500 руски туристи блокирани на Летище Бургас

Причината е дълг на туроператорска фирма към Bulgaria Air
Обновена: 9 сеп 2011 17:43 | 9 сеп 2011 17:42,
72
500 руски туристи блокирани на Летище Бургас
Снимка: Архив Булфото

Около 500 руски туристи станаха "заложници" на Летище Бургас след като авиокомпанията Bulgaria Air отказа да извърши всички полети, резервирани от фирма “Алма тур”.

Причината е дълг в размер на 7 млн. лева, който туроператорът дължи на националния въздушен превозвач.

Пасажерите са от три чартърни полета, които е трябвало да бъдат извършени днес – два за Москва и един за Санкт Петербург.

Стотиците руски туристи обаче били неприятно изненадани, когато разбрали, че са блокирани на летището не за друго, а заради задължения на туроператора.

По думи на пасажерите билетите им са били платени предварително. Туристическата фирма обаче не е превела навреме сумата на самолетната компания.

Освен това се оказа, че туроператорът има стари неизчистени сметки към националния превозвач, което е провокирало днешната реакция. Всички останали редовни полети на Bulgaria Air до Русия се изпълняват по разписание.

Изнервени до краен предел част от туристите коментираха, че цял ден не са получили информация какво точно се случва и се оплакаха, че никой не им е предложил дори вода и храна.

Най-голям бе проблемът за семействата с малки деца. Родителите не бяха предвидили толкова дълъг престой на летището и не се бяха запасили с достатъчно памперси и пюрета за бебетата.

По непотвърдена информация вече са започнали преговори с руска авиокомпания, която да осигури 2 самолета за туристите и те да излетят още тази вечер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.