северното е същия г*з. Мой приятел помощник-управител на хотел го хвана разстройство и повръщане няколко дена. Какво остава за обикновените посетители!
7
7
 
9
 
! Отговори
ГейБбер преди 12 години
Агентите на Станишев тровят децата,то е ясно....