Чрез отпечатъци установиха самоличността на пациент

Мъжът бил докаран в МБАЛ-Хасково от Гърция след инсулт
Обновена: 22 авг 2011 22:42 | 22 авг 2011 22:40,
27
Чрез отпечатъци установиха самоличността на пациент
Снимка: Dnes.bg

До необичаен метод прибегнаха в хасковската болница, за да установят самоличността на пациент в тежко състояние – взимане на пръстови отпечатъци.

Пациентът с неустановена самоличност е върнат в България от Гърция в края на миналата седмица.

Мъжът е получил инсулт в южната ни съседка, лекуван е в местна болница и след като е стабилизиран е транспортиран до границата. Там, по молба на консула ни в Гърция, линейка на Спешна помощ е поела пациента, който по-късно е приет в МБАЛ-Хасково.

"Ние не знаехме кой е мъжът, дори нямахме представа дали е българин, тъй като е без лични документи. Разполагахме само с епикризи, които са на гръцки език", обясни заместник-директорът на областната болница д-р Мариан Запрянов.

Мъжът е бил в стабилно състояние, но с неподвижни десни крайници и не е можел да говори. За да установят самоличността му медиците потърсили съдействие от полицията.

Чрез пръстови отпечатъци униформените открили, че пациентът е Билял Осман, на 33 години от кърджалийско село.

Така са намерени и неговите близки. Те обяснили, че Билял е работел в Гърция от 3 години. Занимавал се е със строителство.

Според медиците причината за инсулта е вроден сърдечен проблем. Билял Осман ще остане в хасковската болница още седмица. След това ще бъде изписан, а роднините му ще трябва да му осигурят рехабилитация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
24
 
12
 
! Отговори
до-2 преди 12 години
Не бъди толкова сигурна !! Аз съм българка, живея в Израел и чистачката в къщи е от гръцки произход. Два пъти в седмицата идва, не работи лошо но ще я сменям с филипинка.Какво ще кажеш по въпроса ? 1:0 за мен .:))
4
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
За да го намерят по отпечатък значи трябва да имат отпечатък от преди това някой престъпник ли е този отде му имат отпечатъци хмммм.
3
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Чрез пръстови отпечатъци униформените открили пациентът .Чудо голямо са направили ! В чужбина отдавна си служат с този лек и бърз метод
2
4
 
41
 
! Отговори
ДО №1 преди 12 години
А, добро утро! Те к`во очакваш от подлите византийци, които толкова години живеят на кредит и гледат на нашего брата като на нисши същества, създадени сама да им слугуват? Явно, скоро не си ходил в южната ни съседка, където всяка дебела гръцка крава има слугиня- българка...
1
5
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Добре де, ако са вярни тези новини, то какво ги правят тези хора в Гърция?!? Разболеят се тежко и уж ги лекуват в болница, ама ни ги връщат без документи?! Този човек паспорта ли му са взели? А нямал ли е телефон? Снимки на близките си? Как така ни го дават без документи, че те от къде са знаели, че е българин??????? Какво е това нещо?! Май ще излезе, че там се гледа на работници от България като на долни роби без права! Друго обяснение не виждам...