Правителственият самолет ще вози част от руските туристи

Трябва да благодарим на премиера, зове министър Московски
Обновена: 10 сеп 2011 19:25 | 10 сеп 2011 19:25, Красимир Ангелов
303
Правителственият самолет ще вози част от руските туристи
Снимка: Булфото

Правителственият самолет ще се влючи в извозването на руските туристи, които стоят втори ден блокирани на летище Бургас.

Очаква се с него да излетят близо 80 души, съобщи министърът на транспорта Ивайло Московски.

Поради ограничения капацитет на правителствения самолет на борда му ще се качат жени, деца и болни. За подбора ще съдействат от туроператорската фирма "Алма тур".

"Изключително много трябва да благодарим всички на премиера Бойко Борисов за възможността правителственият самолет да извози туристи.

Още по темата

Става въпрос за хуманитарно действие. Ще бъдат извозени основно деца, болни хора, бременни жени, възрастни хора. Полетът е до Москва, обясни министър Московски пред "Фокус”.

Същевременно малко след 18 часа за Москва излетя допълнителен самолет на "Bulgaria Air" със 180 руски туристи на борда. Той е платен от руски туроператор.

Проблемът с полетите възникна заради натрупан дълг от страна на туроператора "Алма тур" от около 7 милиона лева към превозвача.

Двете компании втори ден водят преговори и се надяват до понеделник да постигнат съгласие.

Същевременно от Софийска градска прокуратура обявиха, че започват предварителна проверка за това има ли неправомерни действия от страна на служители на „Алма Тур”.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


303
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
4
 
13
 
! Отговори
steoo преди 12 години
tapa istoria,pisna mi da se harchat pari za da moje BB da si pravi PR
32
7
 
27
 
! Отговори
Дядо Петър преди 12 години
А кой ще плаща бе, ***?Престани да се разпореждаш с НАШИТЕ ПАРИ като с бащиния бе, самозабравил се ***!
31
3
 
5
 
! Отговори
Смешник преди 12 години
докато премиера Бойко Борисов тихомълком... :-)))))))))))))))))))))))))тихомълком и всички го обсъждат цял ден
30
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Лелеле колко е лесно да си герой на простите...Поредната неописуема храброст на премиера...Майната им на безработица, полу хипер инфлация, контрабанда, източване на ДДС, връзки с мафия и други...Впечатляващо възпроизвеждаме средновековно общество.
29
1
 
7
 
! Отговори
А що дъвче дъвка преди 12 години
Министър московски, полетите до Москва
28
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До lemmy Е кажи кога са се возили българи на самолета на Кралицата на Великобритания ?Много пъти са били държани българи по лондонските летища... но не помня подобно отношение към тях там ! А пък и в Русия не е било правителственият самолет да прави такова нещо. Има си съд да си съдят Алма Тур туристите... има си КЗП.....
27
24
 
7
 
! Отговори
AHMET преди 12 години
БРАВО НА БОЙКО....ТАКА СЕ ДЕЙСТВА
26
9
 
15
 
! Отговори
ГРОБ преди 12 години
Нали нямаше да приватизира нищо този...Дайте списък на всичко приватизирано досега от ГРОБ и всичко планирано за приватизация от ГРОБ?Сега започна да се меси и в частни конфликти.Този да не се мисли за висш магистрат.
25
8
 
9
 
! Отговори
! преди 12 години
Предишното правителство излъга Европейския съюз, че са взети мерки да се основе Резервен фонд за туризма / 10 процента от оборота на фирмите/, ето за такива случаи! Такъв фонд досега не съществува! Трябваше да е създаден преди 10 години! На злобарите: дано ви се случи и на вас, тогава ще има да разсъждавате...
24
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
С чии пари ще се разплаща ББ?С лични средства или с тези, от данъкоплатците?
23
1
 
2
 
! Отговори
AHMET преди 12 години
Проектът би трябвало да е готов още в края на 2008, но до ден днешен няма и помен от модерното здание. Всичко е занемарено в един начален етап на градежа. Обаче до май 2009, в последните дни на правителството на Станишев, продължават да се превеждат тлъсти суми на фирмата-изпълнителка.
22
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Май с това правителство ни очакват близките дни катаклизми.. и ББ иска да спаси чужденците да не пострадат ! Нещо лошо явно ще се случи в България щом ББ бърза да ги разкара от България... Дано не съм прав.
21
2
 
5
 
! Отговори
AHMET преди 12 години
През 2006г. е сключен договор за реконструиране на държавната болница в Русе. Преобразованията трябва да извърши Домостроене АД, чиято собственост си поделят две фирми, едната от които е Проджетс на Георгий Станишев. Сумата, която взимат е 8 млн.лева, а в замяна трябва да изградят съвременен акушеро-гинекологичен блок и прилежащ към него двор с паркинг.
20
4
 
0
 
! Отговори
европеец преди 12 години
до 8,10,11Много сте ***! Абе многоооо!
19
15
 
9
 
! Отговори
lemmy преди 12 години
много сте отворени все. все Боико виновен. ако вие бяхте останали в друга държаха както са останали руснаците друго щехте да говорите. Пресдставете си със семеиството сте си жена ви бременна първото дете на 1 годинка нямате пари и сте в Египет например и ако египетския външен министър помогне с транспорта и него ли ще оплювате?????????
18
6
 
5
 
! Отговори
AHMET преди 12 години
Братя Станишеви въртят далавери за милиони
17
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А пък тоя министър Московски и превод на английски иска. *** с вид на мутра.
16
6
 
15
 
! Отговори
Разума преди 12 години
А бе тикво да не би да има бедствено положение у нас та ще ги извозваш чужденци-туристи при това с наш правителствен самолет за който полет ще трябва българския данъкоплатец да заплати как си позволяваш подобно деяние бе аланкуло незнам дали ще те изтърпим още 2г управление ти си позор за нас българите
15
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аз искам да подаря ББ на Путин за да има една вярна лична охрана !
14
6
 
15
 
! Отговори
в преди 12 години
Що не му пуснете пощенска марка с негов образ че като го лепите да го целувате ???